Kamperen in Limburg

Kamperen in Limburg, is kamperen in de Maasduinen. Dit rivierduin gebied is een prachtige plek om lekker door te struinen. Verken de bossen, de stuifzanden en de prachtige heidevelden. Of zoek tijdens het kamperen in Limburg verkoeling in één van de vele vennen. Kamperen doe je op het natuurkampeerterrein de Cokse Heide. Een mooie uitvalbasis om prachtige wandelingen te maken.

Aankomst

Aankomst

Vertrek

Vertrek

Camper/caravan

Stroom

Huisdieren

Aankomst
Vertrek
Vul eerst een aankomstdatum en vertrekdatum in.

Camper/caravan

Neem je een camper of caravan mee?

Stroom

Wil je stroom op de kampeerplek?

Huisdieren

Neem je een hond mee?

De Cokse Heide

8,3
De Cokse heide-2016
Locatie en informatie

Locatie

Bleijenbeek 3a

5851 EE Afferden

 

Omschrijving:

Een rustig natuurkampeerterrein midden in Nationaal Park de Maasduinen. Dat is De Cokse Heide. Bramenstruiken en varens maken van het bos een ondoordringbaar woud, maar dan ineens ontdek je een grote open plek. Op De Cokse Heide kom je echt tot rust.

 

Kamperen in het bos

Het hoogteverschil op het kampeerterrein zorgt voor verschillende soorten kampeerplekken. Kies je voor een grote plek op de heuvel, of een knus hoekje langs de rand omringd door struiken en bomen? Waar je tent op De Cokse Heide ook staat, je hebt altijd uitzicht op het bos.

 

Je kunt kiezen voor plekken met en zonder stroom, er is een sanitair gebouw en ’s avonds kun je heerlijk genieten van een kampvuur bij de vuurhut.

 

Kamperen in een Nationaal Park

Kampeerterrein De Cokse Heide ligt in Nationaal Park Maasduinen. Een lang en glooiend lint van bossen, heide, akkers, vennen en duinen aan de oevers van de Maas. Laat je verrassen door het uitzicht vanaf de hoge rivierduinen. Hier zie je soms wel zeven vennen tegelijk. Ze hebben prachtige namen, zoals het Zevenboomsven en de Duvelskuul. Waar het wemelt van de libellen en waterjuffers. 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Jeroen Builtjes heeft een tip voor bezoekers: “Liefhebbers van een mooie wandeling watertanden bij deze omgeving. De Maasroute en het Pieterpad lopen bijvoorbeeld door het gebied. Bos wordt afgewisseld met vennen en heuvelachtig heidegebied. Zelf ga ik nog wel eens met gasten naar landgoed Blijenbeek, met haar prachtige lange lanen met beukenbomen.”

 

Activiteiten in Nationaal Park Maasduinen

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park Maasduinen. Zelf op pad in het Nationaal Park Maasduinen kan natuurlijk ook.

 

 

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park Maasduinen
  • Knus en kleinschalig
  • Vuurhut
13  Beoordelingen, de Cokse Heide
8,3
Prijs/kwaliteit verhouding
8,7
Staat van het sanitair
6,1
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
9,2
MMJ Allessie
Heerlijk!
9-7-2017 Prachtige locatie, pure rust.
9,4
r.m. van meurs
zeer goed
29-6-2017 prachtig terrein (cockse heide) in een mooie omgeving. groot minpunt is het onvoldoende sanitair
7,7
C.H. Arends
Goed
26-6-2017 Heerlijke camping en heel rustig. Ik vind het onprettig om je auto midden in een bos op een onbeveiligd campeerterrein achter te laten. Jammer is dat er geen barbecues staan en dat Briketten Barbecue van je zelf verboden is
7,9
H.M. Henny Ricker
Goed bevallen!
25-6-2017 Eerste keer met caravan. Met 2 honden. Het was lekker rustig op de camping. Boswachter was zeer vriendelijk en behulpzaam. Echt een plek om terug te gaan!
9
CG Kouw
Mooi terrein
8-6-2017 De Cokse Heide is een mooie ruime natuurcamping. Veel groen en ruime plaatsen. Keurig toilet gebouw en leuke vuurplaats.
8
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.