Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Groepskampeerterrein Uteringskamp

18 velden verscholen in de bossen, in het Hart van Drenthe

Offerte aanvragen
Elp, Drenthe

Welkom op het Uteringskamp

Robuuste loofbossen, lieflijke vennen, weidse beekdalen en grillige stromingen. Uren zwerven zonder iemand tegen te komen. Dat kan je in het Hart van Drenthe. Kom genieten met je vrienden, familie of collega’s. Beleef de stilte, de mystiek van zon en nevel, de geur van alles wat groeit en het orkest van kwakende kikkers. Een plek waar het 's nachts nog echt donker is. Beleef voor even het gevoel dat je echt onderdeel bent van de pure natuur en overnacht op groepskampeerterrein Uteringskamp.

Hart van Drenthe
10-1000 personen
Geen elektriciteit beschikbaar
NT_20230504NT1_3196

Kampeerperiode

Uteringskamp in beeld

Over het Uteringskamp

Door bos omgeven

Groepskampeerterrein Uteringskamp (27 hectare groot) ligt verscholen in de bossen. Op het groepskampeerterrein staan vier moderne toiletgebouwen verdeeld tussen 18 kampeervelden. Er is geen elektriciteit voor kampeerders beschikbaar. In overleg met de beheerder is dit alleen beperkt beschikbaar voor bijzondere gevallen, zoals medische apparatuur. Op dit terrein kun je terecht met groepen vanaf 10 personen. Er is maximaal plaats voor ca. 1000 personen. Huisdieren zijn op het Uteringskamp niet toegestaan.

Samen kamperen in de wildernis

Niets stimuleert het groepsgevoel meer dan kamperen in de natuur. Overdag samen eropuit, ’s avonds met zijn allen rond het kampvuur. Groepskampeerterrein Uteringskamp in de bossen van Het Hart van Drenthe is daarvoor de perfecte plek. Dichtbij het dorp Schoonloo, midden in het bos. Het landschap is zeer afwisselend. In de omgeving liggen uitgestrekte bossen, afgewisseld door heide, vennen, beken en karakteristieke Drentse dorpen. Vanaf de uitkijktoren bij de Halkenbroeken heb je een prachtig uitzicht over de Holmers, een bron van de Drentsche Aa. Wandel- en fietsmogelijkheden te over, een zwemplas vlakbij. Ideaal voor een korter of langer verblijf met familie, vrienden, collega’s of vereniging.


Op pad met de boswachter

Onze boswachter of gids bij het Buitencentrum Boomkroonpad laat je graag kennis maken met de bewoners van het bos. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Bij onraad kan een ree hard blaffen als een hond. Het geroffel van een specht klinkt ver in het bos. Het klagelijke geluid van de zwevende buizerd herken je direct. Bekijk en boek de excursies.

Tarieven 2024

Overnachting per persoon per nacht € 8,63
(excl. € 1,55 toeristenbelasting per persoon per nacht, alle leeftijden)

Dagactiviteit per persoon per dag € 6,28

Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis

Schoonmaakkosten per toiletgebouw € 35,00

Reserveringskosten per boeking € 17,50

Tientje voor de natuur*  € 10,00

* Onze groepskampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting de Groene Koepel. Met het ‘tientje voor de natuur’ zet de Groene Koepel zich in voor het netwerk van groepskampeerterreinen in de natuur.

Dit zijn de tarieven voor particulieren, scouting, scholen, etc. Tarieven voor evenementen en/of activiteiten waarbij bijv. kampeerplekken worden doorverhuurd in het kader van de bedrijfsvoering van de organisator zijn op aanvraag.

uteringskamp-gallery-2

Offerte en vragen

Voor een offerte en/of vragen over beschikbaarheid kun je hieronder vrijblijvend het aanvraagformulier invullen.

Naar het aanvraagformulier

Offerte en vragen

Voor een offerte en/of vragen over beschikbaarheid kun je hieronder vrijblijvend het aanvraagformulier invullen.

Naar het aanvraagformulier
27465-Ieberenplas,-Logeren-bij-de-boswachter,-Elp@Nander-de-Wijk---Studio-Haviq

Zwemwater in de buurt

Op loopafstand van het kampeerterrein ligt de Ieberenplas. Voor een frisse ochtendduik of middag vol zwemplezier.

Meer informatie
11427-Campagnebeeld-Boswachterspaden@Laurie-Karine-Fotografie

In de omgeving

Er is van alles te doen in het Hart van Drenthe. Lees meer over dit uitgestrekte natuurgebied, bekijk wandel- en fietsroutes of zoek naar activiteiten in de buurt.

Meer informatie
Veel vragen hebben al een antwoord

Heb je een vraag?

Ik wil boeken op groepskampeerterrein Uteringskamp. Hoe gaat dit in z'n werk?

Wat leuk dat je interesse hebt! Je begint met het invullen van het aanvraagformulier, zo krijgt onze boswachter de informatie die er nodig is en kan er een offerte naar je gestuurd worden met de algemene voorwaarden. Als je akkoord gaat, ontvang je vervolgens een bevestiging van je boeking. Na afloop van je verblijf ontvang je de factuur.