Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein West-Terschelling

Kampeerterrein West op Terschelling ligt gunstig voor iedereen. Terwijl de konijnen nieuwsgierig over het veld huppelen, spelen de kinderen in de zandbak. Verscholen tussen de bomen, aan de rand van het bos. En tóch vlakbij het dorp en met het Groene Strand op steenworp afstand.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op West-Terschelling

West-Terschelling in beeld

Modern sanitair en vuurhut
Tussen Waddenzee en Noordzee
Rust en nabij het dorp

Kamperen op West-Terschelling

Stilte en rust van een Waddeneiland

Op natuurkampeerterrein West-Terschelling ervaar je de stilte en de rust van het Waddeneiland. Zeven zonnige velden, gescheiden door elzensingels bieden plek aan tenten, caravans, campers en trekkers. Met de fiets ben je zo in de haven of op het Noordzeestrand dat vijf kilometer verderop ligt. Daarnaast kun je op het terrein genieten van een kampvuur in de vuurhut.

De kampeerplaatsen op dit terrein zijn zonder stroom, maar er is wel een sanitairgebouw waar stroom aanwezig is. Hier vind je oplaadlockers voor je mobiele telefoon en mogelijkheden om de elektrische fiets op te laden.

Kamperen op Terschelling

Kamperen op Terschelling, dat is kamperen midden in de natuur. Ons middelste Waddeneiland lijkt slechts een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat, een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang kan gaan. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Samen met de boswachter kun je hier prachtige wandelingen maken.


Maak kennis met de boswachter

Boswachter Hessel Hek is bijna dagelijks op het kampeerterrein. Hij vertelt graag over het Terschellinger leven en de mooie omgeving. Vanuit het kampeerterrein West raadt hij een wandeling naar paal 3 aan. Ook worden er via de plaatselijke VVV verschillende excursies aangeboden. Zo kan je wildplukken of mee op een kanotocht om te speuren naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat er in de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast op vis. Daarvoor heeft hij onder meer een paar lange en uiterst gevoelige snorharen tot zijn beschikking. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

Veerdienst

Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736.

Kamperen tijdens Oerol

Tijdens Oerol (7 juni t/m 16 juni) is het niet mogelijk om te reserveren. Er is altijd plaats voor tentkampeerders. Voor caravans en campers kunnen we helaas geen plaats garanderen. Ter plaatse kun je bij de boswachter betalen (met PIN). Zie daarvoor de info op het terrein bij aankomst. De Natuurkampeerkaart is hier ook te verkrijgen.

21798-Duinen-op-Terschelling@Twan-Teunissen---Staatsbosbeheer

Waddeneiland Terschelling

Terschelling bestaat voor 80% uit natuur. Geen van de Waddeneilanden is zo gevarieerd als Terschelling. Bossen, strand, duinvalleien en kwelders, polders en heide.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het eiland
11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein West-Terschelling kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Vlakbij het kampeerterrein ligt bijvoorbeeld de 7 km lange Sparrenlaan en Groene Pollen route. Of voor de ervaren wandelaar en kaartlezer: Boswachterspad Noordsvaarder, 11 km met pittige beklimmingen door de duinen.

Bekijk de routes