Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein De Dennen

Kampeerterrein De Dennen ligt in het Hart van Drenthe. Aaneengesloten natuur, met gevarieerde bossen, vele vennen, weidse heidevelden en bronnen van beekdalen.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op De Dennen

Locatie

Hoofdstraat 28
9443 PA Schoonloo

Routebeschrijving

Op dit kampeerterrein is beperkt plek voor grote campers. Alleen op plek 1 t/m 4 kunnen campers > 6 m terecht.

De Dennen in beeld

Zwemplas 't Loomeer
Back to basic
Kleinschalig
Midden in het Hart van Drenthe

Kamperen op De Dennen

Kleinschalig en back-to-basic

Natuurkampeerterrein De Dennen is met 20 plekken één van de kleinere natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Voor de rustzoekers en back-to-basic kampeerders die het prima zonder stroom redden. Maar ook voor avontuurlijke gezinnen: kikkerdril zoeken, zwemmen in het Loomeer, zandkastelen bouwen en ’s avonds een wijntje drinken bij de overdekte vuurplaats.

Midden in de natuur

Je kampeert bij De Dennen midden in de natuur, op een open plek in het bos. Alle kampeerplekken op dit terrein zijn zonder stroom. Vanaf het terrein loop je zo verder de natuur in waar je van alles tegen kunt komen. Een van de bewoners van het Hart van Drenthe is het ree. Lijkt het alsof je een hond hoort blaffen? Het kan zo maar een ree zijn. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen dat als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.


Activiteiten Hart van Drenthe

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Hart van Drenthe. Zelf op pad in het natuurgebied Hart van Drenthe kan natuurlijk ook. Fiets door dit gevarieerde landschap of ontdek de wereld van boven tijdens een bezoek aan het Buitencentrum Boomkroonpad.

Tip van de boswachter

Boswachter Henk geeft kampeergasten van De Dennen graag wat tips over het gebied. Bijvoorbeeld wandelroute Het Wolvenspoor. Deze route van 5 kilometer loopt dwars door het Hart van Drenthe. Een avontuurlijk pad door donkere bossen, over heidevelden, met houten bruggen over vennen en door het beekdal de Elperstroom. Op zoek naar verkoeling? Dan ligt zwemplas 't Loomeer op loopafstand van het kampeerterrein.

16626-Pitrus-bij-ven@Berco-Hoegen---Staatsbosbeheer

Natuurgebied Hart van Drenthe

Het Hart van Drenthe ligt binnen het Nationaal beek-en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het is een robuust gebied van 4.000 hectare aaneengesloten natuur. Met gevarieerde bossen, tientallen vennen, weidse heidevelden en bronnen van beekdalen.

Ontdek het gebied
11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

Wandelen en fietsen

Een klein blokje om of een lange tocht? In de directe omgeving van natuurkampeerterrein De Dennen kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Bekijk alle routes
Schoonoord - De Dennen - Omgeving-8439

Zwemwater in de buurt

Op loopafstand van De Dennen vind je 't Loomeer. Met een zandstrand, picknickplaatsen, toiletten en een kiosk voor versnaperingen. Heerlijk afkoelen op zomerse dagen.

Naar zwemplas 't Loomeer
tipitent-vooraanzicht-tipiskamperen

Kant-en-klaar

Op kampeerterrein De Dennen kun je een sfeervolle tipitent met inventaris en houtkachel huren. Deze wordt voor je opgezet en ingericht. Zelf hoef je dus alleen je tas te pakken.

Meer informatie en reserveren
uteringskamp-gallery-3

Kamperen met een groep

Vlakbij De Dennen ligt groepskampeerterrein Uteringskamp. Kamperen samen met familie, vrienden of je vereniging? Vanaf 10 personen boek je je eigen veld.

Naar het Uteringskamp