Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Aankomst

Aankomst

Vertrek

Vertrek

Camper/caravan

Stroom

Huisdieren

Aankomst
Vertrek
Vul eerst een aankomstdatum en vertrekdatum in.

Camper/caravan

Neem je een camper of caravan mee?

Stroom

Wil je stroom op de kampeerplek?

Huisdieren

Neem je een hond mee?

De Lange Paal

8,3
De Lange Paal-2016
Locatie en informatie

Locatie

Postweg 1a

8899 BZ Vlieland

 

Omschrijving:

Kom naar kampeerterrein Lange Paal op Vlieland, en slaap met het geluid van de zee op de achtergrond. Hier zijn de rust en de vogels de baas. Ontdek dat het kleinste bewoonde Waddeneiland veel te bieden heeft.

 

Kamperen tussen bos en duin

Natuurkampeerterrein Lange Paal ligt midden tussen de bossen en de duinen. ‘s Nachts slaap je hier met het geruis van de zee op de achtergrond en hoor je de wind die door de dennenbomen waait. Het kampeerterrein ligt op 3 kilometer van het enige dorp op Vlieland, Oost-Vlieland, 3 kilometer de andere kant op vind je het natuurgebied Kroonspolders.

 

Beschutte kampeerplekken

Het rustige en ruime kampeerterrein biedt beschutte kampeerplekken en heeft een sanitair gebouw dat van alle gemakken is voorzien. Er zijn 2 speelvelden. Je kunt speciale plekken reserveren, als je je viervoeter wilt meenemen.  

 

Kroonspolders

Natuurgebied Kroonspolders, vernoemd naar de voormalige beheerder, vind je aan de westkant van het eiland en grenst aan de Waddenzee. Het natuurgebied is een favoriet broedgebied voor o.a. aalscholvers, eenden en lepelaars. Een gedeelte van dit natuurgebied is vrij te bewandelen. Wil je echter dieper de polders in dan kun je dit onder begeleiding doen. Staatsbosbeheer organiseert verschillende excursies op Vlieland. 

 

Lepelaars spotten met de boswachter

Onze boswachter Frederika Breijer is beheerder op het natuurkampeerterrein Lange Paal. Zij kan je alles vertellen over de prachtige omgeving en haar bewoners. Eén van deze bewoners is de lepelaar. Die kun je vanaf april zien in Kroonspolders en op het wad. Daar jaagt hij met gracieuze maaiende bewegingen op stekelbaarsjes en ander zwemmend ‘grut’. In hun snavel zitten duizenden zenuwuiteinden, waarmee lepelaars jagen op de tast. Probeer het zelf maar eens, onder water met je handen een visje vangen zonder dat je goed ziet wat je doet.

 

Activiteiten op Vlieland

Wil je weten welke activiteiten je kunt vinden op Vlieland, of wil je meer weten over de natuurgebieden Klik hier

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Lange Paal kun je een De Waard tent type Bosuil (2 persoons) en Velduil (4 persoons) huren compleet met inventaris. Voor meer informatie en reserveringen klik op het tent type.

 

ITGWO
Ga je naar Into The Great Wide Open? Dan kun je hier reserveren

ITGWO 2016 is van 1 t/m 4 september.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 088 9000 888

 

Doortrekkersvelden

Kort verblijf (max 3 nachten)? je bent van harte welkom op één van onze doortrekkersvelden, hiervoor kan niet gereserveerd worden er is altijd plaats, ook in het hoogseizoen! Honden zijn niet toegestaan op de doortrekkersvelden.

Lees meer
  • Rust en ruimte op Vlieland
  • Modern sanitair
  • Kant en klare tenten te huur
52  Beoordelingen, de Lange Paal
8,3
Prijs/kwaliteit verhouding
8,2
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
9,3
Rust en ruimte
9,2
yj doornbos
september ervaringen Lange Paal Vlieland
11-10-2016 Al sinds 1948 op Lange Paal, en nog steeds voor herhaling vatbaar. Reserveren buiten de maanden juli en augustus Zeeeer!!! ongewenst. Er is plaats genoeg en het op tentplaats reserveren geeft veel onrust en ongewenste situaties. (naast elkaar op leeg kampeerterrein of kamperen naast een huilbaby: ongewenst voor zowel rustzoeker als ouders van de baby). Het niet kunnen verplaatsen tijdens storm bijv.
7,9
N. Dekker
Lange Paal
19-9-2016
7,7
E. van Kammen
Ik hoef niet in therapie, ik ga liever naar Vlie
18-9-2016 wij komen al jaren op Lange Paal, gaat nooit vervelen, het is genieten van rust en ruimte die je hebt. Vlieland is ons tweede thuis. Deze keer voor het eerst in het najaar geweest, ook tijdens het muziekfestival wat heel gezellig was maar gaan liever in het voorjaar omdat je dan gewekt wordt door de vogeltjes en alles nog zo 'fris'groen is.
8,4
D Schuiling
Heerlijke week op bijzonder eiland.
28-8-2016 Het was (alweer) heerlijk.
9,1
J.M. Lammers
rust op vlieland
28-8-2016
7,7
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.