Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Borger

Weg van de bewoonde wereld, slapen tussen reusachtige douglassparren en met niets anders om je heen dan natuurgeluiden. Tussen de hoge bomen waan je je bijna in Canada. Kamperen op Borger is er écht helemaal uit zijn.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Borger

Borger in beeld

Klein Canada in Drenthe
Modern sanitair en vuurhut
Boomkroonpad & Buitencentrum

Kamperen op Borger

Ruime plekken, het hele jaar door

De kampeerplekken op natuurkampeerterrein Borger zijn ruim en liggen midden in het bos. Je kunt er terecht met je tent, caravan en camper en er is een verwarmd sanitairgebouw. Ook in de herfst en winter kun je hier van de natuur genieten, dit kampeerterrein is namelijk het hele jaar geopend. Beleef alle seizoenen buiten.

Activiteiten voor jong (en oud)

Kampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, één van de hoogst gelegen delen van Drenthe. Er is val alles te beleven. Bij Buitencentrum Boomkroonpad (5 min. van het kampeerterrein) worden veel activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals het maken van schorsafdrukken en spannende wandelingen door het bos.


Boomkroonpad

Wil je eens iets totaal anders? Kom dan het bos van bovenaf bekijken! Maak een wandeling over het Boomkroonpad bij het Buitencentrum. Dit bijzondere pad op hoogte leidt je door de toppen van de bomen.

Op pad met de boswachter

Boswachter Hans kan je van alles vertellen over de Hondsrug en de verschillende diersoorten. Eén van de bewoners is de adder. Bij niet al te warm weer of na een koude, regenachtige dag liggen ze te zonnen op beschutte plekjes in de heide. Als je een adder wilt zien, moet je heel zachtjes lopen. Adders kunnen niet goed horen, maar voelen wel elk trillinkje in de bodem. Elke ochtend even een rondje op je tenen om het Drouwenerveld dus, en wie weet kom je deze bijzondere bewoner dan wel tegen.

Witrijt - Bergeijk - Sfeerbeelden-6483

Natuurgebied de Hondsrug

Hunebedden, heide, vennetjes en een pad tussen de toppen van bomen. Of zoek verkoeling in zwemplas ’t Nije Hemelriek, prachtig gelegen in het bos. Natuurgebied de Hondsrug heeft veel te bieden.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
27021-Wandelroutes,-Boswachterij-Sint-Anthonis@Janneke-de-Groot---Staatsbosbeheer

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Borger kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een avontuurlijke wandelroute? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, op deze lange wandelroutes treed je in de voetsporen van de boswachter.

Bekijk alle routes
tipitent-vooraanzicht-tipiskamperen

Kant-en-klaar

Op kampeerterrein Borger kun je een sfeervolle tipitent met inventaris en houtkachel huren. Deze wordt voor je opgezet en ingericht. Zelf hoef je dus alleen je tas te pakken, favoriete boek en verrekijker mee te nemen en het genieten kan beginnen.

Meer informatie en reserveren
11098-Winterkamperen-Borger

Winterkamperen

Op natuurkampeerterrein Borger kun je het hele jaar door kamperen, dus ook tijdens de wintermaanden.

Zin in een winters avontuur?

Meer informatie

Winterkamperen

Op natuurkampeerterrein Borger kun je het hele jaar door kamperen, dus ook tijdens de wintermaanden.

Zin in een winters avontuur?

Meer informatie