Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Duurzaam beleven en benutten

Het verhaal van Logeren bij de Boswachter en Staatsbosbeheer

Ons verhaal

Logeren bij de Boswachter zijn de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Op deze natuurkampeerterreinen kan je overnachten in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland de natuur van dichtbij kan ervaren. Met het openstellen van 22 natuurkampeerterreinen en 4 groepskampeerterreinen brengt Staatsbosbeheer de natuur nog dichter bij de mens. Wakker worden met de vogels, een lange wandeling maken, genieten van de buitenlucht tijdens het koken en slapen onder de sterren. Kamperen is misschien wel één van de puurste vormen om de natuur van dichtbij te ervaren. Want de natuur moeten we niet alleen beschermen, maar ook op een duurzame manier beleven en benutten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de natuur ook voor toekomstige generaties beschikbaar blijft.

De boswachter als gastheer

De natuur staat centraal bij Logeren bij de Boswachter. Onze boswachters kennen de natuurgebieden door en door. Ze kunnen je alles vertellen over wat er te zien en te doen is in de omgeving. Maar onze boswachters zijn in de eerste plaats boswachters, geen receptionistes die de hele dag gasten ontvangen en uitzwaaien. Daarom hebben onze kampeerterreinen een digitale zuil die werkt als een soort receptie. Zo zorgen we ervoor dat onze boswachters vooral met de natuur bezig kunnen zijn en daarnaast regelmatig een bezoekje kunnen brengen aan het kampeerterrein.

Logeer en investeer in de natuur

En terwijl jij geniet van de rust en ruimte om je heen op het natuurkampeerterrein, zorg jij er tegelijkertijd voor dat de natuur behouden blijft. Het geld dat jij betaalt om te mogen overnachten op deze bijzondere plekken, wordt weer gebruikt om het beheer van de natuurgebieden te bekostigen. Op deze manier kunnen wij bijvoorbeeld wandelpaden onderhouden en nieuwe bomen planten. Zo zorgen we er samen voor dat we de natuur op een duurzame manier kunnen beleven en benutten.

SBB-Logeren bij de boswachter-Marleen Annema-1580

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren. Met ruim 270.000 ha natuur is Staatsbosbeheer de grootste terreinbeherende organisatie in Nederland.

Meer over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren. Met ruim 270.000 ha natuur is Staatsbosbeheer de grootste terreinbeherende organisatie in Nederland.

Meer over Staatsbosbeheer
643x0w

Stichting De Groene Koepel

Onze natuurkampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen die voor natuurkampeerterreinen zijn gesteld. Je vindt ze daarom ook op natuurkampeerterreinen.nl en in Het Groene Boekje.

Meer over de Groene Koepel