Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Nieuw Soerel

7,9
Nieuw Soerel
Locatie en informatie

Locatie

Pasopweg 1

8072 PL Nunspeet

 

Op dit terrein is het momenteel niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

 

Omschrijving:

Kamperen midden in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, dat kan op natuurkampeerterrein Nieuw Soerel. Wie wil wandelen, fietsen of paardrijden kan hier z’n hart ophalen. En wie rond de schemering op pad gaat, maakt een goede kans op een ontmoeting met wild.

 

Beschut kamperen of met vrij uitzicht

Kampeerterrein Nieuw Soerel ligt op de Veluwe, ten zuiden van Nunspeet op een open plek in het bos. Je hebt de keuze uit een beschutte plek met uitkijk op de bosschages, of een plek met vrij uitzicht. Het natuurkampeerterrein biedt plek voor tenten, caravans en campers. ’s Avonds kun je genieten van een kampvuur bij de vuurhut.

 

Wild kijken of zwemmen

Bij warm weer biedt de Zandenplas verkoeling en voor een dagje uit is het vissersdorpje Elburg echt een aanrader. In de buurt van het natuurkampeerterrein is een wildkijkscherm. Wie hier stilletjes wacht, ziet de mooie bevolking van de Veluwe.

 

Speuren naar sporen

Boswachter Frits vertelt je als hij op het kampeerterrein langskomt graag over de bewoners van de Veluwe. Wist je bijvoorbeeld dat er veel wilde zwijnen rond het kampeerterrein lopen? Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook ruiken én horen. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op  de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

Lees meer
  • Vuurhut en modern sanitair
  • Zwemplas Zandenplas
  • Wild spotten: hert en zwijn
497  Beoordelingen, Nieuw Soerel
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
7,6
Staat van het sanitair
7,7
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,4
saai terreintje
Gelukkig was mijn verblijf op Nieuw Soerel alleen voor een nachtje op doorreis. Het terrein bestaat grotendeels uit een saai grasveld zonder verdere begroeiing, omgeven door een vreselijk hek. Ik ben niet van plan er ooit weer te gaan kamperen.
5,7
Prachtige plek!
Ik was blij verrast omdat ik nog nooit eerder op deze campin gwas geweest en hem erg mooi vond! HIj lijkt op de camping in Drie. Ruim opgezette plekken, prachtige, hoge bomen en een mooie vuurplek en toiletgebouw waar boerenzwaluw een nestje heeft. Je loopt zo het bos in om te wandelen en ook op de camping blijven is heerlijk. Ik kom zeker terug!
8,9
Kamperen op Nieuw Soerel
Vakantiegevoel was prima, maar waar zijn de senioren gebleven. In het weekend veel campertje met jongelui maar op zondagmiddag 12.00 uur gaan ze naar huis. Wat overblijft is een handvol kampeerders. Jammer van deze camping. Senioren hebben al zo'n 15 jaar geen indexering meer ontvangen terwijl de campingprijzen sterk zijn gestegen. Zou dat de reden zijn dat ze weg blijven? Wij denken van wel. De bezetting zou veel hoger kunnen zijn als er iets voor de senioren gedaan zou worden.
7,3
Slow vakantie
Super verblijf met de honden. Via een mooie toegang directe toegang tot het bos. Mooi omgeving om te wandelen. De honden bleven voor de poort van het bos staan en gaven duidelijk aan niet naar huis te willen.
8,3
Klein en fijn
Heerlijk rustige omgeving. Je loopt direct vanuit de camping het bos in, waar je uren kan verdwalen. De plekjes zijn ruim en ontspannen, de camping is kleinschalig en daardoor ook rustig. De voorzieningen zijn eenvoudig en goed.
8,2

Kamperen bij Staatsbosbeheer

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent kamperen, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en ga kamperen op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

 

Logeren bij de boswachter kan door heel Nederland. Kies voor een van de natuurkampeerterreinen op de Waddeneilanden waar je kampeert tussen de duinen. Of ga er even tussenuit op de Veluwe waar je overnacht middenin de bossen en ’s ochtends wakker wordt van de bosvogels die de nieuwe dag aankondigen. Zelfs in verschillende nationale parken kan je logeren bij de boswachter! Kamperen op een natuurkampeerterrein staat garant voor een prachtige omgeving en genieten van de rust. Ga met tent, caravan of camper logeren bij de boswachter en kom dichterbij de natuur dan ooit.