Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Dasselaar

7,9
Dasselaar
Locatie en informatie

Locatie

Dasselaarweg 57

3896 LT Zeewolde

 

Omschrijving:

Noten- en appelbomen maken van het Flevolandse kampeerterrein Dasselaar een park in het bos. En niet zomaar een bos, hier kampeer je in het grootste loofhoutbos van West-Europa. Struin tussen de reusachtige populieren en open bosweiden. En wanneer het warm is zoek je verkoeling in het randmeer met zijn vele strandjes.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein Dasselaar ligt in Flevoland, midden in de Randmeerbossen. Het rustige en ruim opgezette kampeerterrein biedt veel privacy en heeft plek voor tenten, campers en caravans. Verspreid over het terrein staan picknickbanken voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast kun je gebruik maken van het ontmoetingshuisje met vaste BBQ, deze biedt ook een droog dak als het weer een keer wat minder is. De zeven kampeerweitjes hebben elk hun eigen karakter en geen plekje is gelijk.

 

Naast het veld met de kampeerplekken 1-6 zijn om veiligheids redenen een groot aantal bomen verwijderd, hierdoor liggen de kampeerplekken niet meer in de dichte beschutting en heeft het veld een open karakter gekregen. 

 

Ontdek de Stille Kern

Vanaf het kampeerterrein ben je zo in het Horsterwold. Dit gebied is onderdeel van de Randmeerbossen. Van een afstand ziet het Horsterwold eruit als een grote groene muur. In het bos tref je een verrassende wereld waar fluweelzachte mossen op de boomstammen groeien en reeën op de bosweiden grazen. In de Stille Kern van het Horsterwold mag je, net als de runderen en paarden, dwars door de wildernis struinen.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Anne Hofstra laat je graag kennis maken met de bewoners van het Horsterwold. Eén hiervan is de vos. Het mooiste natuurgeluid is misschien wel die van een blaffende vos. Je weet wel, dat geluid dat ook altijd te horen is in trage Engelse detective-series. Vossen leven alleen in de tijd van de jongen onder de grond. De rest van het jaar slapen ze soms op verrassend open plekken en zijn ze dichterbij dan je denkt. Misschien wel vlak achter je tent.

  

Activiteiten in de Randmeerbossen

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Horsterwold. Zelf op pad in het natuurgebied Horsterwold kan natuurlijk ook.

 

Lees meer
  • Ontdek de nieuwe wildernis
  • Nabij natuurlijk zwemwater
  • Vlakbij de Oostvaardersplassen
57  Beoordelingen, Dasselaar
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
7,4
Ligging en omgeving
8,3
Rust en ruimte
8,3
c v geemen
Prima om daar te komen
17-9-2018 Fijn terrein ruime plaatsen wij komen er graag in voor en na jaar echter staatsbosbeheer begint wel duur te worden
8,6
j donszelmann
perfect terrein
16-9-2018 prachtig terrein minpunten: hondenterrein bezet door dame met drie(!) grote zeer luidruchtige, onaangepaste honden; daar paste onze eigen hond totaal niet bij. In overleg met boswachter mochten wij een andere plek kiezen. Na een dag bleek die plaats gereserveerd. Wij werden opgescheept met 6 luidruchtige buren, luid pratend tot 01 uur, auto's op terrein, etc dichtslaande autoportieren, ......
8,2
LL van Wijk
Mooi en rustig
10-9-2018 Leuke mini vakantie gehad. Veel gewandeld. Fijne camping.
7,9
m van der veer
Te lang gras
10-9-2018 Hallo...wij waren van 7 tot 8 sept. op de Dasselaar in Zeewolde. Prettige camping, toiletgebouwtje, rustig. Alleen het gras was niet gemaaid....en dat is in deze tijd van het jaar niet prettig. Natte voeten...en koud!
7
W.m Hassink
Heerlijk!!!!
10-9-2018 We hebben slechts 1 nacht gekampeerd in onze camper.maar we komen beslist terug . Afgelopen zomer ook een dag.( op naam van Zeilemaker) erg genoten van omgeving de accomodatie op het prachtige park is bijzomder.de vuurhutten met het aangegevn hout, zaag etc. de slechtweer staat er ook heel gezellig bij. Al met al prima verzorgd.
9,7

Natuurkampeerterreinen bij de boswachter

De 22 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer bieden ieder iets unieks, kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen. Word je wakker in een tipitent, op het water of in een boomhut? Kom het ontdekken op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.