Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Drie

Kampeerterrein Drie op de Veluwe ligt in één van de mooiste en oudste bossen van Nederland namelijk het Speulderbos. Middenin het bos is een open plek waar je mag komen kamperen. De bomen lijken te dansen en het bosrestaurant op de hoek lijkt uit een sprookje te komen. Ben je op zoek naar een fabelachtige plek om te kamperen? Dan zit je goed op natuurkampeerterrein Drie.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Drie

Locatie

Sprielderweg 207
3852 MK Drie (Ermelo)

Routebeschrijving

Dit kampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 8 meter. Het is hier niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

Drie in beeld

Vlakbij NP De Hoge Veluwe
In één van de oudste bossen
Grote kans om wild te spotten

Kamperen op Drie

Ruime kampeerplekken

Het kampeerterrein Drie is verdeeld in 2 grote lanen en biedt ruime kampeerplekken middenin het groen. Je kunt hier terrecht met tent, vouwwagen, camper en caravan en er zijn plekken met en zonder stroom. Er is een vuurhut en een sanitair gebouw met een mindervalidentoilet en douche. De kinderen kunnen zich uitleven door hutten te bouwen en op ontdekkingstochten te gaan. Ook je hond mag mee, maar wel aan de lijn.

Kamperen op de Veluwe

Het Speulder- en Sprielderbos is onderdeel van de Veluwe. Zijn kromme, in wonderlijke bochten groeiende eiken- en beukenbomen behoren tot de oudste en mooiste bossen van ons land. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de glanzende sparren, knoestige, groenbemoste eiken, varens en halfvergane stammen. Ben je benieuwd naar de inwoners van dit bos? Kom ze dan bekijken van achter de wildkijkschermen. Vooral in de schemering laten ze zich vaak zien.


Speuren naar sporen

Onze boswachter Roel vertelt je als hij op het kampeerterrein langskomt graag over de bewoners van de Veluwe. Wist je bijvoorbeeld dat er veel wilde zwijnen rond het kampeerterrein lopen? Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook ruiken én horen. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 8 meter. Het telefonisch bereik op dit kampeerterrein is wisselend.

Drie-Ermelo-sfeerbeelden-4738

Natuurgebied de Veluwe

Het Speulderbos behoort samen met het Sprielderbos tot de oudste en mooiste bossen van Nederland. Samen met nog meer gebieden zijn ze onderdeel van de Veluwe.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
Drie-Ermelo-sfeerbeelden-4436

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Drie kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Wandel bijvoorbeeld de wandelroute Cultuurhistorie, deze loopt langs het kampeerterrein en voert je langs de cultuurhistorische plekken in het Sprielder- en Speulderbos.

Bekijk de routes