Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Dasselaar

7,9
Dasselaar
Locatie en informatie

Locatie

Dasselaarweg 57

3896 LT Zeewolde

 

Omschrijving:

Noten- en appelbomen maken van het Flevolandse kampeerterrein Dasselaar een park in het bos. En niet zomaar een bos, hier kampeer je in het grootste loofhoutbos van West-Europa. Struin tussen de reusachtige populieren en open bosweiden. En wanneer het warm is zoek je verkoeling in het randmeer met zijn vele strandjes.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein Dasselaar ligt in Flevoland, midden in de Randmeerbossen. Het rustige en ruim opgezette kampeerterrein biedt veel privacy en heeft plek voor tenten, campers en caravans. Verspreid over het terrein staan picknickbanken voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast kun je gebruik maken van het ontmoetingshuisje met vaste BBQ, deze biedt ook een droog dak als het weer een keer wat minder is. De zeven kampeerweitjes hebben elk hun eigen karakter en geen plekje is gelijk.

 

Naast het veld met de kampeerplekken 1-6 zijn om veiligheids redenen een groot aantal bomen verwijderd, hierdoor liggen de kampeerplekken niet meer in de dichte beschutting en heeft het veld een open karakter gekregen. 

 

Ontdek de Stille Kern

Vanaf het kampeerterrein ben je zo in het Horsterwold. Dit gebied is onderdeel van de Randmeerbossen. Van een afstand ziet het Horsterwold eruit als een grote groene muur. In het bos tref je een verrassende wereld waar fluweelzachte mossen op de boomstammen groeien en reeën op de bosweiden grazen. In de Stille Kern van het Horsterwold mag je, net als de runderen en paarden, dwars door de wildernis struinen.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Anne Hofstra laat je graag kennis maken met de bewoners van het Horsterwold. Eén hiervan is de vos. Het mooiste natuurgeluid is misschien wel die van een blaffende vos. Je weet wel, dat geluid dat ook altijd te horen is in trage Engelse detective-series. Vossen leven alleen in de tijd van de jongen onder de grond. De rest van het jaar slapen ze soms op verrassend open plekken en zijn ze dichterbij dan je denkt. Misschien wel vlak achter je tent.

  

Activiteiten in de Randmeerbossen

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Horsterwold. Zelf op pad in het natuurgebied Horsterwold kan natuurlijk ook.

 

Lees meer
  • Ontdek de nieuwe wildernis
  • Nabij natuurlijk zwemwater
  • Vlakbij de Oostvaardersplassen
68  Beoordelingen, Dasselaar
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
7,4
Ligging en omgeving
8,2
Rust en ruimte
8,4
R. Postma
Prachtig terrein en gezellige boswachter
3-5-2019 Omringd door bomen, stralende zon en veel fiets-en wandelmogelijkheden met strandjes en water dichtbij....wat wil een mens nog meer!? Aardige boswachter die al mijn vragen kom beantwoorden en elke dag aanwezig was om "aangeschoten" te worden.... Zal zeker vaker komen!
8,6
G. Vermeer
Leuke gastheer, goede voorzieningen en mooie plek.
23-4-2019
7,8
G. de Groot
mooie Pasen
23-4-2019 hier afgelopen paasweekend gestaan , door het mooie weer was alles top , heerlijke grote zonnige plekken , met ook ruimte voor schaduw te zoeken. sanitair in orde , mooi terrein en volop mogelijkheden voor fiets en wandeltochten.
8,7
M.f.e.g. Kok
Prima
22-4-2019 Leuke camping, helaas hoor je de snelweg op de achtergrond.
7
c van straten
Relax
21-4-2019 Jammer dat op het plekje waar wij stonden bomen weggekapt waren, toch iets minder privé op de rest v h terrein was dit niet het geval!
7,9

Natuurkampeerterreinen bij de boswachter

De 22 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen. Word je wakker in een tipitent, op het water of in een boomhut? Kom het ontdekken op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.