Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Groesbeek

7,9
Groesbeek
Locatie en informatie

Locatie

Ds. J.A. Visscherlaan 2

6561 KA Groesbeek

 

Omschrijving:

Tussen de bomen, op een heuvel je tent opzetten. Dat kan op natuurkampeerterrein Groesbeek, in het Rijk van Nijmegen. Met om je heen alleen maar stilte. Overdag wandelen, fietsen of spannende avonturen beleven in het avonturenbos. En eenmaal in de slaapzak is het hier muisstil. op het geritsel van wat dassen na misschien.

 

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 5 meter.

 

Kamperen in de heuvels

Het is soms een beetje on-Nederlands, het landschap hier. Van glooiend tot heuvels van zeventig meter, vanwaar het uitzicht fabelachtig is. Wandelen of fietsen kan hier door bossen, langs akkers en over heide, zelfs langs wijnvelden. Op een steenworp afstand ligt het avonturenbos. Een spannende speelplek, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

 

 

Rust op het terrein

Kampeerterrein Groesbeek ligt vlakbij de woonkern van Groesbeek. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarvan enkele evenementen (met name in mei en augustus) kunnen zorgen voor geluidsoverlast op het kampeerterrein. Wil je zeker zijn van rust op het terrein, kijk dan voor de data van mogelijke evenementen op deze websites:

 

 

Rijk van Nijmegen

Kampeerterrein Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos in het Rijk van Nijmegen. Oude beukenlanen, lieflijke vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen op soms steile hellingen. Achter Nijmegen laat de Nederlandse natuur haar vele gezichten zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter laat je graag kennismaken met de bewoners van het Groesbeekse bos. Eén hiervan kun je zelfs tegenkomen op het kampeerterrein: het ree. Denk je dat je ’s avonds een hond hoort blaffen, dan zou het zomaar een ree kunnen zijn! Zij maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

 

Activiteiten in Rijk van Nijmegen

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Rijk van Nijmegen. Zelf op pad  door het natuurgebied het Rijk van Nijmegen kan natuurlijk ook. 

 

Lees meer
  • Glooiend landschap
  • Bijna buitenlandse omgeving
  • Avonturenbos voor kinderen
86  Beoordelingen, Groesbeek
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
7,4
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,2
S. van Ramshorst
Prachtig
16-9-2018 Heerlijk rustige plek in de natuur. De douches waren ook lekker.
8,6
J. J. Schoonhoven
Groesbeek
15-9-2018 Het terrein is erg schaduwrijk, en met het schaarse zonnetje in ons weekend was dit wel jammer. Het terrein was afgelopen winter gerenoveerd, was nu nog wel een kale indruk geeft.
7,6
J. Kortekaas
Midden septemebr 2018
15-9-2018 Zanderige plek, veel bomen gekapt, dus de camping maakte een kale indruk. De bosuil roept boven de tent, heerlijk. De roodborstjes roepen hun najaarsroep en er is wat mezentrek. Het Groesbeekse ontdekkingspad is leuk om te wandelen, soms puzzelen met de route. De wegen zijn goed te horen, ook brommertjes in de buurt.
6,5
W. Borter
Rustig en basic campingterrein in mooi wandelgebied
15-9-2018 Gelegen in een doodlopende straat midden in het bos, is kampeerterrein Groesbeek een oase van rust. De zonder stroom plekken zijn ruim en liggen ver genoeg van de volgende kampeerder af om echt dat rustgevoel te krijgen. Eigen wc papier mee en ook een zeepje in je broekzak, want verder is het terrein erg back to basic. Toilethuis is redelijk ver van de kampeerplekken gelegen, maar niet storend. Wel jammer dat sommige medekampeerders het open vuur verbod straal negeerden en complete kampvuren bouwden - zelfs nadat we ze erop aanspraken. Prima plek met genoeg mooie wandelgebieden in de omgeving en ook een topcamping samen met hond. Boswachter hebben we helaas alleen gezien toen ze aan het werk was, maar ook niet zelf gebeld.
7,4
J. Kortekaas
September 2018
13-9-2018 Bosuil, snelweg in de verte, mensen, die hun hond uitlaten op de camping. Schoon sanitair. Helaas kale pkek, wNt veel bomen gekapt.
6,8

Natuurkampeerterreinen bij de boswachter

De 22 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen. Word je wakker in een tipitent, op het water of in een boomhut? Kom het ontdekken op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.