Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Oude Willem

Kamperen op natuurkampeerterrein Oude Willem, dat is slapen in het grootste bosgebied van Nederland. Bij uitstek geschikt voor heerlijke fietstochten door het Drents-Friese Wold. De reeën lopen hier soms gewoon over het terrein. Er zijn in de buurt zelfs dassen gespot.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Oude Willem

Oude Willem in beeld

In Nationaal Park Drents-Friese Wold
Vlakbij Buitencentrum Drents-Friese Wold
Eindeloos wandelen en fietsen

Kamperen op Oude Willem

Zee aan ruimte

Een klein, sfeervol kampeerterrein – dat is Oude Willem. Aan de randen van het veld, langs de brede singel die het kampeerterrein scheidt van het bos, heb je een zee aan ruimte. Voor fietsers en wandelaars ligt Oude Willem op een ideale plek. Rondom het terrein ligt namelijk meer dan 90 kilometer aan fiets- en wandelpaden. De gezellige dorpjes in de omgeving zijn ideaal om even uit te rusten op een terras.

Op de grens van Friesland en Drenthe

Kampeerterrein Oude Willem ligt in het Drents-Friese Wold. Het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van ons land ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Een gebied vol variatie, met moeras en stuifzand, met vennetjes en heide, met bolle akkers en bloeiende beekdalen.


Op pad met de boswachter

Boswachter Giel laat je graag kennismaken met de bewoners van het Drents-Friese Wold. Maar het kan maar zo zijn dat je ‘s avonds voor je tent zit te lezen en in de verte een hond hoort blaffen. Althans dat denk je. Maar wist je dat reeën ook een kort en schor blaffend geluid maken? Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

16035-Zakelijke-excursie-Nationaal-Park-Drents-Friese-Wold@Marleen-Annema-Fotografie

Natuurgebied Drents-Friese Wold

Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo’n groot aaneengesloten natuurgebied vindt als in het Drents-Friese Wold. Een ideaal gebied voor natuur- en rustzoekers.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
15883-Mountainbikers-Aekingerzand@Albert-Henckel---Staatsbosbeheer

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Zanderdennen kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Kies bijv. wandelroute Hoekenbrink (4 km) of wandelroute Vennen (5 km), die naast het kampeerterrein lopen. Of het Boswachterspad Olde Smildeger van 16 km dat iets verder van het kampeerterrein ligt.

Bekijk de routes
9950-Buitencentrum-Drents-Friese-Wold@Jaap-Lotstra---FotoGrafisch

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Op 12 minuten rijden of een half uur fietsen ligt Buitencentrum Drents-Friese Wold. Het startpunt voor een dag in de prachtige Drents-Friese natuur. Bezoek de horeca, de winkel met natuurproducten of start hier een van de vele wandelroutes. Voor kinderen vind je hier o.a. het kabouterpad en een blotevoetenpad.

Meer over het buitencentrum