Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Dennen

7,8
Dennen
Locatie en informatie

 

Locatie

Hoofdstraat 28

9443 PA Schoonloo

 

Omschrijving:

Natuurkampeerterrein De Dennen is een echt gezinsterrein. Op zoek naar duivelseieren en kikkerdril. Boomhutten bouwen, lekker zwemmen in spartelvijver het Loomeer, zandkastelen bouwen en

’s avonds een wijntje drinken bij de overdekte vuurplaats. Op dit kampeerterrein in het Hart van Drenthe kan het allemaal.

 

Midden in de natuur

Kamperen tussen heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Op natuurkampeerterrein De Dennen slaap je midden in de natuur. Ideaal voor gezinnen. Er is van alles te doen en je leeft midden in de natuur, op een open plek in het bos met uitzicht op een ven.

  

Hart van Drenthe

Kampeerterrein De Dennen ligt in het Hart van Drenthe. Drie uitgestrekte boswachterijen met heide, stuifzand, beekdalen én het gevoel dat je midden in de wildernis bent. Fiets door dit gevarieerde landschap, ontdek de wereld van boven en bezoek het Buitencentrum Boomkroonpad of treed in de voetsporen van boswachter door een Boswachterspad te wandelen. 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Slagter laat je graag kennis maken met de bewoners van het Hart van Drenthe. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Wanneer het net lijkt of je een hond hoort blaffen, kan het maar zo zijn dat dit een ree is. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Activiteiten Hart van Drenthe

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Hart van Drenthe. Zelf op pad in het natuurgebied Hart van Drenthe kan natuurlijk ook.

  

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Dennen kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl/.

Lees meer
  • Middenin het Hart van Drenthe
  • Zwemplas Loomeer
  • Stuifduinen en beekdalen
91  Beoordelingen, de Dennen
7,8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,7
Staat van het sanitair
6,8
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
8,6
LJ Weijenberg
Heerlijk weekend bij de Dennen
2-9-2019 Rustige omgeving. Wij hadden geluk met een erg ruime plek (sommige waren echt een stuk kleiner). Weinig toiletten en douches, maar gezien de weinige gasten het weekend dat wij er verbleven: voldoende.
7,2
L. Wessels
Een zeer mooie plek
2-9-2019 Een leuke kleine plek met veel bos en veel privacy. We hebben genoten van het avontuur in het bos kamperen met onweer en regen en in de ochtend wakker worden in de natuur. Gaan we zeker vaker doen.
7,7
B.C.G. van den Berg
nachtje in Drenthe
1-9-2019 Mooie rustige kampeerplaats. Toiletgebouw simpel maar schoon.
7,9
M.r. jagtenberg
Prachtige kampeerplek
29-8-2019 Wij hebben heerlijk 2 nachten op dit kampeerterrein geslapen. Het is een prachtige locatie gelegen in een bosrijk gebied. De boswachter kwam langs voor een praatje en is erg betrokken bij de camping. Zeer vriendelijk! De plekken zijn ruim en zeer privè. Wij komen zeker nog een keer terug.
8,9
M Rutten
Spechten, uilen en bloeiende heide
27-8-2019 Wat een prachtig plekje is dit. Zo'n ontzettend mooi, gevarieerd bos en prachtige bloeiende heide. Het barst er van de spechten en boomklevers, pimpelmezen... En dan de uilen die je 's avonds en 's nachts hoort bij je tent. Behalve vogels leeft er nog veel meer in het bos: eekhoorns, reeën, dassen... De camping is heerlijk kleinschalig en bevat precies wat je nodig hebt. De vuurplaats is fantastisch en in de zomervakantie brengt de plaatselijke bakker 's ochtends verse broodjes. De omgeving is perfect om te wandelen en fietsen. Omdat er zo'n uitgebreid wandelnetwerk is, kun je uren lopen zonder iemand tegen te komen. Echt een plek om te onthouden.
8,1

Natuurkampeerterreinen bij de boswachter

De 22 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen. Word je wakker in een tipitent, op het water of in een boomhut? Kom het ontdekken op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.