Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Tussen de bomen

Boscampings

Boscamping: sfeervol genieten in de natuur

Natuurlijk kamperen, dat doe je natuurlijk op een boscamping. Kies zelf de mooiste plek op één van onze unieke locaties door heel Nederland, maar altijd midden in de natuur! Dit is een mooie gelegenheid om echt even te ontkomen aan de dagelijkse drukte, waardoor je volledig tot rust kunt komen. Daarnaast is er van alles te doen! Van leuke boswandelingen over unieke paden tot een bezoek aan een nabijgelegen dorp of stad. Alles in de buurt te vinden en dus is dit een geweldige manier om de vakantie door te brengen in eigen land.

02_Boomklever_WEBkleuren
Cokse Heide - Afferden - Algemene beelden-5892

Boscampings

Toe aan de rust van een camping in het bos? Kies één van onze campings en kom kamperen!

Bekijk de terreinen
Vlagberg-SintAnthonis-sfeerbeelden-5376

Wandelen in het bos

Een lange wandeling maken in het bos? Of stap je liever op de fiets? In de bossen van Staatsbosbeheer vind je altijd een passende route. Vaak starten ze direct vanaf de camping of daar dicht in de buurt.

Kies je route
banken-gallery-1

Kamperen met een groep

Wil je samen met een groep vrienden, familie, school of de scoutingsvereniging kamperen in het bos? Kijk dan bij een van de vier groepskampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Hier reserveer je een eigen veld en kun je gezellig bij elkaar staan.

Bekijk de groepsterreinen

Boscampings in Nederland

Een boscamping volledig aangepast op jouw wensen

Kom je langs met de caravan, kampeerbus, tent of vouwwagen? Er is meer dan genoeg ruimte om je eigen plekje in te richten. De camping is midden in het bos te vinden en dat betekent dat niet alles volgens de vaste plekken of paden loopt; je hebt zelf diverse mogelijkheden om de ideale plek te vinden. Kies zelf je uitzicht en in hoeverre je open wilt staan naar de andere bezoekers, dan wel naar het bos. Zo creëer je jouw eigen vakantie die voldoet aan alle wensen. Vrijheid in de natuur!

Zeer geschikt voor diverse gasten

Kom je met zijn tweetjes of wil je met het hele gezin of de familie ertussenuit? Het kan allemaal! Je mag zelf je hond meenemen en samen de natuur ontdekken. Samen genieten in een bosrijke omgeving is natuurlijk het allermooiste; ervaar de natuur, de verschillende diersoorten en de geluiden van een natuurlijke plek. Niet met de luxe van een 5-sterren hotel, maar wel met de authentieke sfeer die je alleen in het bos tegenkomt. Kom tot rust in een groene wereld en sluit iedere dag af bij een sfeervol kampvuurtje; kamperen zoals je niet vaak meer ziet.


Boscampings met rondom prachtige wandel- en fietsroutes

Bij een verblijf op één van onze boscampings horen natuurlijk een groot aantal leuke activiteiten. Je maakt gebruik van de mogelijkheden van Staatsbosbeheer en dat betekent dat er tal van fraaie wandel- en fietsroutes te vinden zijn in de directe omgeving van iedere camping. Heeft u daarom mogelijkheden om een fiets mee te nemen, dan kunnen we dit zeker aanraden. Ook wandelen is natuurlijk mogelijk waarbij je bijvoorbeeld langs onontdekte paadjes naar de mooiste plekken in het bos loopt. Naast wandel- en fietsroutes ben je ook altijd in de buurt van een historisch dorpje of stad: een bezoekje waard!

Ervaar het buitenleven zoals je nog niet eerder hebt gedaan

Samen overnachten in een bosrijke omgeving, waarbij je alle geluiden van de natuur dicht om je heen kunt horen? Dat kan op een boscamping. Ervaar een authentieke sfeer en kies in volledige vrijheid waar en hoe je wilt staan. Kom je samen, met het gezin of met een grotere groep? Kies samen voor de mooiste plek in een bosrijke omgeving. Alles ingrediënten zijn aanwezig om de vakantie in eigen land tot een groot succes te maken! Een camping in het bos om te kunnen genieten op een authentieke plek ergens in Nederland.