Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 24 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

De Kijl

8,2
  • Speelvoorziening
  • Natuurlijk zwemwater
  • Chemisch toilet
  • Honden toegestaan
  • Stortplaats camper
  • Vuurhut
Locatie en informatie

Locatie

Kwekebosweg 5

7849 TA De Kiel (Schoonoord)

 

Omschrijving:

Natuur en comfort, dat is typisch kampeerterrein De Kijl. Met ruime standplaatsen, middenin de natuur van het Sleenerzand in Drenthe. Terwijl je kinderen hutten bouwen aan de rand van het bos, kun jij aanschuiven bij de overdekte vuurplaats.

 

Grote kampeerplekken

Natuurkampeerterrein De Kijl heeft grote kampeerplekken en de luxe van een modern sanitair gebouw met vloerverwarming, wasmachine en een droger. Er is ook een ontmoetingsgebouw, waar de lange tafel uitnodigt om met het hele gezin te eten en spelletje te doen.

 

Dagje uit vanaf het kampeerterrein

Kampeerterrein de Kijl ligt midden in het bos, ver weg van de verkeersgeluiden. In de directe omgeving is er van alles te doen: hunebedden bekijken, of een grafheuvel, een dagje naar het museum Ellert en Brammert, de dierentuin in Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte. In de buurt van het kampeerterrein liggen spartelvijvers die bij mooi weer verkoeling geven.

 

Ontdek het Sleenerzand

De kern van natuurgebied Sleenerzand bestaat uit stille bossen die het domein zijn van tientallen vogelsoorten. Het zuidelijke deel is een oud stuifzandgebied met hier en daar grillig gevormde jeneverbessen. Op sommige plaatsen doemt opeens een heideveldje op of een onverwacht vennetje tussen het zand.

 

Op pad met de boswachter

Boswachter Derk Kamping gaat regelmatig op pad met zijn gasten, overdag met de kinderen om de natuur te ontdekken, ‘s avonds met volwassenen om te speuren naar wild. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Denk je dat je een hond hoort blaffen, dan kan het zomaar een ree zijn. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Activiteiten in het Sleenerzand

Wil je weten welke activiteiten je kunt vinden in het Sleenderzand, of wil je meer weten over het natuurgebied Klik hier 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Kijl kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl. Of huur een compleet ingerichte De Waard tent van Holland tent. Voor meer informatie zie www.hollandtent.nl 

Kies uw periode
Aankomst
Vertrek
Max 21 nachten online boekbaar. Langer boeken? Klik hier voor meer informatie.

Kenmerken

Plek met prive sanitair en stroom (minimaal 3 nachten)

Plek met prive sanitair en stroom (minimaal 3 nachten)

de Kijl

Plek met stroom

de Kijl

Plek zonder stroom

de Kijl

13  Beoordelingen, de Kijl
8,2
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
8,3
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,8
ps vlaming
mooie plek!
28-6-2016 Mooi, ruim opgezet terrein. keurig sanitair
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
8
h.j.p. van den berg
Een oase van rust
27-6-2016 Wij hebben 5 overnachtingen gehad op de camping, omdat we van hieruit enkele etappes van het Pieterpad gingen lopen. Omdat het nog in het voor seizoen was ( 12 juni 2016) was het heerlijk rustig op de camping. De campeerplaatsen zijn ruim en netjes onderhouden, hier en daar waren er vanwege de regen wel wat natte plekken die moeilijk droog werden. dus goed opletten waar je gaat staan. De vuurhut was geweldig en het is heerlijk zitten rondom het vuur. De camping is goed onderhouden en het sanitair is prima. Als het zo nat is als dit jaar dan is de camping wel moeilijk te bereiken vanwege de modderige wegen er naar toe. Al met al een geweldig mooie camping en een oase van rust.
Prijs/kwaliteit verhouding
5
Staat van het sanitair
7
Ligging en omgeving
7
Rust en ruimte
10
F. Fijma
goed
23-6-2016 16 dagen op De Kijk gekampeerd met onze caravan, met veel plezier. Mooie rustige camping
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
10
ajm brouwers
Eindelijk naar De Kijl
22-6-2016 Jaren geleden gelezen over de bijzondere gebouwen op camping De Kijl; ze zijn inderdaad prachtig ingepast in de natuur en zeer goed geoutilleerd; het kampeerterrein was ook boven onze verwachting erg mooi.
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
8
Rust en ruimte
8
G.`W Logman
De Kijl.
13-6-2016 Prettige omgang met de boswachter. Goede voorzieningen. Schitterendé omgeving. Uitstekend weer.
Prijs/kwaliteit verhouding
9
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
9
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.