Is online boeken verplicht?

Ja online boeken is het hele seizoen verplicht. Wij doen dit om te kunnen handhaven en de veiligheid te kunnen waarborgen. Het is op het terrein niet mogelijk om een reservering te maken, je kunt dus niet op de bonnefooi komen. Reserveren kan alleen via de website.

Zijn de trekkersplekken open?

Nee, ook dit seizoen zijn de trekkersplekken helaas dicht. Dit heeft te maken met de coronamaatregelen. We willen zo min mogelijk verloop hebben op onze natuurkampeerterreinen, om de kans op besmetting te beperken. Daarnaast zijn er op verschillende terreinen maatregelen getroffen waardoor minder mensen tegelijkertijd het sanitair kunnen gebruiken, maar er wel zoveel mogelijk afstand gehouden kan worden. Om te voorkomen dat het te druk wordt bij de sanitairgebouwen, houden we de trekkersvelden daarom momenteel dicht.

Welke regels gelden er verder op het terrein?

Wij houden op het terrein de regels aan van het RIVM: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte en was je handen extra vaak. Lees de regels omtrent het sanitair gebouw aandachtig door en houd je hieraan. Let op elkaar en spreek elkaar aan indien nodig.

Moet ik mij aanmelden via de zuil?

Vooraf online reserveren via de website is dit seizoen verplicht. Op het terrein dien je je bij aankomst aanwezig te melden op de zuil. 

Is de vuurhut open?

De vuurhut is gesloten op het terrein. Wij kunnen hier niet handhaven op het maximaal aantal personen.

Wat zijn de voorwaarden voor een privé sanitairplek?

Op de terreinen de Kijl en de Vlagberg kan je plekken boeken met privé sanitair. Hierbij mag je overnachten in met alle type kampeermiddelen. Je hebt tijdens je verblijf een eigen (afsluitbare) ruimte ter beschikking met een toilet, wastafel en douche. De aankomst- en vertrekdagen zijn op maandagen en vrijdagen. Voor de kampeer plekken met privé sanitair geldt dan ook een minimale verblijfsduur van een weekend, mid-week. week of langer. 

Zijn de groepsterreinen open?

De groepkampeertterreinen zullen vanaf 1 april open gaan, mits de corona maatregelen dit toelaten. 

 

Is er gereserveerd en zijn er twijfels of de reservering doorgang kan gaan (i.v.m. de dan geldende corona maatregelen), neem dan contact op met de beheerder. 

 

Seizoen 2021: Moet ik van tevoren reserveren?

Ja, voor het gehele seizoen geldt dat online reserveren veplicht is. Het is dus niet mogelijk om op de bonnefooi te komen. De trekkersplekken zijn dan ook gesloten op de terreinen. 

Is het mogelijk een pleknummer op een kampeerterrein te reserveren?

Ja, bij het vooraf reserveren vanaf de website kun je een pleknummer vastleggen. Voor een voorkeursboeking brengen wij €12,50 in rekening. Maak je niet de keuze voor een voorkeursplek dan zal het systeem je een plek toekennen. Bij aankomst op het terrein meld je je aan op de plek die je is toegewezen, of maak je de keuze voor een andere plek mits de beschikbaarheid dit toelaat.

Is er een minimum verblijf?

Het minimum verblijf is 1 nacht. Bij een vroegboeking (aan het begin van een nieuw seizoen) is het voor een aantal terreinen (op de waddeneilanden en zeeland) verplicht om minimaal 5 nachten te reserveren, later in het seizoen zal deze restrictie mogelijk vervallen.

Kan ik reserveren zonder bankpas?

Reserveringen die op de website zijn gedaan worden betaald met Ideal, Bankcontact(belgische gasten) of Sofort (diverse andere Europese Landen).

Buitenlandse gasten die geen gebruik kunnen maken van bovenstaande, ontvangen na een reservering een bevestiging/factuur, welke met een bankoverschrijving betaald kan worden. 

Hoeveel nachten mag ik blijven?

Op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer mag je maximaal 28 nachten verblijven. Je moet van te voren reserveren. Eventueel verlengen van je verblijf kan ook op het terrein (via de zuil). 

Mag mijn auto bij de tent of caravan staan?

Nee, op een natuurkampeerterrein staan de auto’s niet naast de tent of caravan, maar op de parkeerplaats. Op de dag van aankomst en vertrek mag de auto op de kampeerplek staan voor het uit- en inladen van je kampeerspullen.

Wat is een trekkersplek en kan ik deze vooraf reserveren?

De trekkersplekken kunnen vooraf niet gereserveerd worden. Deze plekken zijn alleen bedoeld voor gasten die te voet of per fiets komen. Je mag met maximaal 6 personen in trekkerstentjes op een trekkersplek verblijven, voor een maximale verblijfsduur van 3 nachten.

 

Let op: Voor het seizoen 2020 geldt dat je ten alle tijden een online reservering moet hebben gemaakt. Trekkersplekken zijn gesloten. Je kunt dus dit seizoen niet op de bonnefooi komen naar onze terreinen. 

Met hoeveel personen mag ik op een plek staan en met hoeveel kampeermiddelen?

Wanneer je groep uit hetzelfde huishouden bestaat mag je samen op 1 plek staan. Wil je met een vriend komen dan mag dat maar dan moeten jullie wel allebei met een apart kampeermiddel komen en ieder een eigen plek reserveren.

 

Op een kampeerplek mag een hoofdkampeermiddel staan en een bijzettentje. Onder een hoofdkampeermiddel wordt een grote tent, vouwwagen, camper en caravan verstaan.

Elektriciteit op de terreinen

Op een groot deel van de terreinen is elektriciteit bij te boeken. Het is aan te raden om een lange elektriciteitskabel mee te nemen, 20-50 meter en een CEE stekker (3 polig) om deze aan te kunnen sluiten.

Mag ik barbecueën?

Het gebruik van een barbecue is op veel terreinen toegestaan tenzij anders aangegeven op het terrein, op de terreinen waar het mag gelden wel een aantal voorwaarden:

 

*Er moet voortdurend toezicht zijn van een meerderjarige recreant.

*De barbecue moet minimaal 30 cm boven de grond staan en geen brandplekken op de grond veroorzaken.

*De barbecue mag niet worden aangestoken met licht ontvlambare vloeistoffen als benzine, spiritus, petroleum e.d.

*In de nabijheid van de barbecue dient tenminste 20 liter water klaar te staan.

*De barbecue dient alleen gebruikt te worden voor het bereiden van voedsel. Niet als stookplaats.

*Na afloop moeten de nog smeulende resten met water worden uitgeblust en/of met een laag zand worden gedekt

Mag ik een vuurtje maken op de kampeerplek?

Nee, open vuur is niet toegestaan bij de tent. Maar op de meeste terreinen is een vuurhut of vuurplaats waar iedereen welkom is om vuur te stoken.

Gedurende het winterseizoen (van 1 november tot 30 maart) is het toegestaan om een op hout gestookte warmtebron te gebruiken, mits je de kampeerplek en het gras niet beschadigt (het is niet toegestaan om het as in het bos achter te laten). 

Is er WiFi?

Nee, op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer is geen WiFi aanwezig

Waar kan ik mijn mobiele telefoon opladen?

Als je geen plek met stroom hebt gereserveerd, is er in het sanitairgebouw meestal wel een stopcontact. Daarnaast zijn er op sommige terreinen ook kluisjes waar je, je mobiele aparaten kunt opladen. Uiteraard is dit wel op eigen risico.

Is er toezicht?

In het hoogseizoen probeert de boswachter gemiddeld 1x per dag aanwezig te zijn. Hij of zij is ook telefonisch bereikbaar. Het nummer staat op het informatiepaneel.

Worden er activiteiten georganiseerd?

Dit verschilt per kampeerterrein. Kijk op het informatiepaneel of informeer bij de boswachter of het Buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Op onze website staat per terrein een link naar het gebied en de activiteiten die je daar kunt vinden.

Is er bagagevervoer mogelijk?

Op de Waddeneilanden regelen nagenoeg alle fietsverhuurbedrijven ook het vervoer van bagage naar het kampeerterrein. 

Waarom heb ik een kampeerkaart nodig?

Staatsbosbeheer is aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, voorheen Stichting Natuurkampeerterreinen. Dit is een organisatie die zich inzet voor het behouden van en uitbreiden van het aantal natuurkampeerterreinen.

Deze terreinen onderscheiden zich van andere typen kampeerterreinen door het toepassen van eigen kwaliteitseisen (richtlijnen) die een relatie hebben met de waarde van natuur, landschap en duurzaam beheer. Meer informatie over deze stichting vind je op de website van De Groene Koepel

Mijn kampeermiddel wordt voortgetrokken door een paard of ezel, zijn wij dan welkom?

Op de meeste van onze terreinen zijn huisdieren, hond en/of kat, welkom. Grote dieren zoals een paard of ezel zijn op onze terreinen niet welkom. Uiteraard willen wij, in samenspraak met de plaatselijke beheerder, kijken of er een passende plek voor je paard of ezel te vinden is in de buurt van het kampeerterrein, zodat je toch op een van onze terreinen kunt verblijven. De beheerder van het terrein kan je  hierbij mogelijk verder helpen. De contactgegevens van de beheerder zijn bekend bij het Klant Contact Center, bereikbaar op werkdagen van 9-17 uur op 030-6977749