Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein De Kijl

Natuur én comfort, dat is natuurkampeerterrein De Kijl. Met ruime kampeerplaatsen en de keuze om privé sanitair bij te boeken. En dat alles middenin de natuur van het Sleenerzand in Drenthe, waar de stille bossen het domein zijn van tientallen vogelsoorten.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op De Kijl

Locatie

Kwekebosweg 5
7849 TA De Kiel (Schoonoord)

Routebeschrijving

De Kijl in beeld

Modern sanitair
Familie kampeerterrein
Zwemplassen in de buurt
Privé sanitair

Kamperen op De Kijl

Ruime plekken tussen het groen

Kampeerterrein De Kijl is een van de grotere kampeerterreinen van Staatsbosbeheer en ligt midden in het bos, ver weg van de verkeersgeluiden. Je vindt er ruime kampeerplekken tussen het groen en de luxe van een modern sanitairgebouw. Er is een ontmoetingsgebouw met overdekte vuurplaats en een lange tafel die uitnodigt om met het hele gezin te eten of een spelletje te doen.

Plekken met privé sanitair

Er zijn een aantal plekken met privé sanitair te boeken. Dit zijn plekken waarbij je toegang hebt tot een eigen sanitair-unit met douche, toilet en wasbak. De aankomst- en vertrekdag is maandag en vrijdag. In verband met het schoonmaken is het vertrek om 10.00 uur en kan je na 14.00 uur aankomen. Tijdens je verblijf wordt je privé sanitair niet schoongemaakt.

Activiteiten in het Sleenerzand

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Sleenerzand. Zelf op pad in het gebied kan natuurlijk ook. In de directe omgeving is er van alles te doen: hunebedden of een grafheuvel bekijken, een dagje naar museum Ellert en Brammert, de dierentuin in Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte.


Ontdek het Sleenerzand

De kern van natuurgebied Sleenerzand (Zuidoost-Drenthe) bestaat uit stille bossen die het domein zijn van tientallen vogelsoorten. Het zuidelijke deel is een oud stuifzandgebied met hier en daar grillig gevormde jeneverbessen. Op sommige plaatsen doemt opeens een heideveldje op of een onverwacht vennetje tussen het zand.

Tip van de boswachter

Boswachter Jolijn vertelt als ze op het kampeerterrein is graag over het gebied en alles wat er groeit, bloeit en leeft. Eén van de dieren die je in het gebied kunt tegenkomen is de ree. Denk je dat je een hond hoort blaffen, dan kan het zomaar een ree zijn. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

Sindskort snuffelt er ook geregeld een das rond over het kampeerterrein. Hoor je 's avonds wat ritselen?

21165-Hunebed-De-Papeloze-Kerk-(D49)@Marco-van-de-Burgwal---Staatsbosbeheer

Natuurgebied Zuidoost-Drenthe

IJs en mens lieten zichtbare sporen achter in het zuidoosten van Drenthe. Ontdek de rijke geschiedenis van het Sleenerzand en bezoek hunebed D49, de Papeloze Kerk, eens. Dit mega-exemplaar heeft een deksteen van 25.000 kilo.

Ontdek het gebied
12251-Fietser@Loïs-Koelewijn

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein De Kijl kun je heerlijk wandelen en fietsen. Verken de natuur en de vele historische plekken van Zuidoost-Drenthe.

Bekijk alle routes
10012-Bosweg-Leenderbos@Janneke-de-Groot---Staatsbosbeheer

Uitgebreide routebeschrijving

Voor het laatste deel van je reis zet je de navigatie uit en pak je de routebeschrijving erbij. We sturen je het bos in, maar met deze beschrijving komt dat helemaal goed.

Download routebeschrijving
Schoonoord - De Dennen - Omgeving-8439

Zwemwater in de buurt

Op 10 auto-minuten of een half uurtje fietsen ligt Kibbelkoele. Een heerlijke, schone zwemplas met een ruim zandstrand.

Naar zwemplas Kibbelkoele
tipitent-vooraanzicht-tipiskamperen

Kant-en-klaar

Op kampeerterrein De Kijl kun je een sfeervolle tipitent met inventaris en houtkachel huren. Deze wordt voor je opgezet en ingericht. Zelf hoef je alleen je tas te pakken.

Meer informatie en reserveren