Corona Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over onze maatregelen omtrent Corona. Enkele van onze terreinen zijn opengesteld voor zelfvoorzienende campers en caravans, voor de andere terreinen geldt dat wij je na 1 juli weer hopen te kunnen begroeten! 

Openstelling tot 1 juli: Is online boeken verplicht?

Ja online boeken is verplicht. Wij doen dit om te kunnen handhaven en de veiligheid te kunnen waarborgen. Het is op het terrein niet mogelijk om een reservering te maken, je kunt dus niet op de bonnefooi komen. Reserveren kan alleen via de website.

Openstelling tot 1 juli: Wat houdt zelfvoorzienend in?

Hier verstaan wij onder: Een camper of een caravan met een vast-/cassette toilet en watervoorziening. Een porta potti is een cassette toilet en die mag dus ook. Toilet emmers mogen niet. Onder watervoorziening verstaan wij een (af)was gelegenheid aan boord met stromend water en een vuilwatertank (grijs water) om het vuile water op te vangen. Alleen flessen water of een losse watertank is dus niet toegestaan.

 

Zonnedouche of buiten douche is toegestaan mits er geen gebruik gemaakt wordt van zeep/shampoo

 

Niet toegestaan zijn:

-tenten, vouwwagens en terreinwagens met daktenten

-toiletemmers

-afwassen/wassen zonder dat het vuile water in een gesloten systeem op te vangen is.

 

Openstelling tot 1 juli: wat valt precies onder een vast toilet?

Een vast toilet mag ook een cassette toilet of een porta potti zijn. Het toilet moet dus in de camper of caravan staan en mag niet bestaan uit een emmer met deksel. 

 

Gebruik bij dit soort toiletten s.v.p. het juiste toiletpapier. Onze stortplaatsen kunnen alleen natuurlijk afbreekbaar toiletpapier verwerken. 

 

Openstelling tot 1 juli: Welke kampeermiddelen zijn toegestaan op het terrein:

Zelfvoorzienende campers en caravans zijn toegestaan. Wij verstaan hieronder campers en caravans die een vast toilet hebben en een eigen watervoorziening. Een douche is dus niet verplicht. Een casettetoilet in een camper of caravan is ook toegestaan. 

 

Het is niet toegestaan om met een ander kampeermiddel te komen met een draagbaar chemisch toilet. In ons boekingssysteem kan je ook voor 1 juli een plek reserveren voor een tent of een vouwwagen. Dit is helaas echt niet toegestaan, deze reserveringen zullen wij dan ook annuleren. 

Openstelling tot 1 juli: Waarom kiezen jullie alleen voor campers en caravans

Wij kiezen alleen voor deze kampeermiddelen omdat:

1. De meeste veiligheidsregio's nu enkel zelfvoorzienende campers en caravans toestaan.

2. Wij het kamperen beheersbaar willen houden en duidelijkheid willen verschaffen.

3. Omdat tenten en vouwwagens een deel van de faciliteiten missen zoals stromend water en een vuilwatertank. 

 

Openstelling tot 1 juli: Mag ik ook met een tent of vouwwagen met een cassettetoilet komen?

Nee dit is niet toegestaan. Alleen campers en caravans zijn toegestaan op de kampeerterreinen. Deze mogen wel een cassettetoilet hebben en dienen daarnaast ook watervoorziening te hebben.

 

In ons boekingssysteem is het mogelijk om ook voor 1 juli een plek te reserveren met een tent of vouwwagen, dit is helaas echt niet toegestaan. Boekingen die worden gemaakt met een tent/vouwwagen worden (tot 1 juli) geannuleerd. 

Openstelling tot 1 juli: Zijn de trekkershutten open?

Nee de trekkershutten zijn niet open. Alleen Zelfvoorzienende campers en caravans zijn toegestaan. Wij verstaan hieronder campers en caravans die een vast toilet hebben en een eigen watervoorziening. Een douche is dus niet verplicht.

Rook- en stook verbod

I.v.m. de droogte geldt er op veel terreinen een rook- en stookverbod. Dit betekent dat het verboden is te barbecuen op houtskool. Het gebruik van een gas- of electrisch gestookte barbecue is wel toegestaan. 

Ook in de vuur hut mag niet gestookt worden. 

 

Houd ten alle tijden de informatie op het terrein in de gaten. 

Na 1 juli: Moet ik van tevoren reserveren?

Ja, voor het gehele seizoen geldt dat online reserveren veplicht is. Het is dus niet mogelijk om op de bonnefooi te komen. De trekkersplekken zijn dan ook gesloten op de terreinen. 

Is het mogelijk een pleknummer op een kampeerterrein te reserveren?

Ja, bij het vooraf reserveren vanaf de website kun je een pleknummer vastleggen. Voor een voorkeursboeking brengen wij €12,50 in rekening. Maak je niet de keuze voor een voorkeursplek dan zal het systeem je een plek toekennen. Bij aankomst op het terrein meld je je aan op de plek die je is toegewezen, of maak je de keuze voor een andere plek mits de beschikbaarheid dit toelaat.

Is er een minimum verblijf?

Het minimum verblijf is 1 nacht. Behalve voor de natuurkampeerterreinen op de Waddeneilanden en Het Veerse Gat in Veere geldt een minimum verblijf van 5 nachten. Bij een plek met privé sanitair (op de Kijl of de Vlagberg) geldt een minimun verblijf van 7 nachten. 

Kan ik reserveren zonder bankpas?

Reserveringen die op de website zijn gedaan worden betaald met Ideal, Bankcontact(belgische gasten) of Sofort (diverse andere Europese Landen).

Buitenlandse gasten die geen gebruik kunnen maken van bovenstaande, ontvangen na een reservering een bevestiging/factuur, welke met een bankoverschrijving betaald kan worden. 

Hoeveel nachten mag ik blijven?

Op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer mag je maximaal 28 nachten verblijven. Je moet van te voren reserveren. Eventueel verlengen van je verblijf kan ook op het terrein (via de zuil). 

Mag mijn auto bij de tent of caravan staan?

Nee, op een natuurkampeerterrein staan de auto’s niet naast de tent of caravan, maar op de parkeerplaats. Op de dag van aankomst en vertrek mag de auto op de kampeerplek staan voor het uit- en inladen van je kampeerspullen.

Wat is een trekkersplek en kan ik deze vooraf reserveren?

De trekkersplekken kunnen vooraf niet gereserveerd worden. Deze plekken zijn alleen bedoeld voor gasten die te voet of per fiets komen. Je mag met maximaal 6 personen in trekkerstentjes op een trekkersplek verblijven, voor een maximale verblijfsduur van 3 nachten.

 

Let op: Voor het seizoen 2020 geldt dat je ten alle tijden een online reservering moet hebben gemaakt. Trekkersplekken zijn gesloten. Je kunt dus dit seizoen niet op de bonnefooi komen naar onze terreinen. 

Elektriciteit op de terreinen

Op een groot deel van de terreinen is elektriciteit bij te boeken. Het is aan te raden om een lange elektriciteitskabel mee te nemen, 20-50 meter en een CEE stekker (3 polig) om deze aan te kunnen sluiten.

Mag ik barbecueën?

Het gebruik van een barbecue is op veel terreinen toegestaan tenzij anders aangegeven op het terrein, op de terreinen waar het mag gelden wel een aantal voorwaarden:

 

*Er moet voortdurend toezicht zijn van een meerderjarige recreant.

*De barbecue moet minimaal 30 cm boven de grond staan en geen brandplekken op de grond veroorzaken.

*De barbecue mag niet worden aangestoken met licht ontvlambare vloeistoffen als benzine, spiritus, petroleum e.d.

*In de nabijheid van de barbecue dient tenminste 20 liter water klaar te staan.

*De barbecue dient alleen gebruikt te worden voor het bereiden van voedsel. Niet als stookplaats.

*Na afloop moeten de nog smeulende resten met water worden uitgeblust en/of met een laag zand worden gedekt

Mag ik een vuurtje maken op de kampeerplek?

Nee, open vuur is niet toegestaan bij de tent. Maar op de meeste terreinen is een vuurhut of vuurplaats waar iedereen welkom is om vuur te stoken.

Gedurende het winterseizoen (van 1 november tot 30 maart) is het toegestaan om een op hout gestookte warmtebron te gebruiken, mits je de kampeerplek en het gras niet beschadigt (het is niet toegestaan om het as in het bos achter te laten). 

Is er WiFi?

Nee, op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer is geen WiFi aanwezig

Waar kan ik mijn mobiele telefoon opladen?

Als je geen plek met stroom hebt gereserveerd, is er in het sanitairgebouw meestal wel een stopcontact. Daarnaast zijn er op sommige terreinen ook kluisjes waar je, je mobiele aparaten kunt opladen. Uiteraard is dit wel op eigen risico.

Is er toezicht?

In het hoogseizoen probeert de boswachter gemiddeld 1x per dag aanwezig te zijn. Hij of zij is ook telefonisch bereikbaar. Het nummer staat op het informatiepaneel.

Worden er activiteiten georganiseerd?

Dit verschilt per kampeerterrein. Kijk op het informatiepaneel of informeer bij de boswachter of het Buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Op onze website staat per terrein een link naar het gebied en de activiteiten die je daar kunt vinden.

Is er bagagevervoer mogelijk?

Op de Waddeneilanden regelen nagenoeg alle fietsverhuurbedrijven ook het vervoer van bagage naar het kampeerterrein. 

Waarom heb ik een kampeerkaart nodig?

Staatsbosbeheer is aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, voorheen Stichting Natuurkampeerterreinen. Dit is een organisatie die zich inzet voor het behouden van en uitbreiden van het aantal natuurkampeerterreinen.

Deze terreinen onderscheiden zich van andere typen kampeerterreinen door het toepassen van eigen kwaliteitseisen (richtlijnen) die een relatie hebben met de waarde van natuur, landschap en duurzaam beheer. Meer informatie over deze stichting vind je op de website van De Groene Koepel

Mijn kampeermiddel wordt voortgetrokken door een paard of ezel, zijn wij dan welkom?

Op de meeste van onze terreinen zijn huisdieren, hond en/of kat, welkom. Grote dieren zoals een paard of ezel zijn op onze terreinen niet welkom. Uiteraard willen wij, in samenspraak met de plaatselijke beheerder, kijken of er een passende plek voor je paard of ezel te vinden is in de buurt van het kampeerterrein, zodat je toch op een van onze terreinen kunt verblijven. De beheerder van het terrein kan je  hierbij mogelijk verder helpen. De contactgegevens van de beheerder zijn bekend bij het Klant Contact Center, bereikbaar op werkdagen van 9-17 uur op 030-6977749