Info over de Natuurkampeerkaart

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn erkende Natuurkampeerterreinen. Dit betekent dat zij aangesloten zijn bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen die voor Natuurkampeerterreinen zijn gesteld. 

 

De Natuurkampeerkaart

Om op een Natuurkampeerterrein te kamperen, heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Met deze Natuurkampeerkaart kun je terecht op alle Natuurkampeerterreinen in Nederland en Frankrijk, dus ook op alle natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Voor je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap tot maximaal vier personen op een kampeerplaats (inclusief jezelf) volstaat één Natuurkampeerkaart. De kaart is één kalenderjaar geldig. 

 

Met het ondertekenen van de kaart verklaar je met respect te zullen omgaan met de rust en de natuur op de Natuurkampeerterreinen. Op deze manier kunnen de prachtige natuurkampeerterreinen met al hun rust en schoonheid gewaarborgd worden. Zodat je als natuurkampeerder van elk verblijf kunt genieten.

 

Laat de Natuurkampeerkaart zien tijdens je verblijf

Op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer logeer je bij de boswachter. De lokale boswachter komt dagelijks even langs op het kampeerterrein en kan dan naar je Natuurkampeerkaart vragen. Vergeet hem dus niet mee te nemen.

 

Bestel 'm bij je reservering

Heb je de Natuurkampeerkaart van 2022 nog niet, dan kun je deze samen met Het Groene Boekje (de kampeergids waar alle Natuurkampeerterreinen in terug te vinden zijn) bestellen bij je reservering. 

 

Meer informatie over Stichting de Groene Koepel

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur is dus echt een andere organisatie dan Staatsbosbeheer. Daar krijgen we nogal eens vragen over van onze gasten. Alle kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn bij deze stichting en het keurmerk Natuurkampeerterrein aangesloten. Maar er zijn nog veel meer kampeerterreinen die dat zijn. Op dit moment telt Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur in totaal 135 erkende Natuurkampeerterreinen in Nederland en 13 in FrankrijkVoor meer informatie of het bekijken van alle erkende Natuurkampeerterreinen kun je terecht op www.natuurkampeerterreinen.nl