Erkende natuurkampeerterreinen

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn erkende natuurkampeerterreinen. Dit betekent dat ze aangesloten zijn bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen die voor natuurkampeerterreinen zijn gesteld.

De Natuurkampeerkaart

Om op een natuurkampeerterrein te kamperen, heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Met deze Natuurkampeerkaart kun je terecht op alle natuurkampeerterreinen, dus ook op alle natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Voor je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap tot maximaal 4 personen op een kampeerplaats (inclusief jezelf) volstaat één Natuurkampeerkaart. De kaart is één kalenderjaar geldig. Sinds 2023 is de Natuurkampeerkaart geheel digitaal en vind je deze in de Kamperen app van Stichting De Groene Koepel.

Respecteer de rust, ruimte en natuur

Door de Natuurkampeerkaart aan te schaffen, verklaar je respectvol te zullen omgaan met de rust, ruimte en natuur op de natuurkampeerterreinen. Op deze manier kunnen de natuurkampeerterreinen met al hun rust en schoonheid gewaarborgd worden. Zodat jij als natuurkampeerder telkens weer kunt genieten van een fijn verblijf.

Laat de Natuurkampeerkaart zien tijdens je verblijf

Op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer logeer je bij de boswachter. De lokale boswachter komt dagelijks even langs op het kampeerterrein en kan dan naar je Natuurkampeerkaart vragen. Vergeet de kaart dus niet aan te schaffen en te activeren in de Kamperen app, zodat je deze op verzoek kunt tonen.


Bestel 'm bij je reservering

Heb je de Natuurkampeerkaart nog niet, dan kun je deze als digitale kaart of samen met het Groene Boekje bestellen bij je reservering.

  • Natuurkampeerkaart 2024 € 15,95
  • Natuurkampeerkaart met het Groene Boekje 2024 € 19,95

Stichting De Groene Koepel stuurt activatiecodes en bestelde boekjes wekelijks per mail en/of per post op. Heb je vragen over jouw bestelde Natuurkampeerkaart, het Groene Boekje en/of over de activatie van de kaart in de nieuwe Kamperen app? Neem dan contact op met Stichting De Groene Koepel via info@degroenekoepel.nl.

Meer informatie over Stichting de Groene Koepel

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur is dus echt een andere organisatie dan Staatsbosbeheer. Daar krijgen we nogal eens vragen over van onze gasten. Alle kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn bij deze stichting en het keurmerk Natuurkampeerterrein aangesloten. Maar er zijn nog veel meer kampeerterreinen die dat zijn. Op dit moment telt Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur in totaal 135 erkende natuurkampeerterreinen in Nederland en 13 in Frankrijk.

2023-06-13 18_46_03-Document1 - Word

Natuurkampeerterreinen.nl

Voor meer informatie of het bekijken van alle erkende natuurkampeerterreinen in Nederland en daarbuiten kun je terecht op de website van Stichting De Groene Koepel.

Naar natuurkampeerterreinen.nl
643x0w

Activeer je natuurkampeerkaart

Vanaf 2023 activeer je jouw Natuurkampeerkaart in de Kamperen app van De Groene Koepel. In deze app vind je ook de informatie over alle natuurkampeerterreinen.

Activeer jouw kaart
Veel vragen hebben al een antwoord

Heb je een vraag over de Natuurkampeerkaart?

Waar kan ik de Natuurkampeerkaart kopen?

Tijdens je online reservering kun je de Natuurkampeerkaart aanvinken als je die wil bestellen. Binnen enkele werkdagen ontvang je de activatiecode van de Natuurkampeerkaart per mail en/of het Groene Boekje per post. Je kan het Groene Boekje met Natuurkampeerkaart ook kopen in de buitencentra van Staatsbosbeheer en bij de winkels van Bever. Online bestellen kan ook, bij Stichting De Groene Koepel.

Is één Natuurkampeerkaart per tent/caravan of per plek voldoende?

Per plek heb je één Natuurkampeerkaart nodig. Deze is geldig voor je hele gezin of kampeergezelschap tot maximaal 4 personen (inclusief jezelf).

Ik ben mijn Natuurkampeerkaart kwijt, wat moet ik doen?

Neem contact op met Stichting De Groene Koepel via info@degroenekoepel.nl of 030-6033701 voor een duplicaat. Hier zijn kosten aan verbonden.

Heb ik de Natuurkampeerkaart ook nodig op een groepskampeerterrein?

Nee, de Natuurkampeerkaart is alleen verplicht op de natuurkampeerterreinen. Op een groepskampeerterrein wordt per boeking €10,- voor Stichting De Groene Koepel in rekening gebracht. Met dit ‘tientje voor de natuur’ zet de Groene Koepel zich in voor het netwerk van groepskampeerterreinen in de natuur.