Natuurkamperen bij de boswachter

De natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer bieden ieder iets unieks: kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen. Middenin de natuur kom je tot rust. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een plek met stroom of privé sanitair? Of liever back to basic? Beleef je eigen avontuur en kom Logeren bij de Boswachter.

Ga je kamperen met familie, vrienden of een andere groep? Kies dan voor onze groepskampeerterreinen.

22 bijzondere terreinen
Boswachter als gastheer
Duurzame verblijfsrecreatie
Unieke natuurbeleving

Natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft 22 natuurkampeerterreinen en 4 groepskampeerterreinen in Nederland. Deze natuurkampeerterreinen liggen in de mooiste natuurgebieden van Nederland en worden beheerd door de boswachters van Staatsbosbeheer. De inkomsten die Staatsbosbeheer genereerd met deze natuurkampeerterreinen worden gebruikt voor het beheer van natuurgebieden.


Zo draag je als natuurkampeerder je steentje bij aan het natuurbeheer in Nederland. Logeren bij de Boswachter is aangesloten bij de Groene Koepel, een stichting die zich inzet voor duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie. Daarom heb je als je komt overnachten op een van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer een Natuurkampeerkaart nodig.