Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Hoorn

Kamperen tussen strand en bos én het plaatsje Hoorn op loopafstand. Dat is overnachten op natuurkampeerterrein Hoorn op Waddeneiland Terschelling. De natuur komt hier letterlijk tot aan je tent: konijnen huppelen rond op het veld en vlakbij is een eendenkooi. Het kampeerterrein ligt aan de rand van het Hoornse Bos en het strand is hier op loopafstand. Met een beetje geluk zie je misschien wel een zeehond.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Hoorn

Hoorn in beeld

Natuur tot aan je tent
Modern sanitairgebouw
Bos en strand op loopafstand
Eerste Dark Sky Park van Nederland

Kamperen op Hoorn

Ruime kampeerplekken

Natuurkampeerterrein Hoorn biedt een groot gevoel van vrijheid. De ruime kampeerplekken zonder stroom zijn verdeeld over vier velden en omgeven door bomen. Er is voor ieder wat wils: kom je met kinderen, dan kunnen zij zich heerlijk vermaken. Er is een door kinderen zelf ingerichte natuurlijke speelboom met slingertouwen en er staat een zandbak op het terrein. Wie liever de rust opzoekt, vindt plekken die meer in de luwte liggen.

Het nieuwe sanitairgebouw op Hoorn is van alle gemakken voorzien. Na een dag uitwaaien op het eiland kun je heerlijk warm douchen, je telefoon opladen in een kluisje of je elektrische fiets opladen voor de volgende mooie tocht.

Kamperen op Terschelling

Terschelling is ons middelste Waddeneiland. Het lijkt maar een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat. Een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang gaat. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Samen met de boswachter kun je hier prachtige wandelingen maken.


Op pad met de boswachter

Onze boswachter Hessel Hek is bijna dagelijks op het kampeerterrein. En vertelt graag over het Terschellinger leven. Ook worden er via de plaatselijke VVV verschillende excursies aangeboden. Zo kan je wildplukken en kan je de eendenkooi bezoeken. Hou je meer van avontuur dan kun je mee op een kanotocht om te speuren naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat er in de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast op vis. Daarvoor heeft hij onder meer een paar lange en uiterst gevoelige snorharen tot zijn beschikking. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

Veerdienst

Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736.

Kamperen tijdens Oerol

Tijdens Oerol is het mogelijk om de plaatsen 1 t/m 54 te reserveren via onze site. Plaats 7 en 8 evenals het trekkersveld zijn beschikbaar voor passanten en zijn te boeken via de boekingszuil ter plaatse. Oerol is in 2025 op 13 t/m 22 juni.

21798-Duinen-op-Terschelling@Twan-Teunissen---Staatsbosbeheer

Waddeneiland Terschelling

Terschelling bestaat voor 80% uit natuur. Geen van de Waddeneilanden is zo gevarieerd als Terschelling. Bossen, strand, duinvalleien en kwelders, polders en heide.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
Hoorn - Hoorn-Terschelling - Faciliteiten-3

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Hoorn kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Vlakbij het kampeerterrein ligt bijvoorbeeld de 6 km lange wandelroute Hoornerbos en 't Pakhuis.

Bekijk de routes