Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met optioneel stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Zanderdennen

8,1
Zanderdennen
Locatie en informatie

Locatie

Noorderheideweg

3775 KC Kootwijk

 

Omschrijving:

Langs slingerende wegen door het bos, voorbij de boswachterswoning, ligt natuurkampeerterrein Zanderdennen. Tussen de dennenbomen door glooit het stuifzandgebied: Kootwijkerzand. Kom je ook logeren tussen de dennen van de Veluwe?

 

Beschut

Zoek voor je tent of caravan een beschut plekje op één van de inhammen van dit rustige kampeerterrein. Kleine kinderen spelen hier op het overzichtelijke terrein, de oudere kinderen trekken erop uit om hutten te bouwen in het bos. Als je rond de schemer,

’s ochtends of ’s avonds, vanaf het terrein richting de boswachterij loopt, is een ontmoeting met een wild zwijn, ree of edelhert niet ondenkbaar. Het kampeerterrein is toegankelijk voor tenten, caravans, campers en vouwwagens, de plaatsen zijn allemaal voorzien van elektriciteit. Er is een sanitair gebouw en honden zijn toegestaan.

 

Kootwijk

Natuurkampeerterrein Zanderdennen ligt op de Veluwe in boswachterij Kootwijk. Tussen uitgestrekte bossen ligt hier een groot open gebied met heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. De ene helft stuift, de andere helft is begroeid met bijzondere mossen en grassen. Her en der verspreid staan vliegdennen, spontaan uit het zand omhooggekomen en in de meest onwaarschijnlijke bochten gekromd.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennismaken met de bewoners van boswachterij Kootwijk. Eén hiervan is het edelhert met zijn grote gewei. Je zou er maar de hele dag mee op je hoofd moeten lopen, zo’n enorm gewei van een kilo of acht. Maar hoe groter het gewei, hoe groter de kans om in de smaak te vallen bij de vrouwen. Hier lopen de edelherten bij wijze van spreken vlak langs je tent. Overal zie je hun vaste looppaden. En als je echt een keer spektakel wil, moet je hier in het burlseizoen (vanaf half september) een plekje zoeken.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook.

 

Lees meer
  • Nationaal Park de Hoge Veluwe
  • Wild spotten hert/zwijn
  • Uitkijktoren Kootwijkerzand
113  Beoordelingen, Zanderdennen
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
7,6
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
8,4
W.M. van de Moosdijk
Heerlijk kamperen in de bossen
17-9-2018
7,8
M van Hoof
Zanderdennen
17-9-2018 Dicht bij huis genoten van de rust en ruimte op de camping. Ook de kinderen konden hier prima hutten bouwen. Het Kootwijkerzand is altijd mooi en leuk om te spelen.
9
T Lambers Heerspink
Opnieuw kamperen bij de boswachter
17-9-2018 Heerlijk gekampeerd in een van de mooiste fiets- en wandelgebied van Nederland!!
7,8
M Hoekstra
Mooi weekend dierenspotten
17-9-2018 Wij hebben een fijn weekend weg gehad op natuurkampeerterrein zanderdennen. Zaterdagochtend vroeg opgestaan om wild te spotten, en enorm geluk gehad; een pracht edelhert met groot gewei gezien. 'S avonds zelfs nog een groot everzwijn, z'n grote hadden we nog niet eerder gezien. De camping ligt echt in de natuur, is rustig en mooi aangelegd. Toiletgebouw eenvoudig en in de loop van het weekend rook hij wat minder fris. Maar verder erg tevreden over de voorzieningen en omgeving.
7,9
Veerle Veerle Braaksma
Prachtige camping met minimaal sanitair
17-9-2018 Afgelopen weekend zijn wij (8 pers) een weekend op deze camping geweest. Het is een prachtige camping, je zit tussen de metershoge bomen, midden in het bos. Als je de camping afloopt, kom je in een prachtig en bijzonder natuurgebied. Hier kan je erg mooi fietsen en wandelen, dit was zeker een pluspunt van de camping. Al komen wij niet terug op deze camping. Het sanitair was namelijk minimaal. 1 wc voor de vrouwen, 1 wc voor de mannen, 1 douche voor de vrouwen en 1 douche voor de mannen. Reken maar uit dat als de camping vol staat en het trekkersveldje ook (ong 25 plaatsen), dat er dan altijd een wachtrij is en je nooit lekker rustig kan toiletteren of douchen. Dit was wel echt een minpunt.
6,9

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.