Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Drie

8,1
Drie
Locatie en informatie

Locatie

Sprielderweg 207
3852 MH Drie (Ermelo)

 

Omschrijving:

Kom kamperen bij fabelachtig kampeerterrein Drie op de Veluwe. Het bosrestaurant op de hoek lijkt uit een sprookje te komen. De bomen lijken te dansen. Midden in het bos is een grote open plek waar je mag kamperen!

 

 

Kamperen op de Veluwe

Kampeerterrein Drie ligt in het Speulder- en Sprielderbos op de Veluwe. De kinderen vermaken zich door te bouwen aan de spannende hutten aan de rand van het bos, en zelf kom je volledig tot de rust tussen de prachtige natuur.

 

Ruime kampeerplekken

Het kampeerterrein Drie biedt ruime kampeerplekken, verdeeld over verschillende velden omringd door groen. Er is een vuurhut en een modern sanitair gebouw. Ook je hond mag mee, maar wel aan de lijn.

 

Wild kijken in het Speulder- en Sprielderbos

Het Speulder- en Sprielderbos is onderdeel van de Veluwe. Zijn kromme, in wonderlijke bochten groeiende eiken- en beukenbomen behoren tot de oudste en mooiste bossen van ons land. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de glanzende sparren, knoestige, groenbemoste eiken, varens en halfvergane stammen. Ben je benieuwd naar de inwoners van dit bos? Kom ze dan bekijken van achter de wildkijkschermen. Vooral in de schemering laten ze zich vaak zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennis maken met de bewoners van de Veluwe. Een ontmoeting die je niet snel zult vergeten, is die met het wilde zwijn. Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook horen én ruiken. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op  de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook.

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park de hoge Veluwe
  • Wild spotten hert/zwijn
  • Modern sanitair/vuurhut
144  Beoordelingen, Drie
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
7,7
Staat van het sanitair
8,3
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
8,3
T van Holsteijn
Prachtig!
18-9-2018 We wilden een weekend weg in de natuur en dat is ook precies wat je krijgt in Drie. Je loopt zo vanaf het kampeerterrein het bos in en daar kun je uren vertoeven. Het is er prachtig. ‘s Avonds lekker bij het vuur zitten in de vuurhut of uiteten in Boshuis Drie. Als je echt voor rust gaat kun je het beste doordeweeks op het terrein staan, in het weekend was het aardig vol en kon het tot laat rumoerig zijn.
7
W. van Wierst
Lekker gekampeerd
17-9-2018 Om op zoek te gaan naar burlende herten in de omgeving van Staverden en Leuvenum kampeerden we met een groepje op het terrein in Drie. Een mooi terrein met eenvoudige, maar prima voorzieningen in een prachtige omgeving. Lekker stil ook 's nachts, alleen af en toe een beukennootje op de tent . .
9,2
S. Westerbeek
Endless Summer
17-9-2018
9
J Kleijn
Fantastisch in Drie
17-9-2018 2 nachten op de camping in Drie gestaan, geweldige plek, leuke mede-kampeerders, zo het bos in vanaf de camping en de Ermelose Hei vlakbij. We gaan hier zeker terugkomen.
9,8
J Smeding
Even opladen
17-9-2018
9,1

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.