Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 24 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

De Lange Paal

8,4
  • Honden toegestaan
  • oplaad punt (lockers)
  • Speelvoorziening
  • Douche
  • Natuurlijk zwemwater
  • Vlak bij strand
Locatie en informatie

Locatie

Postweg 1a

8899 BZ Vlieland

 

Omschrijving:

Kom naar kampeerterrein Lange Paal op Vlieland, en slaap met het geluid van de zee op de achtergrond. Hier zijn de rust en de vogels de baas. Ontdek dat het kleinste bewoonde Waddeneiland veel te bieden heeft.

 

Kamperen tussen bos en duin

Natuurkampeerterrein Lange Paal ligt midden tussen de bossen en de duinen. ‘s Nachts slaap je hier met het geruis van de zee op de achtergrond en hoor je de wind die door de dennenbomen waait. Het kampeerterrein ligt op 3 kilometer van het enige dorp op Vlieland, Oost-Vlieland, 3 kilometer de andere kant op vind je het natuurgebied Kroonspolders.

 

Beschutte kampeerplekken

Het rustige en ruime kampeerterrein biedt beschutte kampeerplekken en heeft een sanitair gebouw dat van alle gemakken is voorzien. Er zijn 2 speelvelden. Je kunt speciale plekken reserveren, als je je viervoeter wilt meenemen.  

 

Kroonspolders

Natuurgebied Kroonspolders, vernoemd naar de voormalige beheerder, vind je aan de westkant van het eiland en grenst aan de Waddenzee. Het natuurgebied is een favoriet broedgebied voor o.a. aalscholvers, eenden en lepelaars. Een gedeelte van dit natuurgebied is vrij te bewandelen. Wil je echter dieper de polders in dan kun je dit onder begeleiding doen. Staatsbosbeheer organiseert verschillende excursies op Vlieland. 

 

Lepelaars spotten met de boswachter

Onze boswachter Frederika Breijer is beheerder op het natuurkampeerterrein Lange Paal. Zij kan je alles vertellen over de prachtige omgeving en haar bewoners. Eén van deze bewoners is de lepelaar. Die kun je vanaf april zien in Kroonspolders en op het wad. Daar jaagt hij met gracieuze maaiende bewegingen op stekelbaarsjes en ander zwemmend ‘grut’. In hun snavel zitten duizenden zenuwuiteinden, waarmee lepelaars jagen op de tast. Probeer het zelf maar eens, onder water met je handen een visje vangen zonder dat je goed ziet wat je doet.

 

Activiteiten op Vlieland

Wil je weten welke activiteiten je kunt vinden op Vlieland, of wil je meer weten over de natuurgebieden Klik hier

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Lange Paal kun je een De Waard tent type Velduil huren compleet met inventaris. Voor meer informatie en reserveringen zie www.stortemelk.nl

 

ITGWO
Ga je naar Into The Great Wide Open? Dan kun je hier reserveren

ITGWO 2016 is van 1 t/m 4 september.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 088 9000 888

 

Doortrekkersvelden

Kort verblijf (max 3 nachten)? je bent van harte welkom op één van onze doortrekkersvelden, hiervoor kan niet gereserveerd worden er is altijd plaats, ook in het hoogseizoen! Honden zijn niet toegestaan op de doortrekkersvelden.

Kies uw periode
Aankomst
Vertrek
Max 21 nachten online boekbaar. Langer boeken? Klik hier voor meer informatie.

Kenmerken

Bos en duinveld (zonder stroom)

de Lange Paal

18  Beoordelingen, de Lange Paal
8,4
Prijs/kwaliteit verhouding
8,4
Staat van het sanitair
8,5
Ligging en omgeving
9,4
Rust en ruimte
9,3
j siegert
heerlijk kamperen
8-7-2016 over het algemeen prima terreinen
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
7
n efrat
nieuw systeem
8-7-2016 Al bijna 20 jaar heerlijk tot rust komen op Lange Paal Vlieland. Soms alleen, voorheen met de kinderen en inmiddels vooral samen in voor of/en na seizoen.
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
6
Ligging en omgeving
10
Rust en ruimte
10
g iden
de 'vooruitgang'
6-7-2016 Online reserveren, iets van deze tijd. gemakkelijk en snel. Het was nog veel fijner geweest als deze verandering voor onze vakantie bij ons bekend was geweest. Als vaste gast komen we al jaren tot grote tevredenheid op Lange Paal. De rust, de eenvoud, de ruimte, de goede zorg van de boswachter. Gelukkig werden we twee dagen voor onze vakantie door een al gearriveerde andere vast gast gebeld 'of we wel gereserveerd hadden'. Dank zij haar attent zijn konden we dit thuis nog regelen. Zij moest dit ter plekke doen en het was een geluk dat de boswachter op dat moment aanwezig was, anders had ze haar tent moeten verplaatsen vanwege het staan op een door iemand anders gereserveerde plek. Dankzij Aafke begon de vakantie toch ontspannen en dank zij Remco van Omroep Friesland weet ik nu (bijna) alles over de heidehipper en Finnmark.
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
9
DG VERDONK
Ruimte
28-6-2016 Fijne plek om te kamperen. Weinig afscheidingen tussen de kampeerplekken, maar daardoor wel weer mooi uitzicht. Sanitair is erg prettig!
Prijs/kwaliteit verhouding
7
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
8
Rust en ruimte
9
H W de Nie
Dit blijft een schitterende plek om intensief met de natuur van een Waddeneiland in contact te komen.
19-6-2016
Prijs/kwaliteit verhouding
7
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
10
Rust en ruimte
10
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.