Elektriciteit op de terreinen

Op een groot deel van de terreinen is elektriciteit bij te boeken. Het is aan te raden om een lange elektriciteitskabel mee te nemen, 20-50 meter en een CEE stekker (3 polig) om deze aan te kunnen sluiten.

Mijn kampeermiddel wordt voortgetrokken door een paard of ezel, zijn wij dan welkom?

Op de meeste van onze terreinen zijn huisdieren welkom (hond/kat), dieren als een paard of ezel zijn op onze terreinen niet welkom. Uiteraard willen wij in samenspraak met de plaatselijke beheerder kijken of er een passende plek voor je paard of ezel te vinden is in de buurt van het kampeerterrein, om een verblijf op een van onze terreinen toch mogelijk te maken. De beheerder van het terrein kan u hierbij mogelijk verder helpen. De contactgegevens van de beheerder zijn bekend bij het Klant Contact Center, bereikbaar op werkdagen van 9-17 uur op 030-6977749

Is natuurkampeerterreinen Twilhaar gesloten?

Met ingang van seizoen 2017 wordt natuurkampeerterrein Twilhaar niet meer aangeboden via Staatsbosbeheer. Het natuurkampeerterrein is nog wel open maar wordt via een andere exploitant aangeboden.

 

 

 

Wat is een trekkersplek en kan ik deze vooraf reserveren?

De trekkersplekken kunnen vooraf niet gereserveerd worden. Deze plekken zijn alleen bedoeld voor gasten die te voet of per fiets komen. Je mag met maximaal 6 personen op een trekkersplek verblijven, voor een maximale verblijfsduur van 3 nachten.

Moet ik van tevoren reserveren?

Nee, je bent niet verplicht om te reserveren. Wel is het goed om te weten dat Hemelvaartweekend, Pinksterweekend en de maanden juli en augustus drukke perioden zijn en reserveren is dan wenselijk. Vooral voor de Waddeneilanden en Zeeland.    

Is het mogelijk een bepaalde plek op een kampeerterrein te boeken?

Ja, bij het vooraf reserveren vanaf de website kun je een plaatsnummer vastleggen. Voor een voorkeursboeking brengen wij 10 euro in rekening. Maak je niet de keuze voor een voorkeursplek dan zal het systeem je een plek toekennen. Bij aankomst op het terrein meld je jezelf aan op de plek die je is toegewezen, of maak je de keuze voor een andere plek mits de beschikbaarheid dit toelaat.

Hoeveel nachten mag ik blijven?

Op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer mag je maximaal 27 nachten verblijven (op een trekkersplek is het toegestaan om 3 nachten te blijven staan). Op de terreintjes voor vrij kamperen maximaal 3 nachten.

Wat kost een overnachting?

Een kampeerplaats varieert van € 5,00-€ 7,50, met privésanitair € 15,00 (min. 3 nachten). Een trekkersplek kost € 2,50-€ 3,50 (max. 2 nachten). Daarnaast betaalt een volwassene € 5,00 per nacht en een kind van 3-12 jaar € 3,50. Kinderen van 0-2 jaar overnachten gratis. Stroom kost € 2,50 ('s winters € 5,00). En voor je hond betaal je € 1,00 per nacht. Daarnaast wordt er per persoon toeristenbelasting berekend. Dit tarief verschilt per gemeente.

Mag mijn auto bij de tent of caravan staan?

Nee, op een natuurkampeerterrein staan de auto’s niet naast de tent of caravan, maar op de parkeerplaats. Je mag wel met de auto je tent en caravan naar de kampeerplek brengen. 

Is er bagagevervoer mogelijk?

Op de Waddeneilanden regelen nagenoeg alle fietsverhuurbedrijven ook het vervoer van bagage naar het kampeerterrein. 

Is er WiFi?

Nee, op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer is geen WiFi aanwezig

Mag ik barbecueën?

Voedsel bereiden op de barbecue is toegestaan, mits de barbecue minimaal 20cm boven de grond staat en geen brandplekken veroorzaakt. Open vuur stoken op de barbecue is niet toegestaan.

Is er toezicht?

In het hoogseizoen probeert de boswachter gemiddeld 1x per dag aanwezig te zijn. Hij of zij is ook telefonisch bereikbaar. Het nummer staat op het informatiepaneel.

Kan ik een tent huren?

Je kunt op een paar kampeerterreinen een kant-en-klare tent huren (dit bieden wij aan in samenwerking met externe partijen, zoals www.tipiskamperen.nl Op de Waddeneilanden zijn bedrijven die tenten verhuren. Als het mogelijk is om een tent te huren dan is dit op de pagina van het terrein aangegeven.

Worden er activiteiten georganiseerd?

Dit verschilt per kampeerterrein. Kijk op het informatiepaneel of informeer bij de boswachter of het Buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Op onze website staat per terrein een link naar het gebied en de activiteiten die je daar kunt vinden.

Waarom heb ik een kampeerkaart nodig?

Staatsbosbeheer is aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, voorheen Stichting Natuurkampeerterreinen. Dit is een organisatie die zich inzet voor behouden en uitbreiden van natuurkampeerterreinen. Deze terreinen onderscheiden zich van andere typen kampeerterreinen door het toepassen van eigen kwaliteitseisen (richtlijnen) die een relatie hebben met de waarde van natuur, landschap en duurzaam beheer. Meer informatie over deze stichting vind je op de website van De Groene Koepel.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.