Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Lange Paal

8,1
Lange Paal
Locatie en informatie

Locatie

Postweg 1a

8899 BZ Vlieland

 

Omschrijving:

Kom naar kampeerterrein Lange Paal op Vlieland, en slaap met het geluid van de zee op de achtergrond. Hier zijn de rust en de vogels de baas. Ontdek dat het kleinste bewoonde Waddeneiland veel te bieden heeft.

 

Kamperen tussen bos en duin

Natuurkampeerterrein Lange Paal ligt midden tussen de bossen en de duinen. ‘s Nachts slaap je hier met het geruis van de zee op de achtergrond en hoor je de wind die door de dennenbomen waait. Het kampeerterrein ligt op 3 kilometer van het enige dorp op Vlieland, Oost-Vlieland, 3 kilometer de andere kant op vind je het natuurgebied Kroonspolders.

 

Beschutte kampeerplekken

Het rustige en ruime kampeerterrein biedt beschutte kampeerplekken en heeft een sanitair gebouw dat van alle gemakken is voorzien. Er zijn 2 speelvelden. Je kunt speciale plekken reserveren, als je je viervoeter wilt meenemen.  

 

Kroonspolders

Natuurgebied Kroonspolders, vernoemd naar de voormalige beheerder, vind je aan de westkant van het eiland en grenst aan de Waddenzee. Het natuurgebied is een favoriet broedgebied voor o.a. aalscholvers, eenden en lepelaars. Een gedeelte van dit natuurgebied is vrij te bewandelen. Wil je echter dieper de polders in dan kun je dit onder begeleiding doen. Staatsbosbeheer organiseert verschillende excursies op Vlieland. 

 

Lepelaars spotten met de boswachter

Onze boswachter Frederika Breijer is beheerder op het natuurkampeerterrein Lange Paal. Zij kan je alles vertellen over de prachtige omgeving en haar bewoners. Eén van deze bewoners is de lepelaar. Die kun je vanaf april zien in Kroonspolders en op het wad. Daar jaagt hij met gracieuze maaiende bewegingen op stekelbaarsjes en ander zwemmend ‘grut’. In hun snavel zitten duizenden zenuwuiteinden, waarmee lepelaars jagen op de tast. Probeer het zelf maar eens, onder water met je handen een visje vangen zonder dat je goed ziet wat je doet.

 

Activiteiten op Vlieland

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd op Vlieland. Zelf op pad over het eiland Vlieland kan natuurlijk ook. 

 

Into the great wide open

Ook dit jaar wordt ITGO georganiseerd op Vlieland, de tickets en kampeerterreinplaatsen worden verkocht via de site van ITGO

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Lange Paal kun je een De Waard tent type Bosuil (2 persoons) en Velduil (4 persoons) huren compleet met inventaris. Voor meer informatie en reserveringen klik op het tent type.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 088 9000 888

 

Doortrekkersvelden

Kort verblijf (max 3 nachten)? je bent van harte welkom op één van onze doortrekkersvelden, hiervoor kan niet gereserveerd worden er is altijd plaats, ook in het hoogseizoen! Honden zijn niet toegestaan op de doortrekkersvelden.

Lees meer
  • Rust en ruimte op Vlieland
  • Modern sanitair
  • Kant en klare tenten te huur
101  Beoordelingen, de Lange Paal
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
7,9
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
8,9
DV Peters
rustiek
18-9-2018 Er was niemand op de camping (12-15 september). Sterrenhemel en bossen als rustiek uitzicht. De verwachting van in het bos verscholen plekken waren niet overeenkomstig. Echter door de rust was er afdoende ruimte.
8,2
M Zweemer
Rustige uitvalsbasis
17-9-2018 Camping Lange Paal is een mooi gelegen camping midden op Vlieland. Een eindje van het dorp vandaan, dus eigenlijk komen er alleen maar campinggasten en af en toe fietsers langs. Prima uitvalsbasis om daar vandaan het eiland te ontdekken. Door gebruik te maken van bagagevervoer heb je geen zorgen over je tent en koffer, en kun je je focussen op je vakantie. Het toiletgebouw biedt wat je nodig hebt en de douches zijn lekker warm! In alle jaren dat ik er kom (altijd in het laagseizoen), nog nooit een boswachter tegengekomen. Goed dat er nu een digitale incheckzuil is, want voorheen kon ik me nooit aanmelden.
7,5
H.F.M. Langezaal
Relaxed natuurkamperen met goede voorzieningen op een toplocatie
17-9-2018
8,4
j.g trampe
niet helemaal goed
16-9-2018 Rust, ruimte en natuur, je hoort alleen de vogels....zo wordt het terrein o.m. beschreven in "Het Groene Boekje. Van 11/9 t.m. 15/9 waren op het kampeer- terrein echter meerdere schoolklassen voor een kamp. Dat was te merken door het vele gejoel en geschreeuw. Als de jeugd 's avonds van het dorp, richting tenten fietsen, was de herrie nog sterker. Die omschrijving klopt dus niet altijd!
5,8
HJ Liemburg
Prettig in voor- en naseizoen en liefst ook buiten het weekend
12-9-2018 Het is al weer even geleden, maar ik wilde toch nog even iets kwijt over mijn kampeerervaring op Vlieland in juni. Ik was met de fiets vanuit Arnhem voor het eerst op De Lange Paal. Mooi terrein, lekker rustig nog, leuke trekkersveldjes met gelijkgestemde fietstypes, nesten met jonge boerenzwaluwen die in en uit vlogen door het sanitairgebouw en over het veld, dichtbij duin en strand. Prachtig! Die rust werd vrijdagavond opgeschrikt door aanhoudend geschreeuw en luidrustig gecross en geslip op het pad van kinderen die blijkbaar op een nabijgelegen trekkersveldje kampeerden, en dat het hele weekend. Omdat ik zelf de hele tijd op pad was, ben ik niet achter de bron van het lawaai aangegaan, maar storend was het wél. Zondag eind van de middag kwam ik er achter dat het ging om de kinderen van mensen die een Stortemelk-tent hadden gehuurd en daar hun buren met ronduit asociaal gedrag het leven zuur hadden gemaakt (waar ik persoonlijk verder geen last van heb gehad). Wellicht dat u van die kampeers bericht heeft gekregen over hun ervaringen? De boswachter heb ik geen enkele keer gezien dat weekend, en het stage lopende meisje dat daar eea in goede moet leiden ook niet. Ik vroeg me al af wat SBB bezielt om kant en klaar ingerichte ‘glamping’ tenten te willen verhuren op dit terrein. Is het niet duidelijk dat dit per definitie een heel ander publiek aantrekt dat niet past bij het type kampeerder dat je normaal gesproken op dit natuurkampeerterrein zou mogen verwachten? Ik hoop van harte dat het om een experiment gaat en dat het Stortemelkpubliek ook lekker daar heen gaat en er blijft. Ik moet er trouwens niet aan denken hoe het op dit terrein is in het hoogseizoen als alle plekken bezet zijn… Gelukkig zit ik zelf niet aan schoolvakanties vast, en kom er dit najaar graag wéér.
6,7

Natuurkampeerterreinen bij de boswachter

De 22 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen. Word je wakker in een tipitent, op het water of in een boomhut? Kom het ontdekken op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.