De Kijl

8,7
  • Speelvoorziening
  • Natuurlijk zwemwater
  • Chemisch toilet
  • Honden toegestaan
  • Stortplaats camper
  • Vuurhut
Locatie en informatie

Locatie

Kwekebosweg 5

7849 TA De Kiel (Schoonoord)

 

Omschrijving:

Natuur en comfort, dat is typisch kampeerterrein De Kijl. Met ruime standplaatsen, middenin de natuur van het Sleenerzand in Drenthe. Terwijl je kinderen hutten bouwen aan de rand van het bos, kun jij aanschuiven bij de overdekte vuurplaats.

 

Grote kampeerplekken

Natuurkampeerterrein De Kijl heeft grote kampeerplekken en de luxe van een modern sanitair gebouw met vloerverwarming, wasmachine en een droger. Er is ook een ontmoetingsgebouw, waar de lange tafel uitnodigt om met het hele gezin te eten en spelletje te doen.

 

Dagje uit vanaf het kampeerterrein

Kampeerterrein de Kijl ligt midden in het bos, ver weg van de verkeersgeluiden. In de directe omgeving is er van alles te doen: hunebedden bekijken, of een grafheuvel, een dagje naar het museum Ellert en Brammert, de dierentuin in Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte. In de buurt van het kampeerterrein liggen spartelvijvers die bij mooi weer verkoeling geven.

 

Ontdek het Sleenerzand

De kern van natuurgebied Sleenerzand bestaat uit stille bossen die het domein zijn van tientallen vogelsoorten. Het zuidelijke deel is een oud stuifzandgebied met hier en daar grillig gevormde jeneverbessen. Op sommige plaatsen doemt opeens een heideveldje op of een onverwacht vennetje tussen het zand.

 

Op pad met de boswachter

Boswachter Derk Kamping gaat regelmatig op pad met zijn gasten, overdag met de kinderen om de natuur te ontdekken, ‘s avonds met volwassenen om te speuren naar wild. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Denk je dat je een hond hoort blaffen, dan kan het zomaar een ree zijn. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Activiteiten in het Sleenerzand

Wil je weten welke activiteiten je kunt vinden in het Sleenderzand, of wil je meer weten over het natuurgebied Klik hier 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Kijl kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl/.

Kies uw periode
Aankomst
Vertrek
Max 21 nachten online boekbaar. Langer boeken? Klik hier voor meer informatie.

Kenmerken

Plek met prive sanitair en stroom (minimaal 3 nachten)

Plek met prive sanitair en stroom (minimaal 3 nachten)

de Kijl

Plek met stroom

de Kijl

Plek zonder stroom

de Kijl

3  Beoordelingen, de Kijl
8,7
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
8,7
Ligging en omgeving
9,7
Rust en ruimte
8,7
L Engwerda
Fantastisch genoten
9-5-2016 Wij stonden op Camping De Kyl in Schoonloo. Wat hebben wij genoten van onze 4 dagen dat we daar waren. Wij hebben zelf geen kinderen meer thuis. Maar de kinderen allemaal zo fijn aan het spelen in de speeltuin en met name dat de boswachter kwam om de waterpomp aan te sluiten. Nou een feest hoor. Wij vinden dit een geweldige camping en wij komen zeker weer terug. Groeten Dooitze en Laurette Kamstra Engwerda Reduzum Friesland.
Prijs/kwaliteit verhouding
7
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
9
E Aarts
prachtige camping
9-5-2016
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
10
Rust en ruimte
9
R Ratsma
perfecte
9-5-2016 Erg mooie omgeving en keurige camping
Prijs/kwaliteit verhouding
9
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
10
Rust en ruimte
8
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.