Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Meer over ons

Staatsbosbeheer en Logeren bij de Boswachter

Over ons

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor benutten en beleven. Zo beleef je de natuur bijvoorbeeld op de natuurkampeerterreinen van Logeren bij de Boswachter.

02_Recreatie_WEBkleuren
SBB-Logeren bij de boswachter-Marleen Annema-1424

Ons verhaal

Wat doet Staatsbosbeheer precies? Waarom kun je op 22 terreinen Logeren bij de Boswachter? En waar kan dat precies?

Lees ons verhaal
Lange Paal - Vlieland - Sfeerbeelden-5050

De Natuurkampeerkaart

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn erkende natuurkampeerterreinen. Dit betekent dat je als gast in het bezit moet zijn van een geldige Natuurkampeerkaart.

Lees meer
23204-Winterkamperen@Marleen-Annema-Fotografie (1)

Tarieven en seizoenen

Bekijk hier de tarieven, openingsdata en seizoensindeling voor kampeerseizoen 2024, dat start op 28 maart 2024.

Lees meer
Veel vragen hebben al een antwoord

Heb je een vraag?

Is een natuurkampeerterrein anders dan een camping?

Een natuurkampeerterrein is een kampeerterrein midden in de natuur. Ze zijn vaak kleinschalig maar hebben ruime plekken. Verder zijn natuurkampeerterreinen ideaal voor mensen die rust zoeken: geen drukke speeltuinen, geen auto's op het terrein, geen radio's en om 22.00 uur moet het stil zijn.

Waarom heb ik de Natuurkampeerkaart nodig?

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn erkende natuurkampeerterreinen. Dit betekent dat ze aangesloten zijn bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen die voor natuurkampeerterreinen zijn gesteld.

Om op een natuurkampeerterrein te kamperen, heb je de Natuurkampeerkaart van De Groene Koepel nodig. Door de kaart aan te schaffen, verklaar je respectvol te zullen omgaan met de rust, ruimte en natuur op de natuurkampeerterreinen. Op deze manier kunnen de natuurkampeerterreinen met al hun rust en schoonheid gewaarborgd worden. Zodat jij als natuurkampeerder telkens weer kunt genieten van een fijn verblijf.

Voor je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap tot maximaal 4 personen op een kampeerplaats (inclusief jezelf) volstaat één Natuurkampeerkaart. De kaart is één kalenderjaar geldig. Sinds 2024 is de Natuurkampeerkaart helemaal digitaal en kan je deze (na aanschaf) vinden in de Kamperen app van De Groene Koepel. De digitale Natuurkampeerkaart kost € 15,95. Je kan ook kiezen voor de digitale Natuurkampeerkaart mét het fysieke Groene Boekje, dit kost samen € 19,95. Je kunt de Natuurkampeerkaart en het Groene Boekje tijdens het maken van je boeking aanschaffen.

Moet ik mij aanmelden via de zuil?

Ja, als je op het kampeerterrein aankomt dien je je aanwezig te melden op de zuil. Doe dit meteen bij aankomst, voordat je je kampeermiddel opzet. Op de zuil kun je indien gewenst en indien er nog plek beschikbaar is namelijk nog van plek wisselen (mocht je dat willen).

Let op: Logeren bij de Boswachter inloggegevens
Voor het aanmelden op de zuil heb je je inloggegevens nodig (let op: dit zijn andere gegevens dan van je Natuurkampeerkaart). Check thuis voor vertrek je inloggegevens nog even op Mijn Logeren bij de Boswachter en vraag indien nodig een nieuw wachtwoord aan via Wachtwoord vergeten. Zo voorkom je stress aan de zuil en kan je verblijf op het kampeerterrein relaxed beginnen.

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je een sticker. Hang deze zichtbaar aan je kampeermiddel. Zo ziet de boswachter wanneer hij of zij langskomt dat je aangemeld bent.

Mag mijn auto bij de tent of caravan staan?

Nee, op een natuurkampeerterrein staan de auto’s niet naast de tent of caravan, maar op de parkeerplaats. Op de dag van aankomst en vertrek mag de auto op de kampeerplek staan voor het uit- en inladen van je kampeerspullen.

Vanaf wanneer kan ik reserveren voor het nieuwe kampeerseizoen?

Elk jaar starten de boekingen voor het nieuwe kampeerseizoen begin januari. Je kunt vanaf dat moment een heel kampeerseizoen vooruit boeken (van eind maart t/m eind maart). Voor 2024 is dat 8 januari (natuurkampeerterreinen op De Wadden) en 9 januari (alle andere natuurkampeerterreinen).

Wil je op de hoogte blijven van de precieze data waarop je weer een plek kunt reserveren voor het volgende seizoen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Vanaf november delen we in de nieuwsbrief alles wat je moet weten over het reserveren van jouw favoriete natuurkampeerterrein.

Meer veelgestelde vragen