Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Onderstaande voldoet niet aan je wensen of is niet beschikbaar

Slaaphut zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Kampeervlot zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Boomplateau zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom op Kuinderplasveld, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Veenkuil

8,1
De Veenkuil-2016
Locatie en informatie

Locatie

Hopweg 21

8314 PX Bant

 

Omschrijving:

Kamperen in een tipi, op een vlot, hoog in de boom of met uitzicht over de Kuinderplas. Of ‘gewoon’ op één van de velden van kampeerterrein Veenkuil. Het kan hier allemaal.

 

Zwemmen en spelen

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee ligt het natuurkampeerterrein Veenkuil. Een heerlijke kampeerplek waar je vanaf een klein strandje zo het water in loopt om te zwemmen. De kinderen vermaken zich op één van de speeltoestellen en ’s avonds in de schemering kan je op zoek naar het wild vanuit de reeënkijkhut.

 

Het kampeerterrein bestaat uit een overzichtelijk grasveld met bomen in het midden. Je kunt hier terecht met je tent, caravan of camper. Er is een sanitair gebouw en je mag je hond meenemen.

 

Zweedse slaaphut

Deze unieke slaaphut staat beschut aan de rand van de Kuinderplas en biedt een prachtig uitzicht. Er is een kampvuurbak aanwezig exclusief kookgerei. Er zijn géén bedden aanwezig dus matje, linnengoed, hoofdkussens en slaapzakken moet je zelf meenemen. Er is plek voor vier personen.

 

Kamperen op een vlot

Wil je echt een unieke kampeerervaring? Reserveer dan het kampeervlot. Het kampeervlot is 5x5 m en voorzien van een kampvuurton en onderwaterkoelkast. Het ligt midden op de Kuinderplas en is alleen bereikbaar met een roeiboot. Het vlot kan niet in de wintermaanden gebruikt worden.

 

Kamperen in een boom

Altijd al eens op 6 meter hoogte willen kamperen? Dan is dit je kans. De Veenkuil biedt je de mogelijkheid om te kamperen op een kampeerplateau. Het ligt op zes meter hoogte tussen de bomen, is 5x5 m groot, gemaakt van stevig larixhout en bereikbaar via een wenteltrap. Boven heb je een schitterend uitzicht over de Kuinderplas. Er is plek voor vier personen.

 

Kamperen in een Tipi tent

Op de veenkuil staan 3 ingerichte Tipi tenten, voor meer informatie of het maken van een reservering bel 06-55824883.

 

Kuinderbos

Het veelzijdige kampeerterrein Veenkuil is gelegen in het Kuinderbos. In dit onverwachte stukje Flevoland wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Als je in de boot van de boswachter langs de oevers peddelt, het zou zomaar kunnen dat je de paarden aan de overkant voorbij ziet galopperen. Er is zo veel te ontdekken.

 

Op pad met de boswachter

Boswachter Harco Bergman heeft veel kennis van alle verschillende diersoorten in dit gebied. Een bijzondere soort is de watersalamander. Als je achter je tent een boomstammetje voorzichtig omdraait, kan daar zomaar een kleine watersalamander onder zitten. Salamanders leven alleen in het voorjaar in het water. Na de paartijd, waarbij de mannetjes een uitbundig bruiloftskleed dragen, kruipen ze weg op vochtige plekken. Ze zien er dan uit als een kleine hagedis, maar zijn veel minder snel. O ja, niet vergeten het boomstammetje weer terug te leggen.

 

Activiteiten in het Kuinderbos

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Kuinderbos. Zelf op pad door het natuurgebied het Kuinderbos kan natuurlijk ook.

 

Quote Kampeermeneer: Wow wat is dat Kuinderbos mooi, onverwacht mooi! Lees hier zijn hele blog

 

Let op:

Op de Kuinderplas is het niet toegestaan om met een eigen boot/kano te varen.

 

Op een vlot of boomplateau kun je de scheerlijnen aan haakjes monteren. Tip: Neem wat extra lengte touw mee. 

Lees meer
  • Kampeervlot, Boomplateau, Tipi
  • Klein zweden in de Polder
  • Houtkachels te huur
25  Beoordelingen, de Veenkuil
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
8,4
Staat van het sanitair
7,4
Ligging en omgeving
8,6
Rust en ruimte
8,1
R Breedveld
Super camping.
16-10-2017 We waren hier een weekendje in de herfst.Heerlijk wat een mooie camping. En stoken op je eigen plek dat is echt wat we willen en bijna nergens kan dus helemaal super. Sanitair heel eenvoudig, maar voor ons prima.
8,4
A van wijk
Herfstig weekend 01
2-10-2017 Stil op de Veenkuil. Net als altijd genieten we daar. Ontspannen atmosfeer op dat terrein.
7,2
R de Jong
Dichterbij Zweden kan je in Holland niet komen!
26-9-2017 Wederom een paar heerlijke nazomerdagen gehad in de bossen van Bant. Uitzicht over het meer omzoomd met kleurende bomen. In de mist op het meer twee vlotten. Voor ons busje een brandend kacheltje en verder rust. Drie dagen genieten ion ons eigen mooie land bij de (zeer vriendelijke) boswachter.
8,2
jj de kleine
Steeds minder rust hier te vinden
26-9-2017 Dit is nu de derde keer dit jaar dat we hier met een groep komen om een stilte weekend in de natuur hebben. De eerste keer in april was top. De tweede keer hadden we de pech dat we midden in een uit tent festival terecht kwamen. Overdag heel veel herrie vooral in de avond. Dit keer was het overdag rustig, maar een groep mannen hadden besloten om hier te kamperen meet heel veel drank, muziek en schreeuwen. Tot ver in de nacht. Het lijkt er op dat het beheer van het kuinderbos meer kiest voor grote groepen die de natuur gebruiken als een afgelegen plek om veel onrust te creëren. Deze keus vind ik persoonlijk ontzettend jammer, want ik vind het kuinderbos een prachtige plek. Wellicht is dit de laatste keer dat we hier geweest zijn.
5,9
ATMM. van der Pluijm
Handhaving
26-9-2017 Jammer dat er een grote familie zeket 15 personen .aanwezig was die de stilte verstoorde en er geen handhaving aanwezig was .e nr jammer!
6,4

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.