Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Drie

8,1
Drie
Locatie en informatie

Locatie

Sprielderweg 207
3852 MH Drie (Ermelo)

 

Omschrijving:

Kom kamperen bij fabelachtig kampeerterrein Drie op de Veluwe. Het bosrestaurant op de hoek lijkt uit een sprookje te komen. De bomen lijken te dansen. Midden in het bos is een grote open plek waar je mag kamperen!

 

 

Kamperen op de Veluwe

Kampeerterrein Drie ligt in het Speulder- en Sprielderbos op de Veluwe. De kinderen vermaken zich door te bouwen aan de spannende hutten aan de rand van het bos, en zelf kom je volledig tot de rust tussen de prachtige natuur.

 

Ruime kampeerplekken

Het kampeerterrein Drie biedt ruime kampeerplekken, verdeeld over verschillende velden omringd door groen. Er is een vuurhut en een modern sanitair gebouw. Ook je hond mag mee, maar wel aan de lijn.

 

Wild kijken in het Speulder- en Sprielderbos

Het Speulder- en Sprielderbos is onderdeel van de Veluwe. Zijn kromme, in wonderlijke bochten groeiende eiken- en beukenbomen behoren tot de oudste en mooiste bossen van ons land. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de glanzende sparren, knoestige, groenbemoste eiken, varens en halfvergane stammen. Ben je benieuwd naar de inwoners van dit bos? Kom ze dan bekijken van achter de wildkijkschermen. Vooral in de schemering laten ze zich vaak zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennis maken met de bewoners van de Veluwe. Een ontmoeting die je niet snel zult vergeten, is die met het wilde zwijn. Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook horen én ruiken. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op  de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park de hoge Veluwe
  • Wild spotten hert/zwijn
  • Modern sanitair/vuurhut
377  Beoordelingen, Drie
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
8,4
Ligging en omgeving
9,3
Rust en ruimte
8,4
R.S. de Vries
Mooi plekje in het bos
4-9-2019 Een heel fraai terrein, vooral qua ligging. Het sanitair is in orde en wordt dagelijks schoongemaakt. Ik vond mijn plek,39, onvoldoende, omdat hij zeer oneffen was met veel gaten in het terrein. Dus erg lastig om een vlak plekje voor m’n tent te vinden.
8,1
W. Swart
Comfort midden in de natuur
4-9-2019 De kampeerplaats die we elk jaar moeten aandoen. Riante plaats, even stilstaan bij lengte van de elektra kabel. Prima sanitair. Direct het bos in wandelend of op de fiets. En knus uit eten bij Boshuis Drie. Melden bij de informatie ‘zuil’ lijkt ingewikkelder dan het is, gewoon de aanwijzingen volgen. Reserveren is gratis, behalve als je een bepaalde plek wilt (waarom is mij een raadsel). Geen/beperkt ontvangst GSM.
9,1
M.B. van Luijk
Heerlijk plekje midden in het bos
2-9-2019 Ik heb met mijn twee honden en later ook met mijn zoontje erbij een heerlijke vakantietijd gehad. Zo stap je het bos in, we hebben een hertje gezien, en ook van dichtbij wilde zwijnen. Het avontuur van boomhutten maken in modderpoelen roeren was met het prachtige weer een kadootje. In de avond bij het kampvuur, de marsmallow club ;-) en daarna onder de warme douche, klaar om in je slaapzakje te schuiven. De uilen roep en de heldere sterrenhemel boven je. het was fijn!
7
JAE Landman
Prima
2-9-2019 Fijne en rustige camping met grote plaatsen.
7,6
R.A. Folkers
Mooi plek maar reservering(zuil) waardeloos.
2-9-2019 Mooi camping en goed sanitair gebouw. Maar aanmelden bij de reserveringszuil lukte niet. Mijn hele online reservering/account was niet terug te vinden. De camping stond hier en online op vol terwijl er nog genoeg plekken waren.
6,7

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.