Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Logeren in de Nederlandse natuur

Op vakantie in eigen land

Kampeerplekken in Nederland

Voor de mooiste kampeerterreinen hoef je niet naar het buitenland: ga logeren bij de boswachter en kies een van de kampeerplekken in Nederland. De natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer liggen door het hele land. Tussen de duinen, of in de bossen. Deze kampeerplekken in Nederland vind je in de prachtigste natuurgebieden. Word wakker in de natuur, geniet van de rust en kom dichter bij de natuur dan ooit.

Kampeerterreinen van Staatsbosbeheer in Nederland

Kampeerplekken in de natuur

De mooiste kampeerplekken in Nederland vind je in de natuur. Middenin de bossen, waar je geen auto hoort en alleen maar bomen en vogels om je heen hebt. Of wat dacht je van tussen de heidevelden of een kampeerplek in het duinlandschap? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar bij Logeren bij de boswachter vind je de mooiste kampeerplekken in Nederland. Deze natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer liggen verspreid door heel Nederland in verschillende natuurgebieden.

Kampeerplekken aan het water

Waar de meeste natuurkampeerterreinen in de bossen liggen, liggen sommige kampeerplekken in Nederland aan het water. Observeer de watervogels terwijl je ontbijt en geniet van het kabbelende beekje langs je plek tijdens het lezen van een boek. Kampeerplekken in Nederland aan het water vind je bijvoorbeeld bij het Veerse gat in Walcheren. Of op natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Kuinderplas, of De Pomp in Nationaal Park Lauwersmeer.


Kampeerplekken op de Wadden

Sommigen zeggen dat je vakantiegevoel begint vanaf het moment dat je op de boot zit. De oversteek van het vasteland naar een van de Waddeneilanden. De Wadden staan bekend om hun rijke natuur en de vele vogels die je er kan treffen. Kampeerplekken in Nederland vind je daarom ook zeker op de eilanden. Vaar naar Ameland, Terschelling of Vlieland verschillende natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer. Bezoek deze geliefde kampeerplekken in Nederland voor een weekend weg of langere vakantie.

Kampeerplekken in Nederland voor groepen

Wil je met een grotere groep kamperen? Ook daarvoor kan je terecht bij Logeren bij de boswachter. Bijvoorbeeld met een groep vrienden, familie, scouting of met een schoolklas. Er zijn verschillende kampeerplekken in Nederland speciaal voor groepen. Zo kan je overnachten in Uteringskamp, middenin het Hart van Drenthe. Of kies voor De Banken bij het Horsterwold in Flevoland. Zelfs op de Waddeneilanden kan je met een groep terecht: De Lange Paal op Vlieland of Swartduin op Terschelling.

Verder geïnspireerd raken