Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Wij helpen je graag!

Voor vertrek

SBB-Logeren bij de boswachter-Marleen Annema-0819

Koken & stoken

Hoe kan je veilig barbecueën op je kampeerplek? Waar mag je wel of niet stoken? En wat betekent natuurbrandrisico fase 2 voor jouw verblijf op het natuurkampeerterrein?

Meer over koken & stoken
7513-Kamperen-bij-de-boswachter@Laurie-Karine-Fotografie

Tips voor camperaars

Ook met de camper kun je natuurkamperen bij Logeren bij de Boswachter. Op welke terreinen kan je overnachten met je camper en wat zijn de faciliteiten per terrein?

Lees de tips

Over Logeren bij de Boswachter

11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

Ons verhaal

Natuur waar je je mee verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor benutten en beleven. Bijvoorbeeld op de natuurkampeerterreinen van Logeren bij de Boswachter.

Lees meer over ons
SBB-Logeren bij de boswachter-Marleen Annema-1355

Natuurkampeerkaart

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn erkende natuurkampeerterreinen. Dit betekent dat ze aangesloten zijn bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen die voor natuurkampeerterreinen zijn gesteld.

Meer over de natuurkampeerkaart
DSCN1541

Tarieven en seizoenen

Je vindt hier de openingsdata, tarieven en seizoensindeling voor kampeerseizoen 2023, dat start op 30 maart 2023.

Meer over tarieven en seizoenen
Veel vragen hebben al een antwoord

Heb je een vraag?

Is een natuurkampeerterrein anders dan een camping?

Een natuurkampeerterrein is een kampeerterrein midden in de natuur. Ze zijn vaak kleinschalig maar hebben ruime plekken. Verder zijn natuurkampeerterreinen ideaal voor mensen die rust zoeken: geen drukke speeltuinen, geen auto's op het terrein, geen radio's en om 22.00 uur moet het stil zijn.

Waarom heb ik de Natuurkampeerkaart nodig?

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn erkende natuurkampeerterreinen. Dit betekent dat ze aangesloten zijn bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen die voor natuurkampeerterreinen zijn gesteld.

Om op een natuurkampeerterrein te kamperen, heb je de Natuurkampeerkaart van De Groene Koepel nodig. Door de kaart aan te schaffen, verklaar je respectvol te zullen omgaan met de rust, ruimte en natuur op de natuurkampeerterreinen. Op deze manier kunnen de natuurkampeerterreinen met al hun rust en schoonheid gewaarborgd worden. Zodat jij als natuurkampeerder telkens weer kunt genieten van een fijn verblijf.

Voor je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap tot maximaal 4 personen op een kampeerplaats (inclusief jezelf) volstaat één Natuurkampeerkaart. De kaart is één kalenderjaar geldig. Sinds 2024 is de Natuurkampeerkaart helemaal digitaal en kan je deze (na aanschaf) vinden in de Kamperen app van De Groene Koepel. De digitale Natuurkampeerkaart kost € 15,95. Je kan ook kiezen voor de digitale Natuurkampeerkaart mét het fysieke Groene Boekje, dit kost samen € 19,95. Je kunt de Natuurkampeerkaart en het Groene Boekje tijdens het maken van je boeking aanschaffen.

Kan ik met een groep komen kamperen?

Ja zeker! Dat kan op een groepskampeerterrein. Voor groepen vanaf 10 personen hebben we verspreid over het land 4 groepskampeerterreinen. Hier weet je zeker dat je gezellig bij elkaar staat op een eigen veld(je), met z'n allen kunt eten en 's avonds verhalen kunt delen bij het kampvuur (zonder dat je buren hier ook meteen van 'mee genieten'). Bekijk hier het overzicht van onze groepsterreinen en vul bij interesse vrijblijvend een aanvraagformulier in.


Op onze natuurkampeerterreinen staan natuur en rust centraal. Om ervoor te zorgen dat iedereen ook echt van deze rust kan genieten, is het op deze terreinen niet toegestaan om met groepen of meerdere gezinnen bij elkaar te staan.

Zijn er ook seizoenplaatsen?

Nee, er zijn op de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer geen seizoenplaatsen.

Wat is een trekkersplek en kan ik deze vooraf reserveren?

Op elk natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer vind je een trekkersveld. Deze trekkersplekken kun je vooraf niet reserveren, maar zijn bedoeld voor gasten die te voet of per fiets komen. Leuk en handig voor als je bijvoorbeeld op fietsvakantie bent of een meerdaagse wandeltocht plant. Op het trekkersveld is bijna altijd wel plek. Je mag met maximaal 6 personen in trekkerstentjes op een trekkersplek verblijven, voor een maximale verblijfsduur van 3 nachten. Honden zijn op de trekkersplekken niet toegestaan.

Ook voor een verblijf op het trekkersveld heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Heb je deze niet? Dan kan je deze bijboeken op de zuil, waar je ook je verblijf betaald.

Meer veelgestelde vragen
Lies - Lies-Terschelling - Sfeerbeelden-2138
Wij helpen je graag

Klant Contact Centrum

Heb je na het lezen van alle informatie toch nog een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons Klant Contact Centrum.

Neem contact op
Wij helpen je graag

Klant Contact Centrum

Heb je na het lezen van alle informatie toch nog een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons Klant Contact Centrum.

Neem contact op