Lees hier het laatste nieuws over onze maatregelen omtrent Corona.
Ja online boeken is het hele seizoen verplicht. Wij doen dit om te kunnen handhaven en de veiligheid te kunnen waarborgen. Het is op het terrein niet mogelijk om een reservering te maken, je kunt dus niet op de bonnefooi komen. Reserveren kan alleen via de website.
Nee de trekkersplekken zijn dit seizoen dicht. Op de bonnefooi komen kan dus niet. Wij vragen je van te voren te reserveren.
Ja de sanitairgebouwen zijn open, er zullen ter plaatse regels zijn hoe deze te gebruiken. Houd je hieraan.
Wij houden op het terrein de regels aan van het RIVM: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte en was je handen extra vaak. Lees de regels omtrent het sanitair gebouw aandachtig door en houd je hieraan. Let op elkaar en spreek elkaar aan indien nodig.
Vooraf online reserveren via de website is dit seizoen verplicht. Op het terrein dien je je bij aankomst aanwezig te melden op de zuil.
Ja op deze terreinen is een stortplaats voor je chemisch toilet en kan je schoonwater tappen.
De vuurhut is gesloten op het terrein. Wij kunnen hier niet handhaven op het maximaal aantal personen.
Ja een plek wijzigen is mogelijk via de zuil. Log in hiervoor in op de zuil en volg de stappen.
Ja zolang de 1,5 meter regel wordt aangehouden. Je mag maximaal 1 tentje bij zetten.
Ja dit mag, bij de terreinen de Kijl en de Vlagberg kan je plekken boeken met prive sanitair. Hierbij mag je overnachten in je tent. Ook hiervoor geldt, online reserveren is verplicht. De aankomst en vertrekdag is op vrijdag en het minimale verblijf is 7 nachten.
Ja, 1 klein tentje is toegestaan.
De groepkampeertterreinen zullen vanaf 1 juli open gaan.
Staatsbosbeheer is gestopt met het aanbieden van paalkampeerplekken. Je bent van harte welkom op een kampeerterrein!
I.v.m. de droogte geldt er op veel terreinen een rook- en stookverbod. Dit betekent dat het verboden is te barbecuen op houtskool. Het gebruik van een gas- of electrisch gestookte barbecue is wel toegestaan.
Ook in de vuur hut mag niet gestookt worden.
Houd ten alle tijden de informatie op het terrein in de gaten.
Je maakt een account aan op het moment dat je een reservering voor één van de kampeerterreinen maakt.
Het is niet mogelijk vooraf een account aan te maken.
Ja, bij het vooraf reserveren vanaf de website kun je een pleknummer vastleggen. Voor een voorkeursboeking brengen wij €12,50 in rekening. Maak je niet de keuze voor een voorkeursplek dan zal het systeem je een plek toekennen. Bij aankomst op het terrein meld je je aan op de plek die je is toegewezen, of maak je de keuze voor een andere plek mits de beschikbaarheid dit toelaat.
Het minimum verblijf is 1 nacht.
Reserveringen die op de website zijn gedaan worden betaald met Ideal, Bankcontact(belgische gasten) of Sofort (diverse andere Europese Landen).
Buitenlandse gasten die geen gebruik kunnen maken van bovenstaande, ontvangen na een reservering een bevestiging/factuur, welke met een bankoverschrijving betaald kan worden.
Nee dit is niet mogelijk. Elke plek moet apart gereserveerd worden.
Op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer mag je maximaal 28 nachten verblijven. Je moet van te voren reserveren. Eventueel verlengen van je verblijf kan ook op het terrein (via de zuil).
Benieuwd naar de seizoensindeling en bijbehorende tarieven klik hier: www.logerenbijdeboswachter.nl/tarieven-en-seizoenen
Ja, er worden 2,50 reserveringskosten berekend per boeking.
Nee, dat hoeft niet, maar het reserveringsysteem kan dit niet verwerken. Neem na je verblijf contact op met ons Klant Contact Center, bereikbaar op werkdagen van 9-17 uur op 030-6977749
Dat hangt af van het moment waarop je annuleert. Zie daarvoor de Algemene voorwaarden
Je bent welkom tussen 12:00 en 20:00 uur. Na 22:00 uur dient het rustig te zijn op het natuurkampeerterrein, het is na 20:00 uur niet toegestaan om op het terrein met een voertuig te rijden. De vertrektijd is 12.00 uur.
Nee, op een natuurkampeerterrein staan de auto’s niet naast de tent of caravan, maar op de parkeerplaats. Op de dag van aankomst en vertrek mag de auto op de kampeerplek staan voor het uit- en inladen van je kampeerspullen.
Neem contact op met de boswachter of ons Klant Contact Center, bereikbaar op werkdagen van 9-17 uur op 030-6977749
Het telefoonnummer van de boswachter kun je vinden op de boekingszuil op de contactpagina.
De trekkersplekken kunnen vooraf niet gereserveerd worden. Deze plekken zijn alleen bedoeld voor gasten die te voet of per fiets komen. Je mag met maximaal 6 personen in trekkerstentjes op een trekkersplek verblijven, voor een maximale verblijfsduur van 3 nachten.
Let op: Voor het seizoen 2020 geldt dat je ten alle tijden een online reservering moet hebben gemaakt. Trekkersplekken zijn gesloten. Je kunt dus dit seizoen niet op de bonnefooi komen naar onze terreinen.
Wanneer je groep uit hetzelfde huishouden bestaat mag je samen op 1 plek staan. Wil je met een vriend komen dan mag dat maar dan moeten jullie wel allebei met een apart kampeermiddel komen en ieder een eigen plek reserveren.
Op een kampeerplek mag een hoofdkampeermiddel staan en een bijzettentje. Onder een hoofdkampeermiddel wordt een grote tent, vouwwagen, camper en caravan verstaan.
Nee, er zijn bij Staatsbosbeheer geen seizoenplaatsen.
Nee, het is niet toegestaan om je kampeermiddel onbeheerd achter te laten.
Je kunt op een paar kampeerterreinen een kant-en-klare tent huren (dit bieden wij aan in samenwerking met externe partijen, zoals www.tipiskamperen.nl , www.amelandtentverhuur.nl, www.hollandtent.nl ). Als het mogelijk is om een tent te huren dan is dit op de pagina van het terrein aangegeven.
Op een groot deel van de terreinen is elektriciteit bij te boeken. Het is aan te raden om een lange elektriciteitskabel mee te nemen, 20-50 meter en een CEE stekker (3 polig) om deze aan te kunnen sluiten.
Het gebruik van een barbecue is op veel terreinen toegestaan tenzij anders aangegeven op het terrein, op de terreinen waar het mag gelden wel een aantal voorwaarden:
*Er moet voortdurend toezicht zijn van een meerderjarige recreant.
*De barbecue moet minimaal 30 cm boven de grond staan en geen brandplekken op de grond veroorzaken.
*De barbecue mag niet worden aangestoken met licht ontvlambare vloeistoffen als benzine, spiritus, petroleum e.d.
*In de nabijheid van de barbecue dient tenminste 20 liter water klaar te staan.
*De barbecue dient alleen gebruikt te worden voor het bereiden van voedsel. Niet als stookplaats.
*Na afloop moeten de nog smeulende resten met water worden uitgeblust en/of met een laag zand worden gedekt
Nee, open vuur is niet toegestaan bij de tent. Maar op de meeste terreinen is een vuurhut of vuurplaats waar iedereen welkom is om vuur te stoken.
Gedurende het winterseizoen (van 1 november tot 30 maart) is het toegestaan om een op hout gestookte warmtebron te gebruiken, mits je de kampeerplek en het gras niet beschadigt (het is niet toegestaan om het as in het bos achter te laten).
Ja gedurende het winterseizoen (van 1 november tot 30 maart) is het toegestaan om een op hout gestookte warmtebron te gebruiken, mits je de kampeerplek en het gras niet beschadigt (het is niet toegestaan om het as in het bos achter te laten).
Er zit bevestigingsmateriaal op het vlot op het kampeervlot en het boomplateau op kampeerterrein de Veenkuil.
Op alle terreinen is warm water aanwezig en de kosten daarvan zijn bij de prijs inbegrepen.
Nee, op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer is geen WiFi aanwezig
Als je geen plek met stroom hebt gereserveerd, is er in het sanitairgebouw meestal wel een stopcontact. Daarnaast zijn er op sommige terreinen ook kluisjes waar je, je mobiele aparaten kunt opladen. Uiteraard is dit wel op eigen risico.
Op de meeste terreinen is geen toiletpapier aanwezig.
In de basis zijn er geen extra voorzieningen voor mindervaliden op onze terreinen. Wel is er op een aantal terreinen een invalidetoilet aanwezig.
In het hoogseizoen probeert de boswachter gemiddeld 1x per dag aanwezig te zijn. Hij of zij is ook telefonisch bereikbaar. Het nummer staat op het informatiepaneel.
Nee, op onze kampeerterreinen zijn geen winkeltjes.
Er is langs het pad en bij het sanitairgebouw minimale verlichting aanwezig.
Dit wisselt per kampeerterrein, google 'fietsverhuur' in dichtstbijzijnde plaats.
Dit verschilt per kampeerterrein. Kijk op het informatiepaneel of informeer bij de boswachter of het Buitencentrum van Staatsbosbeheer.
Op onze website staat per terrein een link naar het gebied en de activiteiten die je daar kunt vinden.
Nee, er worden geen kosten berekend voor je auto.
Op de Waddeneilanden regelen nagenoeg alle fietsverhuurbedrijven ook het vervoer van bagage naar het kampeerterrein.
Neem contact op met De Groene Koepel, T 030-6033701 voor een duplicaat.
U heeft per plek 1 kampeerkaart nodig. Dit is voor een gezin of voor een gezelschap van maximaal 4 personen (inclusief uzelf).
Bij je online reservering kun je aankruisen of je Het Groene Boekje wilt bestellen. Deze krijg je dan thuis gestuurd. Ook bij Bever en de Stichting De Groene Koepel (voorheen Stichting Natuurkampeerterreinen) kun je dit boekje bestellen.
Staatsbosbeheer is aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, voorheen Stichting Natuurkampeerterreinen. Dit is een organisatie die zich inzet voor het behouden van en uitbreiden van het aantal natuurkampeerterreinen.
Deze terreinen onderscheiden zich van andere typen kampeerterreinen door het toepassen van eigen kwaliteitseisen (richtlijnen) die een relatie hebben met de waarde van natuur, landschap en duurzaam beheer. Meer informatie over deze stichting vind je op de website van De Groene Koepel
Nee, de kampeerkaart, ook wel Het Groene Boekje genoemd, is alleen verplicht op de natuurkampeerterreinen. Op een groepskampeerterrein wordt per boeking €10,00 bijdrage voor Stichting De Groene Koepel in rekening gebracht.
Op de meeste van onze terreinen zijn huisdieren, hond en/of kat, welkom. Grote dieren zoals een paard of ezel zijn op onze terreinen niet welkom. Uiteraard willen wij, in samenspraak met de plaatselijke beheerder, kijken of er een passende plek voor je paard of ezel te vinden is in de buurt van het kampeerterrein, zodat je toch op een van onze terreinen kunt verblijven. De beheerder van het terrein kan je hierbij mogelijk verder helpen. De contactgegevens van de beheerder zijn bekend bij het Klant Contact Center, bereikbaar op werkdagen van 9-17 uur op 030-6977749
Op 19 kampeerterreinen is het toegestaan om je huisdier mee te nemen, onder huisdieren verstaan wij honden en katten.
Door de ligging van onze natuurkampeerterreinen in de natuur heb je meer kans een tekenbeet op te lopen.
Lees vooraf wat u kunt doen op de site https://www.tekenradar.nl