Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Zanderdennen

Langs slingerende wegen door het bos, voorbij de boswachterswoning, ligt natuurkampeerterrein Zanderdennen. Tussen de dennenbomen door glooit het stuifzandgebied: Kootwijkerzand.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Zanderdennen

Locatie

Kampeerterrein is bereikbaar via Heetweg en Lovinklaan
3775 KW Kootwijk

Routebeschrijving

Dit kampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte van maximaal 8 meter. Het is hier niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

Zanderdennen in beeld

Vlakbij NP De Hoge Veluwe
Wild spotten: hert en zwijn
Uitkijktoren Kootwijkerzand

Kamperen op Zanderdennen

Beschut

Zoek voor je tent of caravan een beschut plekje op één van de inhammen van dit rustige kampeerterrein. Kleine kinderen spelen hier op het overzichtelijke terrein, de oudere kinderen trekken erop uit om hutten te bouwen in het bos. Als je rond de schemer, ’s ochtends of ’s avonds, vanaf het terrein richting de boswachterij loopt, is een ontmoeting met een wild zwijn, ree of edelhert niet ondenkbaar. Het kampeerterrein is toegankelijk voor tenten, caravans, campers en vouwwagens, de plaatsen zijn allemaal voorzien van elektriciteit. Er is een sanitair gebouw en honden zijn aangelijnd toegestaan.

Kootwijk

Natuurkampeerterrein Zanderdennen ligt op de Veluwe in boswachterij Kootwijk. Tussen uitgestrekte bossen ligt hier een groot open gebied met heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. De ene helft stuift, de andere helft is begroeid met bijzondere mossen en grassen. Her en der verspreid staan vliegdennen, spontaan uit het zand omhooggekomen en in de meest onwaarschijnlijke bochten gekromd.


Speuren naar sporen

Boswachter Roel laat je graag kennismaken met de bewoners van boswachterij Kootwijk. Eén hiervan is het edelhert met zijn grote gewei. Je zou er maar de hele dag mee op je hoofd moeten lopen, zo’n enorm gewei van een kilo of acht. Maar hoe groter het gewei, hoe groter de kans om in de smaak te vallen bij de vrouwen. Hier lopen de edelherten bij wijze van spreken vlak langs je tent. Overal zie je hun vaste looppaden. En als je echt een keer spektakel wil, moet je hier in het burlseizoen (vanaf half september) een plekje zoeken.

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte van maximaal 8 meter.

Zanderdennen - Kootwijk - Omgeving-5024

Natuurgebied de Veluwe

Het Kootwijkerzand dat naast het natuurkampeerterrein ligt, is een van de bijzonderste plekken in de Nederlandse natuur. Samen met andere natuurgebieden in de omgeving vormt het de Veluwe.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
Zanderdennen-Kootwijk-sfeerbeelden-4934

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Zanderdennen kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Kies bijvoorbeeld voor een korte wandeling met prachtig uitzicht op voormalig zendstation Radio Kootwijk, of waag je aan het 18,6 km lange Boswachterspad Kootwijk.

Bekijk alle routes
15237-Radio-Kootwijk@Marco-van-de-Burgwal---Staatsbosbeheer

Radio Kootwijk

Op 20 minuten fietsen of ruim een uur lopen kom je bij Radio Kootwijk, het voormalig zendstation. Een imposant gebouw dat de moeite waard is om te aanschouwen. Binnen kijken? Dat kan alleen op bepaalde dagen tijdens excursies.

Meer over Radio Kootwijk