Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

De parels in het bos

Kamperen in de mooiste natuurgebieden

Ontdek de mooiste campings van Nederland

Vind 22 van Nederlands mooiste campings bij Logeren bij de Boswachter. Op deze campings ontdek je de vredigheid van de Nederlandse natuur. Waar in Nederland je ook op vakantie wilt gaan, er is altijd wel een plekje voor jou. Leef je uit in de bossen van het land, in de duinen of bij het meer of de zee. Kom leuke dieren tegen en overnacht onder een prachtige sterrenhemel. Jouw gezellige vakantie met vrienden of familie vier je hier.

De mooiste camping vind je bij Staatsbosbeheer

De mooiste campings: waar ga jij op vakantie?

Wil je naar de Wadden, zoals Terschelling of Ameland? Hier geniet je van het strand, de zee en de leuke dorpjes. Of wil je naar de Veluwe, waar je verschillende soorten natuurgebieden tegenkomt? Hier kun je in alle rust lekker uitwaaien. Ook in Drenthe ben je welkom, of in Zeeland of dichtbij België. Je kunt zelf kiezen waar je heen wilt, gebaseerd op de omgeving en wat voor camping je wilt. Wil je met een grote groep kamperen? Dan ben je op zijn plek in Drenthe, Flevoland of Friesland. Hier kun je leuk groepskamperen op de mooiste campings.

De mooiste natuurgebieden

Nederland heeft heel veel te bieden wanneer het gaat om natuur. Op de campings van Staatsbosbeheer zit je altijd in de natuur. Je zit in of bij een bos of bij de duinen. Het Staatsbosbeheer beschermt en koestert deze natuurgebieden. Om ervoor te zorgen dat ze benut worden, zijn onze campings er. Zo kun je als vakantieganger even terug naar de wilde natuur. Een paar dagen kun je je dagelijkse leven vergeten en je connectie met de natuur herontdekken. Hier vind je de nodige rust en ontspanning.De sfeer op onze mooiste campings

De sfeer op de camping is natuurlijk heel belangrijk. Daarom zijn al deze campings erg sfeervol, met allemaal hun eigen karakter. Je hebt genoeg ruimte en kunt, als je dat wilt, gebruik maken van stroom en sanitaire faciliteiten. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit niet te doen en back to basic te gaan. Dat bepaal je zelf. Je kunt zelfs je huisdier meenemen. Zolang je aan de regels voldoet, is je hond meer dan welkom op deze campings. Zo beleef je deze mooiste campings met je beste vriend.

Leuke dingen om te doen

Niet alleen rust en ontspanning zijn belangrijk tijdens een vakantie, maar natuurlijk ook recreatie. Gelukkig is er in de natuur genoeg te doen. Als je een wandeling maakt, dan voel je je connectie met de natuur pas echt. Loop tussen de bomen en voel de schaduw van de bladeren. Of loop over de duinen en geniet van de frisse zeelucht en het geluid van de golven. Je kunt ook fietsen, om nog grotere afstanden af te leggen en een groter gebied te verkennen. Op sommige locaties kun je ook zwemmen, met de boot varen en gezellige dorpen bezoeken. Wanneer je even genoeg hebt van het uitrusten op je kampeerplekje, is er altijd iets te doen. Je hoeft je nooit te vervelen.