Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel

Kamperen midden in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, dat kan op natuurkampeerterrein Nieuw Soerel. Wie wil wandelen, fietsen of paardrijden kan hier z’n hart ophalen. En wie rond de schemering op pad gaat, maakt een goede kans op een ontmoeting met wild.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Nieuw Soerel

Locatie

Pasopweg 1
8072 PL Nunspeet

Routebeschrijving

Op dit kampeerterrein is het niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

Nieuw Soerel in beeld

Vuurhut en modern sanitair
Zwemplas Zandenplas
Wild spotten: hert en zwijn

Kamperen op Nieuw Soerel

Beschut kamperen of met vrij uitzicht

Kampeerterrein Nieuw Soerel ligt op de Veluwe, ten zuiden van Nunspeet op een open plek in het bos. Je hebt de keuze uit een beschutte plek met uitkijk op de bosschages, of een plek met vrij uitzicht. Het natuurkampeerterrein biedt plek voor tenten, caravans en campers. ’s Avonds kun je genieten van een kampvuur bij de vuurhut.

Wild kijken of zwemmen

Bij warm weer biedt de Zandenplas verkoeling en voor een dagje uit is het vissersdorpje Elburg echt een aanrader. In de buurt van het natuurkampeerterrein is een wildkijkscherm. Wie hier stilletjes wacht, ziet de mooie bevolking van de Veluwe.


Speuren naar sporen

Boswachter Roel vertelt je als hij op het kampeerterrein langskomt graag over de bewoners van de Veluwe. Wist je bijvoorbeeld dat er veel wilde zwijnen rond het kampeerterrein lopen? Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook ruiken én horen. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

Dit kampeerterrein is vanwege werkzaamheden gesloten van 4 t/m 17 november.

Nieuw Soerel - Nunspeet - Omgeving-7081

Natuurgebied de Veluwe

Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel ligt in Boswachterij Nunspeet, onderdeel van natuurgebied de Veluwe. Glooiende paden langs open heide en koele bossen, wuivende sparren en grillige eiken.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
Nieuw Soerel - Nunspeet - Sfeerbeelden-7074

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Nieuw Soerel kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Langs het kampeerterrein loopt bijvoorbeeld de 21 km lange wandelroute Verscholen Dorp. Of kies voor de korte wandelroute Margaretha vlakbij het kampeerterrein.

Bekijk de routes