Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

It's Oh So Quiet

Geniet van de rust op de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer

Het genot van een rustige camping

Ben jij echt toe aan een rustige camping? Dan kun je hier terecht. Het leven is allemaal druk en hectisch, maar als je op vakantie gaat krijg je de kans om even aan die hectiek te ontsnappen. Op een rustige camping geniet je van de kalmte en krijg je weer de nodige energie die je misschien verloren hebt. Je kunt op een stoeltje in het gras en in de zon zitten, of een wandelingetje maken door de natuur. Neem je tijd om van je vakantie te genieten.

Rustige campings in het bos

Rustige camping: natuurkampeerterreinen

Een fijne camping waar je van de rust kunt genieten, is een natuurkampeerterrein. Hier zit je met je tent, caravan of camper midden in de natuur. Je hebt je eigen plekje op het terrein en kan ’s ochtends de zon op zien komen, en ’s avonds de zon zien verdwijnen. De bomen en planten ritselen en misschien komen er wat dieren langs, maar verder is er hier geen lawaai of drukte. Het is de ideale plek om even uit te waaien. Je kunt kiezen voor een kampeerplek met comfort, waar je van stroom en toiletfaciliteiten voorzien wordt. Je kunt echter ook back to basic gaan en echt helemaal voor de natuur kiezen.

De opties voor rustig kamperen

De verschillende natuurkampeerterreinen liggen verspreid over Nederland, met allemaal hun eigen pluspunten. Als je in het bos wilt kamperen, dan kan dat. Maar je kunt ook dichtbij de duinen en de zee zitten, als dit je leuker lijkt. Als je wilt wandelen, kun je een locatie zoeken waar veel wandelpaden te vinden zijn, maar ook fietspaden kunnen veel plezier met zich meebrengen. En als je veel dieren wilt tegenkomen, dan kan dat ook. Bij ons zie je precies welk terrein welke faciliteiten en specialiteiten heeft. Zo maak je de beste keuze en zorg je voor de beste vakantie die goed bij jou past.


Paalkamperen is tot rust komen

Een andere manier van kamperen waarbij je heerlijke rust ervaart, is paalkamperen. Bij deze ervaring kampeer je wild in de natuur en zonder andere mensen om je heen. Er bestaan bepaalde plekken waar je legaal ‘wild’ mag kamperen, zodat je fijn je eigen gangetje kunt gaan. Je hebt hier geen faciliteiten en moet dus helemaal voor jezelf zorgen. Dit leidt tot een gevoel van rust en vrijheid en een echt persoonlijke beleving. Kies je voor paalkamperen, dan kies je voor de natuur. Je kunt een paar daagjes ontsnappen en genieten. Met je GPS vind je de locaties waar je mag paalkamperen.

Maak je vakantie persoonlijk

Zoals je leest zijn er genoeg mogelijkheden wanneer je rustig wilt kamperen. Je kunt bijvoorbeeld ook in de winter een paar daagjes weggaan. Dan is het ook rustig en dan geniet je van het koude weer en je warme kampvuur. Waar je ook voor gaat, het is belangrijk om af en toe de rust op te zoeken in het leven. Kamperen is de ideale manier om dit te doen, omdat je je hierdoor verbindt met de natuur. Nederland heeft heel veel te bieden op het gebied van een rustige camping.