Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Lies

Kamperen tussen Noordzee en Waddenzee, dat kan op natuurkampeerterrein Lies op Terschelling. Op een rustige open plek in het bos, waar je doucht tussen de bomen en de kinderen spelen in de duinen. En zet je hier je tent op, dan heb je grote kans de 'huis-buizerd' te zien die vlakbij het kampeerterrein een nest heeft.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Lies

Lies in beeld

Klein maar fijn
Genieten in en van de natuur
Extra buitendouche

Kamperen op Lies

Rust en stilte

Natuurkampeerterrein Lies ligt op het rustige gedeelte van Terschelling. Ook in het hoogseizoen geniet je hier van de rust en stilte. Kinderen vermaken zich met wat de natuur biedt. De klimboom is favoriet, maar ook omgevallen bomen zijn in trek. Kijk maar eens goed, dan vind je een waar insectenhotel tussen het dode hout.

Back to basic

Kamperen op Lies is terug naar de basis. Er is geen stroom, maar je kunt wel lekker warm douchen. Ook geniet je op dit terrein van een (koude) buitendouche midden in het groen. De ruime kampeerplekken zijn geschikt voor tenten en er is een apart trekkersveldje met een overdekte picknicktafel.

Kamperen op Terschelling

Ons middelste Waddeneiland lijkt misschien slechts een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat, een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang kan gaan. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Hier kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken.


Op pad met de boswachter

Onze boswachter Hessel Hek is bijna dagelijks op het kampeerterrein. Hij vertelt je graag over het Terschellinger leven. Ook worden er via de plaatselijke VVV verschillende excursies aangeboden. Zo kan je wildplukken en is er een natuurschuur vlak bij het kampeerterrein waar je wisselende exposities over de natuur van Terschelling kunt bezoeken. Hou je meer van avontuur dan kun je mee op een kanotocht om te speuren naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat er in de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast naar vis, daar gebruikt hij zijn lange en uiterst gevoelige snorharen bij. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

Activiteiten op Terschelling

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd op Terschelling. Zelf op pad over het eiland Terschelling  kan natuurlijk ook.

Veerdienst

Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736.

Kamperen tijdens Oerol

Tijdens Oerol (7 juni t/m 16 juni) is het niet mogelijk om te reserveren. Er is altijd plaats voor tentkampeerders. Ter plaatse kun je bij de boswachter betalen (met PIN). Zie daarvoor de info op het terrein bij aankomst. De Natuurkampeerkaart is hier ook te verkrijgen.

Lies - Lies-Terschelling - Faciliteiten-2123

Waddeneiland Terschelling

Terschelling bestaat voor 80% uit natuur. Geen van de Waddeneilanden is zo gevarieerd als Terschelling. Bossen, strand, duinvalleien en kwelders, polders en heide.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het eiland
11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Lies kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Langs het kampeerterrein loopt bijvoorbeeld de wandelroute Formerumerbos en Wilhelminapolder (4,5 km).

Bekijk de routes