Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Onderstaande voldoet niet aan je wensen of is niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

West-Terschelling

8,5
West
Locatie en informatie

Locatie

Longway 28

8881 CM West-Terschelling

 

Omschrijving:

Kampeerterrein West op Terschelling ligt gunstig voor iedereen. Terwijl de konijnen nieuwsgierig over het veld huppelen, spelen de kinderen in de zandbak. Verscholen tussen de bomen, aan de rand van het bos. En tóch vlakbij het dorp. Het Groene Strand is op steenworp afstand, ideaal voor kleine kinderen.

 

Stilte en rust van een Waddeneiland

Natuurkampeerterrein West-Terschelling licht op twee kilometer van de haven. Op dit kampeerterrein ervaar je de stilte en de rust van het Waddeneiland. Zeven zonnige velden, gescheiden door elzensingels bieden plek aan tenten, caravans, campers en trekkers. Met de fiets zit je zo op het Noordzeestrand dat vijf kilometer verderop ligt.

 

Het terrein beschikt niet over elektriciteit maar heeft wel een sanitairgebouw waar stroom aanwezig is. Het terrein is uitgerust met oplaadlockers voor mobiele apparaten en mogelijkheden om electrische fietsen op te laden. Daarnaast kun je genieten van een kampvuur in de vuurhut.

 

Kamperen op Terschelling

Kamperen op Terschelling, dat is kamperen midden in de natuur. Ons middelste Waddeneiland lijkt slechts een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat, een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang kan gaan. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Samen met de boswachter kun je hier prachtige wandelingen maken.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Hessel Hek struint regelmatig met kinderen over het kampeerterrein om te laten zien wat er allemaal te vinden is. Ook worden er verschillende excursies aangeboden. Zo kun je wildplukken en is er een natuurschuur vlak bij het kampeerterrein waar je wisselende exposities over de natuur van Terschelling kunt bezoeken. Hou je meer van avontuur dan kun je mee op een kanotocht om te speuren naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat er in de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast op vis. Daarvoor heeft hij onder meer een paar lange en uiterst gevoelige snorharen tot zijn beschikking. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

 

Activiteiten op Terschelling

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op Terschelling. Zelf op pad over het eiland Terschelling kan natuurlijk ook.

 

Kamperen tijdens Oerol
Voor Oerol kun je niet online reserveren. Er is tijdens dit festival wel plaats voor tentkampeerders, maar inschrijving en betaling kan alleen op het kampeerterrein. Oerol 2017 9-18 juni.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736. 

Lees meer
  • Modern sanitair/vuurhut
  • Tussen Waddenzee en Noordzee
  • Rust nabij het Dorp
14  Beoordelingen, West-Terschelling
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,6
Staat van het sanitair
8,9
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
8,7
mr. J. Kuijper
Aangenaam en mooi
28-6-2018 Sociale en fraaie camping met goed sanitair
8,6
E.G. Voorn
gastvrije boswachters
25-6-2018 Fantastische 2 weken gehad op West Terschelling. Als beginneling met een camper maak je wel wat foutjes, maar de heren en dames boswachter zijn streng maar behulpzaam en zorgen dat het verblijf heel aangenaam blijft. Genoten !! ook van de faciliteiten en de ruime plekken. Dank u wel.
9,3
C.R. Swarte
Prachtige camping
25-6-2018
8,1
MS Pels
Logeren bij de boswachter tijdens Oerol
24-6-2018 Natuurkampeerterrein West-Terschelling is een prachtig terrein met uitstekende sanitaire voorzieningen, in duinnatuur aan fietspad naar West-aan-zee, enkele minuten fietsen van het centrum van West. In de dagen voor(!) en tijdens Oerol geldt echter niet de normale bezetting op deze camping, iedereen mag staan waar hij/zij wil. Dat maakt dat er veel meer mensen gebruik kunnen maken van deze mooi gelegen camping tijdens Oerol, maar betekent ook dat via het infoscherm op het terrein gekochte plaatsen nog voor aanvang van Oerol al bezet zijn door grote bungalowtenten, die nieuwkomers onaangenaam wegsturen naar elders. Op het volgende veld hoorde ik dat voor en tijdens Oerol er geen maximale bezetting geldt op dit terrein. Ik had het fijn gevonden dit tevoren duidelijker te lezen op de website en het scherm op het terrein. NB De bungalowtenten suggereerden dat lang/seizoenkampeerders speciale rechten hebben bijv. op vrijhouden van naburige plaatsen voor hun vrienden die tzt nog zouden kunnen komen. Als dit inderdaad zo is, was dat ook fijn geweest tevoren te weten - voor een gezelliger begin van Oerol voor nietsvermoedende nieuwkomers!
7,3
Ootske Ootske Snieder
Heerlijke plek
22-6-2018
10

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.