Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Onderstaande voldoet niet aan je wensen of is niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Cokse Heide

7,9
De Cokse heide-2016
Locatie en informatie

Locatie

Bleijenbeek 3a

5851 EE Afferden

 

Omschrijving:

Een rustig natuurkampeerterrein midden in Nationaal Park de Maasduinen. Dat is De Cokse Heide. Bramenstruiken en varens maken van het bos een ondoordringbaar woud, maar dan ineens ontdek je een grote open plek. Op De Cokse Heide kom je echt tot rust.

 

Kamperen in het bos

Het hoogteverschil op het kampeerterrein zorgt voor verschillende soorten kampeerplekken. Kies je voor een grote plek op de heuvel, of een knus hoekje langs de rand omringd door struiken en bomen? Waar je tent op De Cokse Heide ook staat, je hebt altijd uitzicht op het bos.

 

Je kunt kiezen voor plekken met en zonder stroom, er is een sanitair gebouw en ’s avonds kun je heerlijk genieten van een kampvuur bij de vuurhut.

 

Kamperen in een Nationaal Park

Kampeerterrein De Cokse Heide ligt in Nationaal Park Maasduinen. Een lang en glooiend lint van bossen, heide, akkers, vennen en duinen aan de oevers van de Maas. Laat je verrassen door het uitzicht vanaf de hoge rivierduinen. Hier zie je soms wel zeven vennen tegelijk. Ze hebben prachtige namen, zoals het Zevenboomsven en de Duvelskuul. Waar het wemelt van de libellen en waterjuffers. 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Jeroen Builtjes heeft een tip voor bezoekers: “Liefhebbers van een mooie wandeling watertanden bij deze omgeving. De Maasroute en het Pieterpad lopen bijvoorbeeld door het gebied. Bos wordt afgewisseld met vennen en heuvelachtig heidegebied. Zelf ga ik nog wel eens met gasten naar landgoed Blijenbeek, met haar prachtige lange lanen met beukenbomen.”

 

Activiteiten in Nationaal Park Maasduinen

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park Maasduinen. Zelf op pad in het Nationaal Park Maasduinen kan natuurlijk ook.

 

 

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park Maasduinen
  • Knus en kleinschalig
  • Vuurhut
14  Beoordelingen, de Cokse Heide
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
8,1
Staat van het sanitair
5,7
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
8,7
c van heumen
Super mooie plek!
21-10-2017 Precies wat ik zoek, midden in het groen kamperen omringt door stilte en het gezang van vogels. Overdag wandelen direct vanaf de camping, 's avonds vuurtje stoken. Wat wil je nog meer?
10
j.f hinfelaar
Ontdekking
19-10-2017 Rustgevend, vriendelijke gasten, mooie plekjes, Heerlijk in het groen.
6,7
E.E.CH. Deibel
Nazomeren
18-10-2017 Mooi nazomer weekend op de Cokse heide. prachtige fietstocht langs de Maas
7,8
l jansen
Verrassend
8-10-2017 Prachtige locatie en omgeving.
10
J.D Huiberts
Cockse heide
26-9-2017 Geweldige plek.
8,6

Kamperen in Limburg

Kamperen in Limburg, is kamperen in de Maasduinen. Dit rivierduin gebied is een prachtige plek om lekker door te struinen. Verken de bossen, de stuifzanden en de prachtige heidevelden. Of zoek tijdens het kamperen in Limburg verkoeling in één van de vele vennen. Kamperen doe je op het natuurkampeerterrein de Cokse Heide. Een mooie uitvalbasis om prachtige wandelingen te maken.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.