Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein De Veenkuil

Kamperen met uitzicht over de Kuinderplas, slapen in een Zweedse hut of 'gewoon' op één van de velden. Het kan hier allemaal.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op De Veenkuil

De Veenkuil in beeld

Klein Zweden in de polder
Altijd wat te beleven!
Zweedse hut

Kamperen op De Veenkuil

Zwemmen en spelen

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee ligt natuurkampeerterrein De Veenkuil. Een heerlijke kampeerplek waar je vanaf een klein strandje zo het water in loopt om te zwemmen. De kinderen vermaken zich op één van de speeltoestellen en ’s avonds in de schemering kan je op zoek naar het wild vanuit de reeënkijkhut.

Het kampeerterrein bestaat uit een overzichtelijk grasveld met bomen in het midden. Je kunt hier terecht met je tent, caravan of camper. Er is een sanitair gebouw en je mag je hond meenemen. Dit is het enige kampeerterrein van Staatsbosbeheer waar je ook buiten het winterkamperen om een vuurtje mag stoken bij je kampeerplek. Bekijk hier de regels die gelden rondom koken & stoken.

Zweedse slaaphut

Deze unieke slaaphut staat beschut aan de rand van de Kuinderplas en biedt een prachtig uitzicht. Er zijn géén bedden aanwezig dus matje, linnengoed, hoofdkussens en slaapzakken moet je zelf meenemen. Er is plek voor vier personen.


Kuinderbos

Het veelzijdige kampeerterrein De Veenkuil is gelegen in het Kuinderbos. In dit onverwachte stukje Flevoland wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Als je in de boot van de boswachter langs de oevers peddelt, zou het zomaar kunnen dat je de paarden aan de overkant voorbij ziet galopperen. Er is zo veel te ontdekken.

Op pad met de boswachter

De boswachter heeft veel kennis van alle verschillende diersoorten in dit gebied. Een bijzondere soort is de watersalamander. Als je achter je tent een boomstammetje voorzichtig omdraait, kan daar zomaar een kleine watersalamander onder zitten. Salamanders leven alleen in het voorjaar in het water. Na de paartijd, waarbij de mannetjes een uitbundig bruiloftskleed dragen, kruipen ze weg op vochtige plekken. Ze zien er dan uit als een kleine hagedis, maar zijn veel minder snel. O ja, niet vergeten het boomstammetje weer terug te leggen.

Op de Kuinderplas is het niet toegestaan om met een eigen boot/kano te varen. Ook honden mogen hier niet zwemmen.

Veenkuil - Bant - Sfeerbeelden-34

Natuurgebied Kuinderbos

Het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. Een rijk en afwisselend bos van formaat.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein De Veenkuil kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Zo liggen er verschillende wandelroutes langs het natuurkampeerterrein, waaronder het Boswachterspad Kuinderbos (13,5 km).

Bekijk de routes
tipitent-vooraanzicht-tipiskamperen

Kant-en-klaar

Op kampeerterrein De Veenkuil kun je een sfeervolle tipitent met inventaris en houtkachel huren. Deze wordt voor je opgezet en ingericht. Zelf hoef je dus alleen je tas te pakken, favoriete boek en verrekijker mee te nemen en het genieten kan beginnen.

Meer informatie en reserveren