Kamperen in Limburg

Kamperen in Limburg, is kamperen in de Maasduinen. Dit rivierduin gebied is een prachtige plek om lekker door te struinen. Verken de bossen, de stuifzanden en de prachtige heidevelden. Of zoek tijdens het kamperen in Limburg verkoeling in één van de vele vennen. Kamperen doe je op het natuurkampeerterrein de Cokse Heide. Een mooie uitvalbasis om prachtige wandelingen te maken.

Aankomst

Aankomst

Vertrek

Vertrek

Camper/caravan

Stroom

Huisdieren

Aankomst
Vertrek
Vul eerst een aankomstdatum en vertrekdatum in.

Camper/caravan

Neem je een camper of caravan mee?

Stroom

Wil je stroom op de kampeerplek?

Huisdieren

Neem je een hond mee?

De Cokse Heide

7,8
De Cokse heide-2016
Locatie en informatie

Locatie

Bleijenbeek 3a

5851 EE Afferden

 

Omschrijving:

Een rustig natuurkampeerterrein midden in Nationaal Park de Maasduinen. Dat is De Cokse Heide. Bramenstruiken en varens maken van het bos een ondoordringbaar woud, maar dan ineens ontdek je een grote open plek. Op De Cokse Heide kom je echt tot rust.

 

Kamperen in het bos

Het hoogteverschil op het kampeerterrein zorgt voor verschillende soorten kampeerplekken. Kies je voor een grote plek op de heuvel, of een knus hoekje langs de rand omringd door struiken en bomen? Waar je tent op De Cokse Heide ook staat, je hebt altijd uitzicht op het bos.

 

Je kunt kiezen voor plekken met en zonder stroom, er is een sanitair gebouw en ’s avonds kun je heerlijk genieten van een kampvuur bij de vuurhut.

 

Kamperen in een Nationaal Park

Kampeerterrein De Cokse Heide ligt in Nationaal Park Maasduinen. Een lang en glooiend lint van bossen, heide, akkers, vennen en duinen aan de oevers van de Maas. Laat je verrassen door het uitzicht vanaf de hoge rivierduinen. Hier zie je soms wel zeven vennen tegelijk. Ze hebben prachtige namen, zoals het Zevenboomsven en de Duvelskuul. Waar het wemelt van de libellen en waterjuffers. 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Jeroen Builtjes heeft een tip voor bezoekers: “Liefhebbers van een mooie wandeling watertanden bij deze omgeving. De Maasroute en het Pieterpad lopen bijvoorbeeld door het gebied. Bos wordt afgewisseld met vennen en heuvelachtig heidegebied. Zelf ga ik nog wel eens met gasten naar landgoed Blijenbeek, met haar prachtige lange lanen met beukenbomen.”

 

Activiteiten in Nationaal Park Maasduinen

Wil je weten welke activiteiten je kunt vinden in de Maasduinen, of wil je meer weten over het natuurgebied Klik hier

 

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park Maasduinen
  • Knus en kleinschalig
  • Vuurhut
32  Beoordelingen, de Cokse Heide
7,8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,7
Staat van het sanitair
6,4
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,4
J.D.E. 31634705323 Platvoet
Cokse Heide
21-10-2016 Prachtig terrein in een mooie omgeving (Maasduinen). De wasgelegenheid is verouderd: overal lekt het, maar wel heet water! Puntje: de aanmeldingszuil was kapot, dus weer invullen op formulier. Geen probleem, ware het niet dat alle ingevulde formulieren ( met persoonlijke info, zoals bankrekeningnummers) open en bloot een week lang in een bakje bleven liggen, vanwege een ( helaas) zieke beheerder.
7,5
JEM Peterse
terrein beoordeling
9-9-2016 Het is een heel mooi terrein met een prachtige omgeving
8,1
E Zindel
Nazomeren!
7-9-2016 We zijn onlangs een lang weekend naar de Cokse Heide geweest. Wat een rust en schoonheid. De plaatsen zijn magnifiek en de voorzieningen prima. De "open haard" is overdekt en er werd rijkelijk gebruik van gemaakt. We komen zeker terug.
9,3
M Suijkerbuijk
Maasduinen
5-9-2016 Mooie plek om wandelen wel jammer van de muziek van naast gelegen camping,toilet gebouw niet schoon! Jammer!
6,6
J. Springer
prachtige plekken
31-8-2016 Deze zomer voor de 2e keer genoten van een verblijf op deze camping. Als tzt de verouderde sanitairgebouw wordt vervangen helemaal top. Minpuntje: geen wasbak voor handen wassen of tanden poetsen. Niet zo hygienisch als dit moet worden gedaan waar ook afgewassen moet worden
8,1
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.