Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Groesbeek

7,9
Groesbeek
Locatie en informatie

Locatie

Ds. J.A. Visscherlaan 2

6561 KA Groesbeek

 

Omschrijving:

Tussen de bomen, op een heuvel je tent opzetten. Dat kan op natuurkampeerterrein Groesbeek, in het Rijk van Nijmegen. Met om je heen alleen maar stilte. Overdag wandelen, fietsen of spannende avonturen beleven in het avonturenbos. En eenmaal in de slaapzak is het hier muisstil. op het geritsel van wat dassen na misschien.

 

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 5 meter.

 

Kamperen in de heuvels

Het is soms een beetje on-Nederlands, het landschap hier. Van glooiend tot heuvels van zeventig meter, vanwaar het uitzicht fabelachtig is. Wandelen of fietsen kan hier door bossen, langs akkers en over heide, zelfs langs wijnvelden. Op een steenworp afstand ligt het avonturenbos. Een spannende speelplek, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

 

 

Rust op het terrein

Kampeerterrein Groesbeek ligt vlakbij de woonkern van Groesbeek. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarvan enkele evenementen (met name in mei en augustus) kunnen zorgen voor geluidsoverlast op het kampeerterrein. Wil je zeker zijn van rust op het terrein, kijk dan voor de data van mogelijke evenementen op deze websites:

 

 

Rijk van Nijmegen

Kampeerterrein Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos in het Rijk van Nijmegen. Oude beukenlanen, lieflijke vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen op soms steile hellingen. Achter Nijmegen laat de Nederlandse natuur haar vele gezichten zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter laat je graag kennismaken met de bewoners van het Groesbeekse bos. Eén hiervan kun je zelfs tegenkomen op het kampeerterrein: het ree. Denk je dat je ’s avonds een hond hoort blaffen, dan zou het zomaar een ree kunnen zijn! Zij maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

 

Activiteiten in Rijk van Nijmegen

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Rijk van Nijmegen. Zelf op pad  door het natuurgebied het Rijk van Nijmegen kan natuurlijk ook. 

 

Lees meer
  • Glooiend landschap
  • Bijna buitenlandse omgeving
  • Avonturenbos voor kinderen
110  Beoordelingen, Groesbeek
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
7,6
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,3
I. Bussink
super
4-5-2019 heerlijke camping! prachtige omgeving. prima basissanitair. komen zeker terug!
8,7
h walters
dead standing?
3-5-2019 TET gereden, dat kan in 2 dagen, vandaar deze overnachting
7,3
L.E.F. Tossaint
Heerlijke plek, leuk voor kinderen en ouders
2-5-2019 Een prachtige plek in het bos, waar kinderen, beginnende tieners, heerlijk kunnen spelen, ook in het leuk opgezette avonturen bos.
9,6
C.P. Vis
Kamperen in Groesbeek
27-4-2019 Ruim opgezet terrein. Het veld zonder stroom is erg mooi: glooiend met mooi vlak gemaakte tentplekken en hier en daar een tent. Ook het veldje met stroom is ruim genoeg voor 8 plaatsen. De rust, stilte en ruimte zijn een heerlijke, zeer gewenste ervaring. Toch is de camping vlak bij Groesbeek. Het is wel "natuur-kamperen" maar niet ver van de bewoonde wereld. Prachtige lanen die in april overweldigend mooi groen kleuren door lange rijen beuken ed.
9
K Albers
Heerlijke boskamping
27-4-2019 Een mooie bosrijke camping tegen de heuvel op. Lekker rustig en veel mooie plekken. Let op, sommige plekken zijn wel erg klein en dicht langs het pad. Een fantastisch avonturen speelbos voor kinderen vlakbij. Wat we alleen misten was een centrale vuurplaats. Dat geeft toch altijd wel veel gezelligheid.
8

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.