Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Onderstaande voldoet niet aan je wensen of is niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Drie

7,9
Drie
Locatie en informatie

Locatie

Sprielderweg 207
3852 MH Drie (Ermelo)

 

Omschrijving:

Kom kamperen bij fabelachtig kampeerterrein Drie op de Veluwe. Het bosrestaurant op de hoek lijkt uit een sprookje te komen. De bomen lijken te dansen. Midden in het bos is een grote open plek waar je mag kamperen!

 

 

Kamperen op de Veluwe

Kampeerterrein Drie ligt in het Speulder- en Sprielderbos op de Veluwe. De kinderen vermaken zich door te bouwen aan de spannende hutten aan de rand van het bos, en zelf kom je volledig tot de rust tussen de prachtige natuur.

 

Ruime kampeerplekken

Het kampeerterrein Drie biedt ruime kampeerplekken, verdeeld over verschillende velden omringd door groen. Er is een vuurhut en een modern sanitair gebouw. Ook je hond mag mee, maar wel aan de lijn.

 

Wild kijken in het Speulder- en Sprielderbos

Het Speulder- en Sprielderbos is onderdeel van de Veluwe. Zijn kromme, in wonderlijke bochten groeiende eiken- en beukenbomen behoren tot de oudste en mooiste bossen van ons land. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de glanzende sparren, knoestige, groenbemoste eiken, varens en halfvergane stammen. Ben je benieuwd naar de inwoners van dit bos? Kom ze dan bekijken van achter de wildkijkschermen. Vooral in de schemering laten ze zich vaak zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennis maken met de bewoners van de Veluwe. Een ontmoeting die je niet snel zult vergeten, is die met het wilde zwijn. Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook horen én ruiken. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op  de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook.

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park de hoge Veluwe
  • Wild spotten hert/zwijn
  • Modern sanitair/vuurhut
20  Beoordelingen, Drie
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
7,7
Staat van het sanitair
8,7
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
7,6
e van Elk
Mooie camping op zeer mooie locatie
9-4-2018 Afgelopen weekend hebben wij weer genoten van een minibreak op een van de campings van Staatsbosbeheer, nl. die in Drie. Mooie uitvalsbasis voor fietstochten en fraaie wandelingen. 'S avonds een ijsje halen in Garderen en op de terugweg op het fietspad door het bos een everzwijn gespot!
7,6
bert vanzavelberg
Midweek in nederland met campervan VW T3
8-4-2018 Mooi terrein, zeer rustig gelegen. Nederland heeft blijkbaar geen paasvakantie waardoor het zeer rustig was. Het was een koude week, begin april, het verwarmde en verzorgde sanitair was hierdoor zeer aangenaam. Toffe overdekte vuurplaats, bestond zoiets maar in België.
8,2
cw de jong
Gezellige drukte op eerste open weekend
4-4-2018 Over de onverharde paden door het prachtige Speulderbos met een sterke 4x4, toegang tot de goed bereikbare kampeerplaats Drie, om vervolgens geen bereik te hebben📵. Genieten van ultieme rust🔋, ’s avonds avonturiersverhalen in de vuurhut. Met de olielamp in de hand teruglopen, en dan éven bedenken waar je slaapplaats ook alweer is. O ja, op het dak van je auto! Opzetten was binnen de minuut gebeurd🕢 dus je stond er amper bij stil. In slaap vallen onder je donzen dekbed. Uit het donkere bos hoor je het roepen van een uil. Dan wakker worden bij het ochtendgloren, de vogels waren er eerder bij dan jij. Samen koffie drinken☕, gezet op je pruttelstelletje. Hier is maar één woord voor. Beleving.
7,7
J.J. Fennis
Fantastische locatie prachtige natuur mooie camping
3-4-2018 Bij aankomst zie je meteen dat het er goed verzorgt uitziet. Toiletgebouw met douches prima verzorgt. Voor herhaling vatbaar
9,8
J. van den Oudenalder
Heerlijke paasdagen
3-4-2018 Genoten van de mooie omgeving. Komen van de zomer absoluut nog een keer terug.
7,5

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.