Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein De Vlagberg

Aan de voet van het pittoreske Brabantse dorpje St. Anthonis, waar de schaapskuddes nog over de heide struinen, ligt natuurkampeerterrein De Vlagberg. Op zoek naar ruimte en comfort voor het hele gezin? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op De Vlagberg

Locatie

Heideweg 1, voor navigatie Bosweg 42
5845 EN, Sint Anthonis

Routebeschrijving

Dit natuurkampeerterrein is geschikt voor campers en caravans met een lengte tot maximaal 7 meter.

De Vlagberg in beeld

Modern sanitair en privé sanitair
Speelbos met waterpomp
Zeer geschikt voor kinderen

Kamperen op de Vlagberg

Spelen en samen eten

Kinderen vermaken zich op De Vlagberg met de verschillende natuurlijke speeltoestellen, zoals boomhutten en boomstammen. ’s Avonds kan je met het hele gezin eten aan een lange tafel bij het ontmoetingsgebouw om je daarna terug te trekken met een lekker glas wijn bij de overdekte vuurplaats. Tijdens winterkamperen mag je ook een vuurtje stoken bij je kampeerplek.

Ruime plekken

De ruime kampeerplekken zijn op natuurlijke wijze van elkaar gescheiden door struiken en bomen. De Vlagberg biedt een luxe sanitair gebouw met vloerverwarming, een wasmachine en een droger. Ook is er een blokhut waar je een boek kunt lezen bij de houtkachel of spelletjes kunt doen met de kinderen.

Kamperen tussen de schapen

Boswachterij Sint-Anthonis heeft veel te bieden. Zo loop je het ene moment door een naaldbos, om vervolgens op een prachtige heide uit te komen. Je kunt hier eindeloos struinen langs pittoreske boerderijtjes, vennen, graslanden en bosranden. Luister goed, dan hoor je misschien de schapen en Schotse hooglanders die hier grazen.


Op pad met de boswachter

Boswachter Wessel organiseert graag wandelingen voor gasten van De Vlagberg. De wandeling naar de schaapskooi is een feest voor jong en oud. Of ga mee met de ''van licht naar donker wandeling''. De zonsondergang maakt van de omgeving een waar schouwspel. Eén van de dieren die je hier vast gaat ontmoeten is de bonte specht. Zie je in het bos een enorme berg sparrenkegels liggen onder een boom? Of hoor je telkens een hoog gepiep? Aan het rode petje zie je dat het een mannetje is, bij het vrouwtje is de kop helemaal zwart.

Plekken met privé sanitair

Op De Vlagberg zijn enkele plekken met privé sanitair te boeken. Dit zijn plekken waarbij je toegang hebt tot een eigen sanitair unit met douche, toilet en wasbak. De aankomst- en vertrek dagen zijn maandag en vrijdag. In verband met het schoonmaken is het sanitair op dag van aankomst vanaf 14.00u te gebruiken, en op de dag van vertrek tot 10.00u. Tijdens je verblijf wordt je privé sanitair niet schoongemaakt.

Dit natuurkampeerterrein is geschikt voor campers en caravans met een lengte tot maximaal 7 meter.

Vlagberg-SintAnthonis-algemenebeelden-5480

Boswachterij Sint Anthonis

Boswachterij Sint Anthonis is een klein gebied, maar de afwisseling had niet groter kunnen zijn. Het ene moment loop je hier door een vochtig naaldbomenbos, dan opeens sta je in het volle licht aan de rand van een uitgestrekt heideveld.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein De Vlagberg kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Zo ligt vlakbij het kampeerterrein het Boswachterspad Bos en Heide. Bijna 14 km wandelen door het afwisselende landschap.

Bekijk de routes