Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein de Dasselaar

Noten- en appelbomen maken van het Flevolandse kampeerterrein Dasselaar een park in het bos. En niet zomaar een bos, hier kampeer je in het grootste loofhoutbos van West-Europa. Struin tussen de reusachtige populieren en open bosweiden. En wanneer het warm is zoek je verkoeling in het randmeer met zijn vele strandjes.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Dasselaar

Locatie

Dasselaarweg 57
3896 LT Zeewolde

Routebeschrijving
Ontdek de nieuwe wildernis
Vlakbij de Oostvaardersplassen
Nabij zwemwater

De Dasselaar in beeld

Kamperen op de Dasselaar

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein de Dasselaar ligt in Flevoland, midden in de Randmeerbossen. Het rustige en ruim opgezette kampeerterrein biedt veel privacy en heeft plek voor tenten, campers en caravans. Er is een centrale vuurhut, schuilhut voor slecht weer en verspreid over het terrein staan picknickbanken voor gezamenlijk gebruik. De zeven kampeerweides hebben elk hun eigen karakter en geen plekje is gelijk. Naast het veld met de kampeerplekken 1-6 zijn om veiligheidsredenen een groot aantal bomen verwijderd, hierdoor liggen deze kampeerplekken niet meer in de dichte beschutting en heeft het veld een meer open karakter gekregen.

Activiteiten in de Randmeerbossen

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd rond de Randmeren en in het Horsterwold. Zelf op pad in het natuurgebied Horsterwold  kan natuurlijk ook. Een leuke tip: de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, deze paden voeren je langs de hoogtepunten van het gebied.


Ontdek de Stille Kern

Vanaf het natuurkampeerterrein ben je zo in natuurgebied het Horsterwold. Van een afstand ziet het Horsterwold eruit als een grote groene muur. Eenmaal in het bos tref je een verrassende wereld waar fluweelzachte mossen die op de boomstammen groeien en reeën die op de bosweiden grazen. In de Stille Kern van het Horsterwold mag je, net als de runderen en paarden, dwars door de wildernis struinen.

Op pad met de boswachter

Boswachter Rob laat je graag kennis maken met de bewoners van het Horsterwold. Eén hiervan is de vos. Het mooiste natuurgeluid is misschien wel die van een blaffende vos. Je weet wel, dat geluid dat ook altijd te horen is in trage Engelse detective-series. Vossen leven alleen in de tijd van de jongen onder de grond. De rest van het jaar slapen ze soms op verrassend open plekken en zijn ze dichterbij dan je denkt. Misschien wel vlak achter je tent.

16179-Horsterwold@Henk-de-Jong---De-Jong-Luchtfotografie

Natuurgebied het Horsterwold

Het Horsterwold is een van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. Waar zou je beter van rust en ruimte kunnen genieten? Je deelt het bos met reeën, wilde paarden, damherten, vossen en vogels. Een uitgebreid netwerk van paden en routes ligt voor je klaar.

Ontdek het gebied
Twilhaar - Haarle - Sfeerbeelden-7254

Wandelen en fietsen vanaf natuurkampeerterrein de Dasselaar

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein de Dasselaar kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Ken je mountainbikeroute het Horsterwold al? Of ontdek boswachterspad Stille Kern en wie weet spot je wel een lepelaar, zeearend of ijsvogel.

Bekijk alle routes
Dasselaar - Zeewolde - Omgeving-6940

Zwemwater in de buurt

Je kunt vanaf het kampeerterrein lopen naar de strandjes van de Randmeren. Ga vlak voor de ingang van het kampeerterrein links af en volg het pad dat parallel loopt aan een watergang tot je bij de dijk komt. Daar sla je links of rechts af (qua afstand maakt het weinig uit) en volg je het pad over de dijk heen naar het water. Het is ongeveer 1,5 km lopen.