Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Drie

8,1
Drie
Locatie en informatie

Locatie

Sprielderweg 207
3852 MH Drie (Ermelo)

 

Omschrijving:

Kom kamperen bij fabelachtig kampeerterrein Drie op de Veluwe. Het bosrestaurant op de hoek lijkt uit een sprookje te komen. De bomen lijken te dansen. Midden in het bos is een grote open plek waar je mag kamperen!

 

 

Kamperen op de Veluwe

Kampeerterrein Drie ligt in het Speulder- en Sprielderbos op de Veluwe. De kinderen vermaken zich door te bouwen aan de spannende hutten aan de rand van het bos, en zelf kom je volledig tot de rust tussen de prachtige natuur.

 

Ruime kampeerplekken

Het kampeerterrein Drie biedt ruime kampeerplekken, verdeeld over verschillende velden omringd door groen. Er is een vuurhut en een modern sanitair gebouw. Ook je hond mag mee, maar wel aan de lijn.

 

Wild kijken in het Speulder- en Sprielderbos

Het Speulder- en Sprielderbos is onderdeel van de Veluwe. Zijn kromme, in wonderlijke bochten groeiende eiken- en beukenbomen behoren tot de oudste en mooiste bossen van ons land. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de glanzende sparren, knoestige, groenbemoste eiken, varens en halfvergane stammen. Ben je benieuwd naar de inwoners van dit bos? Kom ze dan bekijken van achter de wildkijkschermen. Vooral in de schemering laten ze zich vaak zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennis maken met de bewoners van de Veluwe. Een ontmoeting die je niet snel zult vergeten, is die met het wilde zwijn. Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook horen én ruiken. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op  de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook.

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park de hoge Veluwe
  • Wild spotten hert/zwijn
  • Modern sanitair/vuurhut
210  Beoordelingen, Drie
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
7,8
Staat van het sanitair
8,3
Ligging en omgeving
9,3
Rust en ruimte
8,3
M. Geerts
Heerlijk rustig
3-5-2019 Het kampeerterrein is mooi met ruime plekken. Wij stonden op plek 18, daar heb je in de zomer weinig schaduw, dat was nu alleen maar fijn. De plaatsen aan de randen van het terrein hebben schaduw, in het midden niet. De omgeving is fijn, je stapt een hekje over en je staat middenin een prachtig bos. Onze kinderen hebben hele dagen hutten gebouwd.
7,8
MAC Montulet
zoals gewend
3-5-2019 Vorig jaar hebben we deze plek ontdekt en het was weer fijn om hier te zijn. Veel fietsen en wandelen, genietend van de vogels.
9,1
s Claessens
Fijne plek
27-4-2019 Samen met gezin met twee jongens van 6 en 9 een mooie ervaring hier in Drie. Wat een heerlijke rustige plek. Grote pré's: Overdekte vuurplaats waar je kan eten en zitten als het koud (of regenachtig) is. Geen lelijke bouwwerken, hekken en speeltuigen maar natuurlijke uitstraling. Direct vanaf het hek het mooiste beukenbos van Nederland en omstreken inlopen en kans om Wilde Zwijnen en andere dieren te spotten. Én een heel leuk bosrestaurantje bij de camping in Drie wat een heel klein dorpje is dat als een enclave midden in de bossen ligt. Supermooi!
9,5
O.M. de Looff
Heerlijk gekampeerd!
26-4-2019 Met mijn zoon van 6 en neef van 11 gekampeerd op terrein Drie en terrein de Vlagberg! Prachtige omgeving, lekker in het bos met speel gelegenheid en wandelpaden.
8,4
G. Spannenburg
Lang weekend met de Paasdagen
26-4-2019 Nog nooit zulk mooi weer gehad met de Pasen, misschien omdat het wat later valt, of mede door de opwarming. We hebben er in ieder geval heerlijk van genoten, helaas was er 1 (van de 2) damesdouches defect het weekend, dit zorgde voor een wachtrij, en dit was vervelend. Verder een heerlijk verblijf gehad, heerlijk gewandeld en gefietst, kortom (bijna) Top.
7,1

Natuurkampeerterreinen bij de boswachter

De 22 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen. Word je wakker in een tipitent, op het water of in een boomhut? Kom het ontdekken op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.