Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Aankomst

Aankomst

Vertrek

Vertrek

Camper/caravan

Stroom

Huisdieren

Aankomst
Vertrek
Vul eerst een aankomstdatum en vertrekdatum in.

Camper/caravan

Neem je een camper of caravan mee?

Stroom

Wil je stroom op de kampeerplek?

Huisdieren

Neem je een hond mee?

Borger

8,7
Borger-2016
Locatie en informatie

Locatie

Steenhopenweg 5

9533 PN Drouwen

 

Omschrijving:

Ver weg van de bewoonde wereld, slapen tussen reusachtige douglassparren van de Hondsrug en met niets anders om je heen dan natuurgeluiden. Kamperen op natuurkampeerterrein Borger is er écht helemaal uit zijn.

 

Activiteiten voor kinderen en wandelen

Kampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, een van de hoogst gelegen delen van Drenthe. Tussen de hoge bomen waan je je echt in Canada. In de zomer worden er in het Buitencentrum Boomkroonpad (+- 400 meter van het kampeerterrein) veel activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals het maken van schorsafdrukken en spannende wandelingen door het bos. Deze eindigen ’s avonds vaak rondom het kampvuur waar je broodjes en marshmallows kunt bakken.

 

Ruime plekken

De kampeerplekken zijn erg ruim. Je kunt er terecht met je tent, caravan en camper en er is een sanitair gebouw. Tijdens de zomermaanden kun je verkoeling zoeken in de zwemplas ’t Nije Hemelriek, prachtig gelegen in het bos.

 

Hondsrug

Het natuurgebied de Hondsrug heeft veel te bieden. Zo kan je de hunebedden bezoeken, de prachtige heide bekijken en fietsen of wandelen tot diep in het bos. Maar wil je eens iets totaal anders, kom dan het bos van bovenaf bekijken. Maak een wandeling over het boomkroonpad, dit bijzondere pad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Wil je dit zelf ervaren bezoek dan Buitencentrum Boomkroonpad

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Dolfing kan je van alles vertellen over de Hondsrug en de verschillende diersoorten. Een van de bewoners is de adder. Bij niet al te warm weer of na een koude, regenachtige dag liggen ze te zonnen op beschutte plekjes in de heide. Als je een adder wilt zien, moet je geluidloos lopen. Adders kunnen niet goed horen, maar voelen wel elk trillinkje in de bodem. Je moet natuurlijk wel geduld en doorzettingsvermogen hebben. Elke ochtend even een rondje om het Drouwenerveld dus.    

 

Activiteiten op de Hondsrug

Wil je weten wat voor activiteiten je kan vinden op de Hondsrug, of wil je meer weten informatie over het natuurgebied Klik hier

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein Borger kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

Lees meer
  • Modern sanitair en vuurhut
  • Klein Canada in Drenthe
  • Boomkroonpad op 5 min
25  Beoordelingen, Borger
8,7
Prijs/kwaliteit verhouding
8,6
Staat van het sanitair
9,2
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
9
W van den Hof
Familie weekendje
4-7-2017
8,9
F. Fijma
Beoordeling verblijf van ca. 3 weken op natuurkampeerterrein Borger
22-6-2017 Buitengewoon mooi kampeerterrein met veel prachtige plekken. Voorafgaand aan ons (2 personen) verblijf hadden wij een familieweekeinde met kinderen en kleinkinderen die gebruik maakten van gehuurde Tipi-tenten. Ook zij waren vol lof.
9,4
S.T. Sixma
Buitengewoon
12-6-2017 Twee dagen Bluesfestival in Grolloo. Vanaf de camping op de fiets. Na de drukte en de herrie heerlijk bijkomen op de kampeerplaats. 's Nachts nog even nagenieten bij het kampvuur. Buitengewoon
8,2
j van Middelkoop
heerlijk genoten tussen de dennen
7-6-2017 Heerlijk rustig plekje op het achteraf-veldje tussen de dennenbomen op kampeerterrein in Drouwer. Lekker gewandeld in het bos erom heen en genoten van het prachtige pinksterweer ;-)
8,7
B. Garvey
Great location
7-6-2017 Super site, top facilities and lots of space.
9
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.