Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Groesbeek

8,2
Groesbeek. 2021
Locatie en informatie

Locatie

Ds. J.A. Visscherlaan 2

6561 KA Groesbeek

 

Omschrijving:

Tussen de bomen, op een heuvel je tent opzetten. Dat kan op natuurkampeerterrein Groesbeek, in het Rijk van Nijmegen. Met om je heen alleen maar stilte. Overdag wandelen, fietsen of spannende avonturen beleven in het avonturenbos. En eenmaal in de slaapzak is het hier muisstil. op het geritsel van wat dassen na misschien.

 

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 5 meter.

 

Kamperen in de heuvels

Het is soms een beetje on-Nederlands, het landschap hier. Van glooiend tot heuvels van zeventig meter, vanwaar het uitzicht fabelachtig is. Wandelen of fietsen kan hier door bossen, langs akkers en over heide, zelfs langs wijnvelden. Op een steenworp afstand ligt het avonturenbos. Een spannende speelplek, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

 

Rust op het terrein

Kampeerterrein Groesbeek ligt vlakbij de woonkern van Groesbeek. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarvan enkele evenementen (met name in mei en augustus) kunnen zorgen voor geluidsoverlast op het kampeerterrein. Wil je zeker zijn van rust op het terrein, kijk dan voor de data van mogelijke evenementen op deze websites:

 

 

Rijk van Nijmegen

Kampeerterrein Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos in het Rijk van Nijmegen. Oude beukenlanen, lieflijke vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen op soms steile hellingen. Achter Nijmegen laat de Nederlandse natuur haar vele gezichten zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter laat je graag kennismaken met de bewoners van het Groesbeekse bos. Eén hiervan kun je zelfs tegenkomen op het kampeerterrein: het ree. Denk je dat je ’s avonds een hond hoort blaffen, dan zou het zomaar een ree kunnen zijn! Zij maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

 

Activiteiten in Rijk van Nijmegen

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Rijk van Nijmegen. Zelf op pad  door het natuurgebied het Rijk van Nijmegen kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Lees meer
  • Glooiend landschap
  • Bijna buitenlandse omgeving
  • Avonturenbos voor kinderen
215  Beoordelingen, Groesbeek
8,2
Prijs/kwaliteit verhouding
8,3
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
8,9
Rust en ruimte
8,6
Prachtige heuvelachtige camping en natuur
Een zeer mooie heuvelachtige camping. Dit was voor ons uniek! De camping zelf is rustig en stil, je kunt heerlijk genieten van de natuur om je heen. Sanitairgebouw is prima. Wandelen in het bos; een erg leuk avonturenbos voor de kinderen (en volwassen) , fietsen in de heuvelachtige omgeving en Groesbeek zelf is dichtbij voor evt boodschappen. Een leuke plaats. Op een van de avonden konden we op stap met een hele enthousiaste boswachter om vuurvliegjes te bewonderen in het bos, bijna magisch!
8,9
Fijne camping / coronamaatregelen belachelijk
De locatie is prachtig en de voorzieningen zeer proper en in orde. Echter verbleef ik met een dubbel gevoel omdat ik veel te veel betaalde voor 1 nacht: 30 euro voor een fietser. Het trekkersveld was dicht waardoor ik een plaats moest kiezen... kennelijk heb ik 15 euro meer betaald omdat ik een voorkeurslocatie heb (MOETEN) gekozen. De voorzieningen zijn met allerlei linten en pijlen aangeduid... geen ontsnapping dus aan de realiteit op deze camping maar keihard de nieuwe bureaucratie rond Corona in your face. Ik denk dat het normaal dus een goude plek is om te verblijven en ook ik had het naar mijn zin maar dus wel met een dubbel gevoel.
6,1
Trekkersveld
Tot nu hele fijne ervaringen met het kamperen bij de boswachter! Mooie plekjes en prima voorzieningen! Tijdens onze fietsvakantie probeerden wij een reservering te maken voor trekkers veld. Helaas was de terminal offline. Na nog een aantal keren tevergeefs in te loggen hebben wij ons tentje op t trekkersveld gezet en zijn boodschappen gaan doen. Bij terugkomst weer een poging en jawel ‘t lukte, maar toen dat t trekkersveld niet in gebruik was. Wij hebben een andere plaats gereserveerd en betaald en later is het prima geregeld met de beheerder van de camping! Wel vreemd om trekkersveld af te sluiten!
9,1
Rustig en mooi
Heerlijk rustig en prachtig kampeerterrein. Wakker worden met heel veel vogelgeluid :)
8,7
Verblijf NKT Groesbeek
Bij aankomst was er een landelijke storing m.b.t. het aanmelden via de aldaar aanwezige computer. Bellen met het storingsnummer is een beetje vreemd. Spreek een boodschap in, meld de storing, maar we bellen je niet terug. Erg onduidelijk. Daarna maar de boswachter gebeld, deze adviseerde ons het servicecentrum te bellen om ons aan te melden. Dat gedaan hebbende, verandering van plek doorgegeven te hebben, zijn we de plek in gaan richten voor een korte vakantie van 7 dagen.
7,4

Online reserveren is dit hele seizoen verplicht. Je kunt niet op de bonnefooi komen, de trekkersvelden zijn gesloten. 

 

Mocht je selectie geen beschikbaarheid tonen dan is het terrein echt vol. Maak dan een andere datumkeuze of bekijk een ander terrein. 

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.