Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Cokse Heide

8,7
Cokse Heide
Locatie en informatie

Locatie

Bleijenbeek 3a

5851 EE Afferden

 

Omschrijving:

Een rustig natuurkampeerterrein midden in Nationaal Park de Maasduinen. Dat is De Cokse Heide. Bramenstruiken en varens maken van het bos een ondoordringbaar woud, maar dan ineens ontdek je een grote open plek. Op De Cokse Heide kom je echt tot rust.

 

Kamperen in het bos

Het hoogteverschil op het kampeerterrein zorgt voor verschillende soorten kampeerplekken. Kies je voor een grote plek op de heuvel, of een knus hoekje langs de rand omringd door struiken en bomen? Waar je tent op De Cokse Heide ook staat, je hebt altijd uitzicht op het bos.

 

Je kunt kiezen voor plekken met en zonder stroom, er is een sanitair gebouw en ’s avonds kun je heerlijk genieten van een kampvuur bij de vuurhut.

 

Kamperen in een Nationaal Park

Kampeerterrein De Cokse Heide ligt in Nationaal Park Maasduinen. Een lang en glooiend lint van bossen, heide, akkers, vennen en duinen aan de oevers van de Maas. Laat je verrassen door het uitzicht vanaf de hoge rivierduinen. Hier zie je soms wel zeven vennen tegelijk. Ze hebben prachtige namen, zoals het Zevenboomsven en de Duvelskuul. Waar het wemelt van de libellen en waterjuffers. 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Jeroen Builtjes heeft een tip voor bezoekers: “Liefhebbers van een mooie wandeling watertanden bij deze omgeving. De Maasroute en het Pieterpad lopen bijvoorbeeld door het gebied. Bos wordt afgewisseld met vennen en heuvelachtig heidegebied. Zelf ga ik nog wel eens met gasten naar landgoed Blijenbeek, met haar prachtige lange lanen met beukenbomen.”

 

Activiteiten in Nationaal Park Maasduinen

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park Maasduinen. Zelf op pad in het Nationaal Park Maasduinen kan natuurlijk ook.

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park Maasduinen
  • Knus en kleinschalig
  • Natuur en cultuur om de hoek
194  Beoordelingen, de Cokse Heide
8,7
Prijs/kwaliteit verhouding
8,4
Staat van het sanitair
8,7
Ligging en omgeving
9,3
Rust en ruimte
9,1
Klein, maar fijn
Mooie kleine camping midden in het prachtige NP Maasduinen. Goed sanitair, mooie, ruime plekken.
8,1
Heerlijk rustige camping
Wij hebben heerlijk genoten van ons verblijf op de camping. Pluspunten waren : Mooie kleine overzichtelijke camping We konden zo het bos in wandelen Mooi rustig. Schoon en lux sanitair Ruime plaatsen Vriendelijke boswachter. We willen hier beslist vaker komen.
8,8
Heerlijke plek in de natuur
In alle rust wakker worden midden in de Maasduinen, wat een heerlijke plek! De plekken hebben veel privacy en vanaf de camping loop je zo over diverse routes het Nationaal Park in. Erg leuk ook dat de boswachter elke dag een praatje kwam maken.
9,4
Rustig en verzorgd
De camping ligt meteen aan twee looproutes door het bos. Het terrein is klein en overzichtelijk. Het sanitair wordt dagelijks schoongemaakt. Aardige boswachter met goede tips
7,6
Kamperen in de bossen
Heerlijke locatie midden in de bossen en heidevelden. Grote kampeerplaats. Fijn tenten veld.
8,7