Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Winter is coming

Ben jij klaar voor een winterse overnachting?

Wintercamping: ontdek het frisse avontuur

Kamperen kun je niet alleen in de zomer, lente of herfst doen, maar ook in de winter, op een wintercamping van Logeren bij de Boswachter. Dit klinkt misschien als een koude vakantie, maar kamperen in de winter is knus en warm. Het is heerlijk om in een warme tent wakker te worden in de frisse winterlucht. Door onze voorzieningen blijf je warm, terwijl je ook van de frisheid van het seizoen geniet. Er zijn meerdere campings waar je dit avontuur aan kan gaan. Ontdek deze speciale vakantie.

De wintercampings van Staatsbosbeheer

Wintercamping: warmte in de kou

De winter wordt vaak gelinkt aan koud weer. Misschien denk je dat dit weer niet ideaal is voor kamperen, maar dat is het juist wel. In de kou is het nog lekkerder om te genieten van kampvuren, warme chocolademelk en glühwein op een comfortabele wintercamping. De sterrenhemel kijkt al vanaf vroeg in de avond op je neer en je hoort de natuur om je heen ritselen. Word een met de natuur en word ’s ochtends wakker door het natuurlijke daglicht van de winterse zon. Met jouw slaapzak en comfortabele tent zorg je ervoor dat je het niet koud krijgt.

Voorzieningen op een wintercamping

Verdere voorzieningen zorgen er ook nog voor dat het nooit te koud is. Zo zijn er op sommige plekken vuurhutten beschikbaar, waar je heerlijk bij de krakelende vlammen kunt zitten en marshmallows kunt roosteren. Het contrast tussen de warmte van het vuur en de koude lucht zorgt voor een heerlijke en ontspannen ervaring. In de stad en op je werk merk je nauwelijks nog wat de natuur je eigenlijk te bieden heeft. Op een wintercamping kun je dit herontdekken. Heb je het alsnog koud? Het huren van een houtkachel kan je helpen om je plekje én jezelf warm te houden. Het weer hoeft je niet te tegen te houden om de natuur tijdens het prachtige winterseizoen te verkennen.


Waar vind je onze wintercampings?

Er zijn drie winterkampeerterreinen waar je je wintervakantie kunt beleven. In het dorpje Borger in Drenthe kun je je tent of camper neerzetten en relaxen in de natuur. Hier in de buurt kun je ook hunebedden bezoeken en daarmee de Nederlandse geschiedenis induiken. Ten tweede is er de Veenkuil, een natuurkampeerterrein in Flevoland. Hier zit je bij het bos en dus bij de dieren en planten. Het derde terrein is De Vlagberg in Noord-Brabant. Hier zijn twee grote kampvuurplekken beschikbaar. Je kunt fijn wandelen en meerdere soorten natuur tegenkomen, zoals het bos of de heide.

Ga de winter tegemoet

Ben jij helemaal weg van de winter en de natuur? Dan zijn deze winterse kampeerterreinen voor jou ideaal. Je kunt lekker even in de koude maanden weg van huis en je laten omringen door natuur en natuurlijke warmte. Ga bij het kampvuur zitten of maak een wandeling om de frisse lucht te ervaren en om je energiek te voelen. Misschien sneeuwt het wel en kun je door de sneeuw lopen. Door in de winter weg te gaan, herontdek je de buitenwereld en hoe fijn het is om soms even niets te doen.