Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein De Dassenburcht

De Dassenburcht ligt in het Vechtdal: een gevarieerd gebied, waar bijna alle Nederlandse landschappen te vinden zijn. Zandverstuivingen, heide, donkere bossen, vennetjes en natuurlijk die prachtige rivier die het dal zijn naam gaf. In het Vechtdal wil je maar één ding: op pad.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Dassenburcht

Locatie

Vijverweg 5
7715 PA Punthorst

Routebeschrijving

Dassenburcht in beeld

Afwisselende omgeving
Modern sanitair
Zwemplas de Zwarte Dennen

Kamperen op De Dassenburcht

Kamperen in een hofje of op het open veld

Natuurkampeerterrein Dassenburcht, tussen Meppel en Zwolle, ligt omringd door bomen en biedt voor ieder wat wils. Zoek een kampeerplek in één van de rustige hofjes aan de rand van het bos, of kampeer op het open veld rondom de speeldassenburcht met waterpomp. Als het warm is plons je op loopafstand van het kampeerterrein zo zwemplas De Zwarte Dennen in. (Voor de kampeergasten die hun trouwe viervoeter meenemen: honden zijn helaas niet toegestaan bij zwemplas De Zwarte Dennen).

Activiteiten in boswachterij Staphorst

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in boswachterij Staphorst. Zelf op pad in het natuurgebied boswachterij Staphorst kan natuurlijk ook. Loop het boswachterpad en laat je langs de hoogtepunten van het gebied voeren. Of ontdek de (26,8 km lange) mountainbikeroute van boswachterij Staphorst.

Honden zijn welkom in de boswachterij, mits aangelijnd om de dassen en andere dieren niet te verstoren. Wil je je hond lekker laten rennen en spelen? Dan is er sindskort een speciaal omheind hondenspeelbos waar je terecht kunt.


Boswachterij Staphorst

Kampeerterrein De Dassenburcht bevindt zich in boswachterij Staphorst. Doordat het bos als een grote postzegel middenin een agrarisch landschap ligt, heeft het juist veel bewoners. Zo kom je er regelmatig reeën tegen. Ook dassen voelen zich er thuis. In het voorjaar kun je genieten van ware vogelconcerten. Lopend over de paden kun je dat allemaal beleven, zo vanaf het kampeerterrein.

Tip de boswachter

Onze boswachters Jos en Nico vertellen je graag alles over de bewoners van dit gebied. Eén hiervan is de das. Wanneer jij in de tent gaat slapen, komt hij tot leven. Dassen kunnen niet zo goed zien, maar hebben een uitstekende neus. Voel je tijdens een schemerwandeling de wind in je gezicht, dan is de kans op een ontmoeting met een das een stuk groter. Dassen zijn trouwens erg sociale dieren en heel plaats trouw. Een burcht kan daardoor wel tientallen jaren in gebruik zijn.

22122-Gemengd-bos,-Boswachterij-StaphorstBoswachterij-Staphorst@Marco-van-de-Burgwal---Staatsbosbeheer

Boswachterij Staphorst

Roofvogels tussen de toppen van de bomen door zien scheren? Sporen van de das ontdekken? Oog in oog met een ree komen te staan? In de boswachterij Staphorst is het allemaal mogelijk. Dit bos, in het gebied tussen Zwolle en Meppel, trekt als een magneet dieren en planten aan.

Ontdek het gebied
27021-Wandelroutes,-Boswachterij-Sint-Anthonis@Janneke-de-Groot---Staatsbosbeheer

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein De Dassenburcht kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een avontuurlijke wandelroute? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, op deze lange wandelroutes treed je in de voetsporen van de boswachter.

Bekijk alle routes
22134-Recreatieplas,-De-Zwarte-Dennen@Marco-van-de-Burgwal---Staatsbosbeheer

Zwemwater in de buurt

Op loopafstand van het kampeerterrein vind je zwemplas Zwarte Dennen. Hier is het heerlijk afkoelen, spelen en picknicken.

Voor de kampeergasten die hun trouwe viervoeter meenemen: honden zijn helaas niet toegestaan bij zwemplas Zwarte Dennen.

Naar zwemplas Zwarte Dennen