Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Leenderbos

Midden in het bos kamp maken. Dát is kamperen bij natuurkampeerterrein Leenderbos in het zuiden van Brabant. De kinderen spelen op de speelweide of in het bos. En wanneer je ’s morgens de rits van de tent opent, zie je vaak nog enkele konijnen of een groene specht wegschieten.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Leenderbos

Leenderbos in beeld

Heide, bos en vennen
Vlakbij België
Ruimte voor mens en dier

Kamperen op Leenderbos

Vlakbij de Belgische grens

Natuurkampeerterrein Leenderbos ligt tegen de Belgische grens en biedt ruime plekken voor tenten, caravans, vouwwagens en campers. Overdag zijn er tal van mogelijkheden, maak gebruik van de fietsknooppunten of wandelroutes in de omgeving. In de buurt vind je allerlei natuurgebieden, zoals de Malpie en de Strabrechtse Heide. Of je drinkt een zelfgebrouwen trappist bij de broeders van abdij De Achelse Kluis. ’s Avonds kom je tot rust bij de gezamenlijke vuurhut op het kampeerterrein.


Kamperen in de natuur van Heeze-Leende

Kampeerterrein Leenderbos ligt in natuurgebied Heeze-Leende. Het grootste ven van Nederland, bijzondere plantengroei, zwevende libellen, grazende schapen, heide en bos om uren rond te zwerven. Hier beleef je de rijkdom van de Brabantse natuur.

Leenderbos - Leende - Omgeving-6657

Natuurgebied Leenderbos

Het Leenderbos bestaat voor een groot deel uit naaldbomen. Heide, vennen, stuifduintjes, kronkelpaden en boerderijtjes zorgen voor een steeds ander aanzicht.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Leenderbos kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Zo liggen er verschillende wandelroutes vlakbij het kampeerterrein.

Bekijk de routes