Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein De Cokse Heide

Bramenstruiken en varens maken van het bos een ondoordringbaar woud, maar dan ineens ontdek je een grote open plek. Een rustig en klein natuurkampeerterrein midden in Nationaal Park de Maasduinen. Op De Cokse Heide kom je echt tot rust.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op De Cokse Heide

Locatie

Bleijenbeek 3a
5851 EE Afferden

Routebeschrijving

Op dit kampeerterrein is het niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

De Cokse Heide in beeld

Nationaal Park Maasduinen
Kleinschalig en beschut
Natuur en cultuur om de hoek

Kamperen op De Cokse Heide

Kamperen in het bos

Kies je voor een grote plek op de heuvel, of een knus hoekje langs de rand omringd door struiken en bomen? Het hoogteverschil op het kampeerterrein zorgt voor verschillende soorten kampeerplekken. Waar je kampeermiddel op De Cokse Heide ook staat, je hebt altijd uitzicht op het bos. Je kunt kiezen voor plekken met en zonder stroom, er is een modern sanitair gebouw en ’s avonds kun je heerlijk genieten van een kampvuur in de vuurhut.

Nationaal Park Maasduinen

Natuurkampeerterrein De Cokse Heide ligt in Nationaal Park De Maasduinen. Een lang en glooiend lint van bossen, heide, akkers, vennen en duinen aan de oevers van de Maas. Laat je verrassen door het uitzicht vanaf de hoge rivierduinen. Hier zie je soms wel zeven vennen tegelijk. Ze hebben prachtige namen, zoals het Zevenboomsven en de Duvelskuul. Waar het wemelt van de libellen en waterjuffers.


Tip van de boswachter

Onze boswachter Jeroen heeft een tip voor kampeergasten: “Liefhebbers van een mooie wandeling watertanden bij deze omgeving. De Maasroute en het Pieterpad lopen bijvoorbeeld door het gebied. Of bezoek landgoed Bleijenbeek, met haar prachtige lange lanen met beukenbomen. De uitkijktoren in Afferden staat op het hoogste puntje van de Maasduinen en geeft je een adembenemend uitzicht. De blauwe en groene route die starten vanaf het kampeerterrein voeren je hierlangs.”

Een praktische tip: in het sanitairgebouw zijn oplaadkluisjes beschikbaar. Er gaat een munt van 2 euro in (welke je na gebruik weer terug krijgt).

302-Vennen-in-het-Quin@Peter-Maas,-Staatsbosbeheer

Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen bestaat uit de langste rivierduinengordel van Nederland, die is ontstaan door een samenspel van water, wind en mens. Lees hier alles over dit bijzondere gebied, activiteiten en het beheer.

Ontdek het gebied
27399-Logeren-bij-de-boswachter,-Cokse-heide@Nander-de-Wijk---Studio-Haviq

Wandelen en fietsen

Een klein blokje om of een lange tocht? In de directe omgeving van natuurkampeerterrein De Cokse Heide kun je heerlijk wandelen en fietsen door het glooiende landschap van De Maasduinen. De Cokse Heide ligt in het deelgebied 'Bergerbos | Bleijenbeek | Eckeltse Bergen'.

Bekijk alle routes