Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Natuurkampeerterrein Middelpôlle

Kamperen op natuurkampeerterrein Middelpôlle, dat is ontwaken met de zilte zeelucht en geluiden van vogels. In de ochtend- en avonduren is de kans groot dat je van alles om je tent heen hoort, de konijnen huppelen namelijk regelmatig over het terrein heen.

Kies je kampeermiddel en periode

Kamperen op Middelpôlle

Middelpôlle in beeld

Tussen bos en duin
Overdekte ontmoetingsplek
Ruime trekkersvelden
Vlakbij het dorp Nes

Kamperen op Middelpôlle

Tussen bos en duin

Aan de ene kant bossen, aan de andere kant duinen. En precies daar tussenin ligt natuurkampeerterrein Middelpôlle. Op nog geen 10 minuten lopen van het strand en 15 minuten van het dorp Nes. Laat je via één van de vele wandel- of fietsroutes leiden langs de mooiste plekjes van Ameland.

Beschutte plekken

Dit natuurkampeerterrein biedt beschutte kampeerplekken. Er is een open veld waar gespeeld kan worden en voor de allerkleinste is er een zandbak. Het terrein biedt alleen plekken voor tenten en zonder stroom. Bij het huisje van boswachter Jetse kun je je telefoon opladen én een leuke insecten- of vogelzoekkaart ophalen. Als echte tent-kampeerder kun je hier back to basic genieten van de natuur.

Kom je met de auto? Je kunt laden en lossen op het kampeerterrein, maar het parkeren van de auto is op ongeveer 1km afstand. De meeste kampeergasten nemen daarom een fiets mee of huren fietsen op het eiland.


Omringd door vogels

Het bijzondere duinreservaat Hagendoornveld met een eendenkooi en kleine rietveldjes ligt niet ver van het kampeerterrein. Hier broeden in de zomer zo’n 50 verschillende soorten vogels, waaronder de nachtegaal, roodmus en bruine kiekendief.

Maak kennis met de boswachter

Boswachter Jetse Nagtegaal vertelt je graag meer tijdens één van de excursies op het wad of op het strand. Eén van de dieren die je op Ameland zeker zal tegenkomen is het konijn. Dit klinkt misschien heel gewoon, maar konijnen zijn de afgelopen jaren bijna zeldzame dieren geworden. Het is echt een genot om ze te observeren. Ze zijn zeer sociaal en kruipen, net als wij, graag bij elkaar. Ze bouwen hele steden, huppelen regelmatig over het kampeerterrein én eten hun eigen ontlasting op. Jakkes! Of toch best slim? Voedingsstoffen die ze de eerste keer niet kunnen opnemen, zijn door de voorvertering nu wel beschikbaar.

17936-Duinen-op-Ameland@Twan-Teunissen---Staatsbosbeheer

Waddeneiland Ameland

27 kilometer stralend wit strand, twee internationaal bekende natuurgebieden, bos en duin, moeras en heide, talloze plantensoorten en een indrukwekkende hoeveelheid meeuwen en sternen: dit alles vind je op Ameland.

Lees hier alles over het gebied, de toegankelijkheid en activiteiten.

Ontdek het gebied
Middenpole - Ameland - Faciliteiten-4610

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van natuurkampeerterrein Middelpôlle kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Zo lopen er bijv. twee korte wandelroutes langs het kampeerterrein: wandelroute Kwekerijbos of Briksduinen (4 km), en wandelroute Hagedoornveld (4,5 km).

Bekijk de routes