Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Verwonder je in de natuur

Bijzondere campings van Staatsbosbeheer

Maak kennis met onze bijzondere campings

Binnen Nederland zijn veel bijzondere campings te vinden. Je hoeft het land helemaal niet te verlaten om vakantie te vieren. Ervaar de vrijheid in de Nederlandse natuur op een gezellige camping. Je zit midden in de groene natuur, tussen bomen of dichtbij duinen. Een sfeervolle omgeving maakt jouw vakantie nog specialer. Heb jij zin om een paar dagen door te brengen op een Nederlandse camping en om eens goed uit te rusten? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Witrijt - Bergeijk - Algemene beelden-6437

Kamperen in het bos

Toe aan de rust van een camping midden in het bos? Geniet van de wind die door de bomen ruist en het ristelen van een eekhoorn tussen de blaadjes. Kies één van onze campings in het bos en kom kamperen!

Bekijk de terreinen
5357-Kampeerterrein-Veerse-Gat@Laurie-Karine-Fotografie

Kamperen bij het water

Ervaar kamperen nabij het water. Bekijk hier onze terreinen direct aan of in de buurt van natuurwater.

Bekijk de terreinen
Veenkuil - Bant - Faciliteiten-37

Hoog tussen de bomen

Kamperen hoog tussen de bomen? Een unieke belevenis. Het kan op natuurkampeerterrein De Veenkuil.

Naar De Veenkuil

Bijzondere campings van Staatsbosbeheer

Bijzondere campings: waar vind je ze?

Logeren bij de Boswachter heeft 22 bijzondere natuurkampeerterreinen op verschillende locaties. Of je nu naar Drenthe of Vlieland wilt, naar de Veluwe of naar National Park Lauwersmeer: je kunt overal je tentje opzetten. Bij de duinen of in het bos, de heiden of in een park tussen de dieren. Liever zwemmen? Kies dan voor een bijzondere camping bij een meer, de zee of bij plassen. Je hebt genoeg mogelijkheden om jouw vakantie zo persoonlijk mogelijk te maken. Nederland heeft zo veel te bieden; waarom zouden we ons eigen land niet onze vakantiebestemming kunnen maken?

De voorzieningen van onze bijzondere campings

Natuurlijk vind je op onze bijzondere campings ook gewoon hun eigen voorzieningen. Je kunt ook kiezen om echt voor de natuur te gaan en om geen gebruik te maken van bijvoorbeeld stroom. Maar wees gerust: als je liever wel stroom wilt, is dit natuurlijk geen probleem. Je kiest zelf je eigen vakantiebelevenis. Naast stroom zijn er op de campings ook sanitaire faciliteiten beschikbaar, en op sommige campings vuurhutten. Hier kun je bij het kampvuur zitten en de warmte van de vlammen voelen. Kampeerterreinen zijn ook ideaal voor kinderen, omdat ze hier kunnen spelen én omdat ze alle ruimte hebben.


Wat voor bijzondere dingen kun je doen?

Er is genoeg te doen als je gaat kamperen op een van onze bijzondere campings. Naast ontspannen bij je tentje, camper of caravan kun je ook je energie kwijt in actievere bezigheden. Zo kun je wandelen in de bossen, over heidevelden of door de duinen. Of je kunt gaan zwemmen in de zee of in de plassen die dichtbij sommige campings te vinden zijn. Fietsen is ook altijd leuk, en er zijn dichtbij de campings normaliter goede fietspaden te vinden. Hierdoor weet je precies wat mooie routes zijn. En als je camping dichtbij een dorpje ligt, kun je door de straten lopen, winkeltjes bezoeken en op een terras koffie of iets fris drinken. Ervaar de rust van de omgeving.

Bijzonder kamperen in de winter: durf jij het aan?

Wat ook bijzonder is, is dat sommige campings van Logeren bij de Boswachter de mogelijkheden bieden om in de winter te kamperen. Tijdens dit frisse seizoen kun je ook gaan kamperen en genieten van het contrast tussen de koude buitenlucht en de warmte van je kampvuur. In de winter is het op de campings nog rustiger en nog specialer, omdat niet veel mensen dit meemaken. Het is de perfecte manier om kennis te maken met de bijzondere campings van Nederland, en wat ze allemaal te bieden hebben. Bekijk welke camping goed bij jou past.