Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Lheederzand

Schaduwrijke hoekjes en zonnige plekken op een heuveltje. De kampeerplekken op dit terrein liggen verspreid in het bos, met voor ieder wat wils. Op heldere avonden kun je hier genieten van een hemel vol sterren. Kamperen op natuurkampeerterrein Lheederzand is echt vakantie in de natuur!

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Lheederzand

Locatie

Achter 't Zaand 2a
7991 NG Dwingeloo

Routebeschrijving

Dit natuurkampeerterrein is geschikt voor campers van maximaal 8 meter lang.

Lheederzand in beeld

In Nationaal Park Dwingelderveld
Beschutte maar ruime plekken
Kant-en-klare tipitent te huur

Kamperen op Lheederzand

Terug naar de basis

De plekken op dit terrein zijn zonder stroom, er zijn twee eenvoudige sanitair gebouwen en er is een vuurplaats. Terug naar de basis en genieten van wat de natuur je biedt.

Ontdek de Drentse natuur

Natuurkampeerterrein Lheederzand ligt ín het Nationale Park Dwingelderveld en is daardoor een ideaal startpunt om door de prachtige natuur van Drenthe te fietsen en wandelen. Ontdek het Dwingelderveld: de grote, stille heide. Waar je overigens niet alleen heide vindt, maar ook bossen, jeneverbessen, grafheuvels, vennetjes en Drentse esdorpen. Ook Nationaal Park Drents-Friese Wold is vlakbij. Wie hier wandelt of fietst kijkt zijn ogen uit. De brinkdorpen Lhee en Kraloo laten het Drenthe van vroeger zien. Of ga langs bij een van de schaapskooien in het gebied.


Op pad met de boswachter

Onze boswachter Albert Henckel laat je graag kennismaken met de bewoners van het bos. Eén van de bewoners die je zeker zult ontmoeten is de gaai. Deze opvallende verschijning is schuw maar brutaal. Altijd op zijn hoede, maar als hij de kans krijgt zal hij niet schuwen om op tafels en op de grond bij de kampeerplekken een ‘graantje’ mee te pikken. Zijn geschreeuw als waarschuwing of contactroep kun je bijna dagelijks horen. Maar wie ook zijn stille zang eens hoort zal zich verbazen.

Dit natuurkampeerterrein is geschikt voor campers van maximaal 8 meter lang.

15959-Reebok@Albert-Henckel---Staatsbosbeheer

Natuurgebied Dwingelderveld

Vlakbij het natuurkampeerterrein heb je de uitgestrekte heidevelden van het Dwingelderveld. Honderd jaar geleden was bijna heel Drenthe één grote heidevlakte. Dat is nu niet meer, maar zoek je de grote, stille heide, dan ben je op het Dwingelderveld aan het goede adres.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Lheederzand kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Langs het kampeerterrein lopen verschillende wandelroutes en in de buurt start een audio fietsroute.

Bekijk de routes
tipitent-vooraanzicht-tipiskamperen

Kant-en-klaar

Op kampeerterrein Lheederzand kun je een sfeervolle tipitent met inventaris en houtkachel huren. Deze wordt voor je opgezet en ingericht. Zelf hoef je dus alleen je tas te pakken, favoriete boek en verrekijker mee te nemen en het genieten kan beginnen.

Meer informatie en reserveren