Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Groesbeek

Tussen de bomen, op een heuvel je tent opzetten. Dat kan op natuurkampeerterrein Groesbeek, in het Rijk van Nijmegen. Met om je heen alleen het gekwetter van vogels. Overdag wandelen, fietsen of spannende avonturen beleven in het avonturenbos. En eenmaal in de slaapzak hoor je misschien wel het geritsel van reeën en dassen.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Groesbeek

Locatie

Ds. J.A. Visscherlaan 2
6561 KA Groesbeek

Routebeschrijving

Het is hier niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

Groesbeek in beeld

Glooiend landschap
Bijna buitenlandse omgeving
Avonturenbos voor kinderen

Kamperen op Groesbeek

Kamperen in de heuvels

Het is soms een beetje on-Nederlands, het landschap hier. Van glooiend tot heuvels van zeventig meter, vanwaar het uitzicht fabelachtig is. Wandelen of fietsen kan hier door bossen, langs akkers en over heide, zelfs langs wijnvelden. Op een steenworp afstand ligt het avonturenbos. Een spannende speelplek, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

Rust op het terrein

Kampeerterrein Groesbeek ligt vlakbij de woonkern van Groesbeek. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarvan enkele evenementen (met name in mei en augustus) kunnen zorgen voor geluidsoverlast op het kampeerterrein. Wil je zeker zijn van rust op het terrein, kijk dan voor de data van mogelijke evenementen op deze websites:


Rijk van Nijmegen

Kampeerterrein Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos in het Rijk van Nijmegen. Oude beukenlanen, lieflijke vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen op soms steile hellingen. Achter Nijmegen laat de Nederlandse natuur haar vele gezichten zien.

Speuren naar sporen

Onze boswachter komt regelmatig langs op het kampeerterrein en laat je dan graag kennismaken met de bewoners van het Groesbeekse bos. Eén hiervan kun je zelfs tegenkomen tijdens je verblijf: het ree. Denk je dat je ’s avonds een hond hoort blaffen, dan zou het zomaar een ree kunnen zijn! Zij maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (reebok) als het vrouwtje (reegeit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

Op dit terrein is het niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten. Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 6 meter.

Groesbeek-Groesbeek-sfeerbeelden-5155

Natuurgebied Rijk van Nijmegen

Tussen Nijmegen en de Duitse grens, in het heuvelachtige Rijk van Nijmegen, ligt een verscheidenheid aan landschappen met enkele uitzichtpunten. Een streek die geknipt is voor lange tochten door oude natuur én cultuur.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
Groesbeek-Groesbeek-faciliteiten-5295

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Groesbeek kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Zo loopt er langs het kampeerterrein de wandelroute Filosofen van 7 km. Met de nodige hoogteverschillen kan deze wandeling best uitdagend zijn.

Bekijk de routes