Is er ook een minimum verblijf?

Ja, voor de natuurkampeerterreinen op de Waddeneilanden en Het Veerse Gat in Veere geldt bij aanvang van het boekingsseizoen een minimum te boeken verblijf van 5 nachten. Deze restrictie zal gedurende het seizoen eerst teruggebracht worden naar 3 nachten. Uiteindelijk vervalt het minimum verblijf en kan er ook voor 1 nacht geboekt worden.

Elektriciteit op de terreinen

Op een groot deel van de terreinen is elektriciteit bij te boeken. Het is aan te raden om een lange elektriciteitskabel mee te nemen, 20-50 meter en een CEE stekker (3 polig) om deze aan te kunnen sluiten.

Mijn kampeermiddel wordt voortgetrokken door een paard of ezel, zijn wij dan welkom?

Op de meeste van onze terreinen zijn huisdieren, hond en/of kat, welkom. Grote dieren zoals een paard of ezel zijn op onze terreinen niet welkom. Uiteraard willen wij, in samenspraak met de plaatselijke beheerder, kijken of er een passende plek voor je paard of ezel te vinden is in de buurt van het kampeerterrein, zodat je toch op een van onze terreinen kunt verblijven. De beheerder van het terrein kan je  hierbij mogelijk verder helpen. De contactgegevens van de beheerder zijn bekend bij het Klant Contact Center, bereikbaar op werkdagen van 9-17 uur op 030-6977749

Is natuurkampeerterreinen Witrijt gesloten?

Met ingang van seizoen 2018 wordt natuurkampeerterrein Witrijt niet meer aangeboden via Staatsbosbeheer. Het terrein zal worden ontmanteld om terug te worden gegeven aan de natuur. 

 

 

 

Wat is een trekkersplek en kan ik deze vooraf reserveren?

De trekkersplekken kunnen vooraf niet gereserveerd worden. Deze plekken zijn alleen bedoeld voor gasten die te voet of per fiets komen. Je mag met maximaal 6 personen op een trekkersplek verblijven, voor een maximale verblijfsduur van 3 nachten.

Moet ik van tevoren reserveren?

Nee, je bent niet verplicht om te reserveren. Wel is het goed om te weten dat het Hemelvaartweekend, het Pinksterweekend en de maanden juli en augustus drukke perioden zijn waarvoor reserveren wenselijk is. Dit geldt vooral voor de Waddeneilanden, Zeeland en de Veluwe.

Is het mogelijk een pleknummer op een kampeerterrein te reserveren?

Ja, bij het vooraf reserveren vanaf de website kun je een pleknummer vastleggen. Voor een voorkeursboeking brengen wij €10,00 in rekening. Maak je niet de keuze voor een voorkeursplek dan zal het systeem je een plek toekennen. Bij aankomst op het terrein meld je je aan op de plek die je is toegewezen, of maak je de keuze voor een andere plek mits de beschikbaarheid dit toelaat.

Hoeveel nachten mag ik blijven?

Op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer mag je maximaal 28 nachten verblijven. Op een trekkersplek is het toegestaan om 3 nachten te blijven staan. Voor de vrij kampeerterreintjes geldt ook een maximum van 3 nachten.

.

Wat kost een overnachting?

Prijzen 2018 per nacht

Normaal tarief terrein

Hoog tarief terrein

Kampeerplaats zonder stroom

€ 5,50

€ 8,00

Kampeerplaats met stroom

€ 8,00

€ 10,50

Kampeerplaats optioneel (+) stroom* 

€ 5,50 (+ € 2,50)

€ 5,50 (+ € 2,50)

Kampeerplek met privé sanitair en stroom***

n.v.t.

€ 15,00

Trekkersplaats per nacht 

€ 3.00

€ 3,50

Kampeervlot zonder stroom per nacht**

€ 12,50

n.v.t.

Boomplateau per nacht**

€ 30,00

n.v.t.

Zweedse Slaaphut**

€ 10,00

n.v.t.

Volwassenen

€ 5,00

€ 5,00

Kinderen 0-2 jaar

gratis

gratis

Kinderen 3-12 jaar

€ 3,50

€ 3,50

Hond

€ 2,00

€ 2,00

Kan ik reserveren zonder bankpas?

Nee, je kunt op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer alleen betalen met PIN. Reserveringen die op de website zijn gedaan worden met Ideal of Bancontact (Belgische gasten) betaald.

Buitenlandse gasten uit andere landen dan België ontvangen na reservering een bevestiging. Deze kan per bankoverschrijving betaald worden.

Mag mijn auto bij de tent of caravan staan?

Nee, op een natuurkampeerterrein staan de auto’s niet naast de tent of caravan, maar op de parkeerplaats. Op de dag van aankomst en vertrek mag de auto op de kampeerplek staan voor het uit- en inladen van je kampeerspullen.

Is er bagagevervoer mogelijk?

Op de Waddeneilanden regelen nagenoeg alle fietsverhuurbedrijven ook het vervoer van bagage naar het kampeerterrein. 

Is er WiFi?

Nee, op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer is geen WiFi aanwezig

Mag ik een vuurtje maken op de kampeerplek?

Nee, open vuur is niet toegestaan bij de tent. Maar op de meeste terreinen is een vuurhut of vuurplaats waar iedereen welkom is om vuur te stoken.

Gedurende het winterseizoen (van 1 november tot 30 maart) is het toegestaan om een op hout gestookte warmtebron te gebruiken, mits je de kampeerplek en het gras niet beschadigt (het is niet toegestaan om het as in het bos achter te laten). 

Mag ik barbecueën?

Voedsel bereiden op de barbecue is toegestaan, mits de barbecue minimaal 20cm boven de grond staat en geen brandplekken veroorzaakt. Open vuur stoken op de barbecue is niet toegestaan.

Is er toezicht?

In het hoogseizoen probeert de boswachter gemiddeld 1x per dag aanwezig te zijn. Hij of zij is ook telefonisch bereikbaar. Het nummer staat op het informatiepaneel.

Waar kan ik mijn mobiele telefoon opladen?

Als je geen plek met stroom hebt gereserveerd, is er in het sanitairgebouw meestal wel een stopcontact. Daarnaast zijn er op sommige terreinen ook kluisjes waar je, je mobiele aparaten kunt opladen. Uiteraard is dit wel op eigen risico.

Worden er activiteiten georganiseerd?

Dit verschilt per kampeerterrein. Kijk op het informatiepaneel of informeer bij de boswachter of het Buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Op onze website staat per terrein een link naar het gebied en de activiteiten die je daar kunt vinden.

Waarom heb ik een kampeerkaart nodig?

Staatsbosbeheer is aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, voorheen Stichting Natuurkampeerterreinen. Dit is een organisatie die zich inzet voor het behouden van en uitbreiden van het aantal natuurkampeerterreinen.

Deze terreinen onderscheiden zich van andere typen kampeerterreinen door het toepassen van eigen kwaliteitseisen (richtlijnen) die een relatie hebben met de waarde van natuur, landschap en duurzaam beheer. Meer informatie over deze stichting vind je op de website van De Groene Koepel

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.