Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein De Lange Paal

Natuurkampeerterrein De Lange Paal op Vlieland ligt tussen de bossen en de duinen. ‘s Nachts slaap je hier met het geruis van de zee op de achtergrond en hoor je de wind die door de dennenbomen waait. Overdag zijn de rust en de vogels de baas.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op De Lange Paal

Locatie

Postweg 1a
8899 BZ Vlieland

Routebeschrijving

Op dit kampeerterrein is het niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

De Lange Paal in beeld

Rust en ruimte op Vlieland
Modern sanitair
Ga op zoek naar de lepelaars

Kamperen op De Lange Paal

Kamperen tussen bos en duin

Natuurkampeerterrein Lange Paal ligt midden tussen de bossen en de duinen. ‘s Nachts slaap je hier met het geruis van de zee op de achtergrond en hoor je de wind die door de dennenbomen waait. Het kampeerterrein ligt op 3 kilometer van het enige dorp op Vlieland, Oost-Vlieland. 3 kilometer de andere kant op vind je het natuurgebied Kroonspolders. Je loopt en fietst vanaf het kampeerterrein dus zo alle kanten op.

Beschutte kampeerplekken

Het rustige en ruime kampeerterrein biedt beschutte kampeerplekken zonder stroom en heeft een sanitair gebouw dat van alle gemakken is voorzien. Er zijn kluisjes om je telefoon op te laden en in het huisje van boswachter Frederika vind je leuke vogelzoekkaarten of een boek om in alle rust te lezen voor je tent. Kom je samen met je trouwe viervoeter, reserveer dan een kampeerplek waar honden welkom zijn.

Kroonspolders

Natuurgebied Kroonspolders, vernoemd naar de voormalige beheerder, vind je aan de westkant van het eiland en grenst aan de Waddenzee. Het natuurgebied is een favoriet broedgebied voor o.a. aalscholvers, eenden en lepelaars. Een gedeelte van dit natuurgebied is vrij te bewandelen. Wil je echter dieper de polders in dan kun je dit onder begeleiding doen. Staatsbosbeheer organiseert verschillende excursies op Vlieland.


Lepelaars spotten met de boswachter

De lokale boswachter kan je alles vertellen over de prachtige omgeving en haar bewoners. Eén van deze bewoners is de lepelaar. Die kun je vanaf april zien in Kroonspolders en op het wad. Daar jaagt hij met gracieuze maaiende bewegingen op stekelbaarsjes en ander zwemmend ‘grut’. In hun snavel zitten duizenden zenuwuiteinden, waarmee lepelaars jagen op de tast. Probeer het zelf maar eens, onder water met je handen een visje vangen zonder dat je goed ziet wat je doet.

Veerdienst

Informatie over veerdienst Harlingen-Vlieland via Rederij Doeksen, T 088 9000 888

ITGWO

Tijdens Into the Great Wide Open (27 augustus t/m 3 september) is het niet mogelijk om te reserveren. Een kampeervoucher voor natuurkampeerterrein Lange Paal is te koop via de ticketverkoop van Into the Great Wide Open (intothegreatwideopen.nl).

Lange Paal - Vlieland - Sfeerbeelden-5043

Waddeneiland Vlieland

Vlieland, de parel van de Waddenzee. Op het één na kleinste Waddeneiland regeren rust en ruimte en zijn de vogels de baas.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
Lange Paal - Vlieland - Sfeerbeelden-5050

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein De Lange Paal kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Zo loopt wandelroute Lange Paal - Nieuwe Kooi (4 km) vlak langs het kampeerterrein.

Bekijk de routes