Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Groesbeek

8,1
Groesbeek
Locatie en informatie

Locatie

Ds. J.A. Visscherlaan 2

6561 KA Groesbeek

 

Omschrijving:

Tussen de bomen, op een heuvel je tent opzetten. Dat kan op natuurkampeerterrein Groesbeek, in het Rijk van Nijmegen. Met om je heen alleen maar stilte. Overdag wandelen, fietsen of spannende avonturen beleven in het avonturenbos. En eenmaal in de slaapzak is het hier muisstil. op het geritsel van wat dassen na misschien.

 

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 5 meter.

 

Kamperen in de heuvels

Het is soms een beetje on-Nederlands, het landschap hier. Van glooiend tot heuvels van zeventig meter, vanwaar het uitzicht fabelachtig is. Wandelen of fietsen kan hier door bossen, langs akkers en over heide, zelfs langs wijnvelden. Op een steenworp afstand ligt het avonturenbos. Een spannende speelplek, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

 

Rust op het terrein

Kampeerterrein Groesbeek ligt vlakbij de woonkern van Groesbeek. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarvan enkele evenementen (met name in mei en augustus) kunnen zorgen voor geluidsoverlast op het kampeerterrein. Wil je zeker zijn van rust op het terrein, kijk dan voor de data van mogelijke evenementen op deze websites:

 

 

Rijk van Nijmegen

Kampeerterrein Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos in het Rijk van Nijmegen. Oude beukenlanen, lieflijke vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen op soms steile hellingen. Achter Nijmegen laat de Nederlandse natuur haar vele gezichten zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter laat je graag kennismaken met de bewoners van het Groesbeekse bos. Eén hiervan kun je zelfs tegenkomen op het kampeerterrein: het ree. Denk je dat je ’s avonds een hond hoort blaffen, dan zou het zomaar een ree kunnen zijn! Zij maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

 

Activiteiten in Rijk van Nijmegen

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Rijk van Nijmegen. Zelf op pad  door het natuurgebied het Rijk van Nijmegen kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Lees meer
  • Glooiend landschap
  • Bijna buitenlandse omgeving
  • Avonturenbos voor kinderen
252  Beoordelingen, Groesbeek
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
8,2
Staat van het sanitair
7,9
Ligging en omgeving
8,9
Rust en ruimte
8,5
W.a.e. Jansen
Prachtplek in het bos
4-9-2019 De mooiste natuurcamping tot nu toe. Grote en gevarieerde plekken in het bos. Goed sanitair. Weinig geluid, of het zou moeten komen van de spechten. In ons geval wel wat vlagen kermismuziek in de avond - daar viel mee te leven.
8,6
J van de Wiel
Natuur, rust en uilen
4-9-2019 Mooi plekken in het bos, met ook zon tussen de bomen door. Heerlijk rustig en in de avond en nacht stil. Op die mooie uil na, geweldig. Korte wandeling door het bos vanaf de camping en naar Groesbeek loop je ook makkelijk.
8,8
F. de Groot
Alweer een mooie camping midden in 't bos
2-9-2019 Prachtige camping midden in t bos, geen doorgaande wegen in de buurt dus ook echt stil. (Behalve de kermis in groesbeek, die hoor je wel... maar dat is maar 1 of 2 keer per jaar...) Door t heuvelachtige gebied doet de camping bijna buitenlands aan. De plekken zijn zoals altijd bij de boswachter lekker ruim en ver van elkaar af én mooi vlak. Het avonturenbos een paar honderd meter verderop in t bos is echt ongelooflijk! Wat een ruimte, en zo veel liefde en aandacht is daar in gestoken! Klein minpuntje is dat het toilletgebouw niet wat centraler gelegen is. Vanaf onze plek was 't met de (kleine) kinderen best n eindje lopen.
9
R Koot
zalige plek
2-9-2019 Zo maar een nachtje weg in Groesbeek voelde als een eindeloos zalige vakantie!
8,3
K Polhaupessy
Fijn verblijf
2-9-2019
7,6

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.