Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Dassenburcht

7,6
Dassenburcht
Locatie en informatie

Locatie

Vijverweg 5

7715 PA Punthorst

 

Omschrijving:

Omringd door bomen, aan de rand van het bos, ligt natuurkampeerterrein Dassenburcht. Voor de kinderen is een heuse dassenburcht nagemaakt. Hoewel voor kinderen… misschien voor volwassenen ook wel leuk…

 

Kamperen in een hofje of op het open veld

Natuurkampeerterrein Dassenburcht, tussen Meppel en Zwolle, biedt voor ieder wat wils. Zoek een perfecte kampeerplek in één van de hofjes aan de rand van het bos, of kampeer op het open veld bij de grote zandbak. En als het warm is plons je zo de zwemplas De Zwarte Dennen in.

 

Kamperen in boswachterij Staphorst

Kampeerterrein Dassenburcht ligt in de boswachterij Staphorst. Doordat er niet veel bos in deze regio is, heeft dit bos juist veel bewoners. Zo kom je er regelmatig reeën tegen. Ook dassen voelen zich er thuis. Voor honden is hier een snuffelroute aangelegd en er is een gebied waar ze los mogen lopen.

 

Ontdek het Vechtdal

Vanaf de Dassenburcht ben je zo in het Vechtdal. Een gevarieerd gebied, waar bijna alle Nederlandse landschappen te vinden zijn. Zandverstuivingen, heide, donkere bossen, vennetjes en natuurlijk die prachtige rivier die het dal zijn naam gaf. In het Vechtdal wil je maar één ding: op pad. 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Nico Arkes vertelt je graag alles over de bewoners van dit gebied. Eén hiervan is de das. Wanneer jij in de tent gaat slapen, komt hij tot leven. Dassen kunnen niet zo goed zien, maar hebben een uitstekende neus. Voel je tijdens een schemerwandeling de wind in je gezicht, dan is de kans op een ontmoeting met een das een stuk groter. Dassen zijn trouwens erg sociale dieren en heel plaats trouw. Een burcht kan daardoor wel tientallen jaren in gebruik zijn.

 

Activiteiten in boswachterij Staphorst

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in boswachterij Staphorst. Zelf op pad in het natuurgebied boswachterij Staphorst kan natuurlijk ook. De Boswachterspaden van Staatsbosbeheer zijn ook een leuke tip, deze paden voeren je langs de hoogtepunten van het gebied! 

 

 

 

Lees meer
  • Speel Dassenburcht/Waterpomp
  • Omgeving groot in afwisseling
  • Zwemplas de Zwarte Dennen
157  Beoordelingen, Dassenburcht
7,6
Prijs/kwaliteit verhouding
7,3
Staat van het sanitair
5,5
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,5
natuurlijk verblijf
Rustige, mooi gelegen kampeerplaatsen op redelijke afstand van levensmiddelenzaken. Fantastische uitvalsmogelijklheden om de fietsen in prachtige natuurgebieden. Sanitaire voorzieningen te basaal. Basaal,het ontbreken van een haakje en/of plankje waaraan of waarop je spullen kunt plaatsen. Voor het overige prima en schone sanitair.
8,5
“Klein maar fijn”
Mini sanitairgelegenheid, maar superschoon. Weer een heerlijke natuurcamping, lekker donker zonder verlichting. Géén gillende kinderen of brallende buren. Lekker met de hond 3 nachten met onze kleine camper, prachtig weer, 25 graden.
7,4
Mooie omgeving
Het was heerlijk met het warme weer kamperen onder de bomen van het kampeerterrein. Wij hadden dit terrein speciaal gekozen omdat er twee losloopgebieden voor hinden zouden zijn. Dat was een tegenvaller. Het ene bestaat niet meer werd ons door een hulpboswachter gezegd en voor het andere moet je een eind lopen voordat je er bent . Niet leuk wanneer je met twee honden op vakantie bent die erg graag net elkaar willen rennen en spelen. Als we dat van tevoren geweten hadden dan waren we niet naar deze camping gegaan.
6,3
bij regen vervelend voor fietsers met tent
Het regende die dag heeeeel erg, bij gebrek aan een slecht weer voorziening, hebben we gekookt op een afwasplek...... Terrein zeer drassig
5,3
Dassenburcht
Mooie locatie en leuk gezelschap. De Dassenburcht is leuk voor kinderen en je kan je sportiviteit kwijt in het aangelegen bos. Leuk ook voor kinderen met het meertje op loopafstand.
6,2

Natuurkampeerterreinen bij de boswachter

De 22 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen. Word je wakker in een tipitent, op het water of in een boomhut? Kom het ontdekken op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.