Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Aankomst

Aankomst

Vertrek

Vertrek

Camper/caravan

Stroom

Huisdieren

Aankomst
Vertrek
Vul eerst een aankomstdatum en vertrekdatum in.

Camper/caravan

Neem je een camper of caravan mee?

Stroom

Wil je stroom op de kampeerplek?

Huisdieren

Neem je een hond mee?

De Veenkuil

8,2
De Veenkuil-2016
Locatie en informatie

Locatie

Hopweg 21

8314 PX Bant

 

Activiteiten tijdens winterkamperen op of rond de Veenkuil

 

Ook tijdens het winterkamperen kun je een houtkachel huren op het terrein, zodat je comfortabel kan genieten van het winterse weer.

  

Omschrijving:

Kamperen in een tipi, op een vlot, hoog in de boom of met uitzicht over de Kuinderplas. Of ‘gewoon’ op één van de velden van kampeerterrein Veenkuil. Het kan hier allemaal.

 

Zwemmen en spelen

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee ligt het natuurkampeerterrein Veenkuil. Een heerlijke kampeerplek waar je vanaf een klein strandje zo het water in loopt om te zwemmen. De kinderen vermaken zich op één van de speeltoestellen en ’s avonds in de schemering kan je op zoek naar het wild vanuit de reeënkijkhut.

 

Het kampeerterrein bestaat uit een overzichtelijk grasveld met bomen in het midden. Je kunt hier terecht met je tent, caravan of camper. Er is een sanitair gebouw en je mag je hond meenemen.

 

Zweedse slaaphut

Deze unieke slaaphut staat beschut aan de rand van de Kuinderplas en biedt een prachtig uitzicht. Er is een kampvuurbak aanwezig exclusief kookgerei. Er zijn géén bedden aanwezig dus matje, linnengoed, hoofdkussens en slaapzakken moet je zelf meenemen. Er is plek voor vier personen.

 

Kamperen op een vlot

Wil je echt een unieke kampeerervaring? Reserveer dan het kampeervlot. Het kampeervlot is 5x5 m en voorzien van een kampvuurton en onderwaterkoelkast. Het ligt midden op de Kuinderplas en is alleen bereikbaar met een roeiboot. Het vlot kan niet in de wintermaanden gebruikt worden.

 

Kamperen in een boom

Altijd al eens op 6 meter hoogte willen kamperen? Dan is dit je kans. De Veenkuil biedt je de mogelijkheid om te kamperen op een kampeerplateau. Het ligt op zes meter hoogte tussen de bomen, is 5x5 m groot, gemaakt van stevig larixhout en bereikbaar via een wenteltrap. Boven heb je een schitterend uitzicht over de Kuinderplas. Er is plek voor vier personen.

 

Kamperen in een Tipi tent

Op de veenkuil staan 3 ingerichte Tipi tenten, voor meer informatie of het maken van een reservering bel 06-55824883.

 

Kuinderbos

Het veelzijdige kampeerterrein Veenkuil is gelegen in het Kuinderbos. In dit onverwachte stukje Flevoland wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Als je in de boot van de boswachter langs de oevers peddelt, het zou zomaar kunnen dat je de paarden aan de overkant voorbij ziet galopperen. Er is zo veel te ontdekken.

 

Op pad met de boswachter

Boswachter Harco Bergman heeft veel kennis van alle verschillende diersoorten in dit gebied. Een bijzondere soort is de watersalamander. Als je achter je tent een boomstammetje voorzichtig omdraait, kan daar zomaar een kleine watersalamander onder zitten. Salamanders leven alleen in het voorjaar in het water. Na de paartijd, waarbij de mannetjes een uitbundig bruiloftskleed dragen, kruipen ze weg op vochtige plekken. Ze zien er dan uit als een kleine hagedis, maar zijn veel minder snel. O ja, niet vergeten het boomstammetje weer terug te leggen.

 

Activiteiten in het Kuinderbos

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Kuinderbos. Zelf op pad door het natuurgebied het Kuinderbos kan natuurlijk ook.

 

Quote Kampeermeneer: Wow wat is dat Kuinderbos mooi, onverwacht mooi! Lees hier zijn hele blog

 

Let op:

Op de Kuinderplas is het niet toegestaan om met een eigen boot/kano te varen.

 

Op een vlot of boomplateau kun je de scheerlijnen aan haakjes monteren. Tip: Neem wat extra lengte touw mee. 

Lees meer
  • Kampeervlot, Boomplateau, Tipi
  • Klein zweden in de Polder
  • Houtkachels te huur
28  Beoordelingen, de Veenkuil
8,2
Prijs/kwaliteit verhouding
8,3
Staat van het sanitair
7,6
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,6
M Gräber
Top camping
26-6-2017 rust ruimte, kinderen zijn hele dag weg/ onderweg met fietsen, kikkers zoeken, boomhutten bouwen, in water spelen, skelteren etc. fantastisch mooi natuurgebied
8,1
E. Jordens
Prachtig
18-6-2017 We hadden een fantastische plek. Heel verzorgd!
8,4
R.L.E Vermeij
Herfststormen in juni
9-6-2017 Na een fietstocht door altijd weer verbazend mooi Nederland nog even wat proviand ingeslagen in Kuinre (Kp31) , daarna de laatste Km afgelegd , met vermoeide benen van het tegen de storm in fietsen, naar de Veenkuil. Na enig zoeken de Trekkers veldjes gevonden; ondanks een min of meer luw plekje zag ik s' nachts de tentstokken maximaal doorbuigen. Zoals gebruikelijk gewekt door het vogelconcert. Doordat ik minimaal 120 Km voor de boeg had (gepland) zat ik voor acht uur al weer op de fiets; mede veroorzaakt door een minder regenachtige periode die ik als een nu of vandaag niet meer inpakmoment. Bij aankomst en vertrek begroet en vaarwel gezegd door de lokale boswachter(s)
8,2
J van der Marel
Gezellige pinksterdagen in het bos
7-6-2017 We hebben genoten van het pinksterweekend in de het Kuinerbos. Er is voor de kinderen vanalles te ontdekken en het sanitair is prima in orde. Het was vol vanwege Pinksteren, maar er is genoeg ruimte, dus daar hadden we helemaal geen hinder van en vooral wel veel gezelligheid! De vuurplaats is ook mooi verzorgd. En het is leuk dat er ook een koffiehoekje is en we konden ook brood bestellen.
8,9
GKW van der Woude
Logeren in Bant
6-6-2017 Een nachtje geslapen. Hadden er makkelijk meer kunnen zijn maar we hadden niet genoeg tijd. Leuke camping met hulpvaardige mensen. We hebben genoten en komen zeker nog een keer terug.
8,5
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.