Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Onderstaande voldoet niet aan je wensen of is niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Drie

8,1
Drie-2016
Locatie en informatie

Locatie

Sprielderweg 207
3852 MH Drie (Ermelo)

 

Omschrijving:

Kom kamperen bij fabelachtig kampeerterrein Drie op de Veluwe. Het bosrestaurant op de hoek lijkt uit een sprookje te komen. De bomen lijken te dansen. Midden in het bos is een grote open plek waar je mag kamperen!

 

 

Kamperen op de Veluwe

Kampeerterrein Drie ligt in het Speulder- en Sprielderbos op de Veluwe. De kinderen vermaken zich door te bouwen aan de spannende hutten aan de rand van het bos, en zelf kom je volledig tot de rust tussen de prachtige natuur.

 

Ruime kampeerplekken

Het kampeerterrein Drie biedt ruime kampeerplekken, verdeeld over verschillende velden omringd door groen. Er is een vuurhut en een modern sanitair gebouw. Ook je hond mag mee, maar wel aan de lijn.

 

Wild kijken in het Speulder- en Sprielderbos

Het Speulder- en Sprielderbos is onderdeel van de Veluwe. Zijn kromme, in wonderlijke bochten groeiende eiken- en beukenbomen behoren tot de oudste en mooiste bossen van ons land. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de glanzende sparren, knoestige, groenbemoste eiken, varens en halfvergane stammen. Ben je benieuwd naar de inwoners van dit bos? Kom ze dan bekijken van achter de wildkijkschermen. Vooral in de schemering laten ze zich vaak zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennis maken met de bewoners van de Veluwe. Een ontmoeting die je niet snel zult vergeten, is die met het wilde zwijn. Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook horen én ruiken. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op  de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook.

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park de hoge Veluwe
  • Wild spotten hert/zwijn
  • Modern sanitair/vuurhut
23  Beoordelingen, Drie
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
8,1
Staat van het sanitair
8,4
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
8,3
Rob Evers
alle soorten herfst die er bestaan
24-10-2017 Een week gestaan, in begin 20 graden en veel zon, herfstpracht, aan het eind herfstbuien en gelukkig met mijn vierwielaandrijving de caravan eruit. Schitterende omgeving, veel gelopen, paddenstoelen geplukt, met goede boekjes in de hand en nieuwe soorten ontdekt.
8,8
RR Baars
Even naar het "enge"bos.
14-10-2017 Twee heerlijke dagen op de natuurcamping in Drie
8,1
k dehl
Vreselijk
10-10-2017 Misschien moeten de natuurkampeerterreinen een andere naam krijgen. Je komt aanlopen met je tentje op een terrein dat vol staat met witte dozen. Caravans en campers dus. Savonds zitten al die mensen met voorraden bier en wijn en barbecuevlees in de houthut de ruimte weg te nemen voor de echte kampeerder. Toch jammer dat wildkamperen in nederland niet is toegestaan. Hoe graag had ik met mn tentje in het bos gestaan, genieten van de stilte en hooguit de natuurgeluiden van haar bewoners.
6,1
E.J. van de Pas
kamperen in de natuur
9-10-2017 Staatsbosbeheer. Blijven mooie en bijzondere plekjes. Hoewel ook hier de commercie een beetje toeslaat. Zo buiten het seizoen 26 euro is niet goedkoop. Ook niet duur voor zo'n plekje want zoals gezegd; het blijven mooie en bijzondere plekjes. Met name de vuurplekken zijn een bron van nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Van de meest wilde verhalen (dat hert stond gewoon onder de luifel tegen de regen te schuilen) tot kleine intieme momentjes (wist jij dat :-) ). Voor herhaling vatbaar :-)
8,5
j hofker
heel erg goed
30-9-2017 we zijn er maar twee nachten geweest, dus ervaring was goed.Dertig jaar geleden waren we hier ook.. Toen was alles ook in orde.
7,5

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.