Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek

Mocht je selectie geen beschikbaarheid tonen dan is het terrein echt vol. Maak dan een andere datumkeuze of bekijk een ander terrein. 

 

Per 1 september 2021 is online reserveren niet meer verplicht. Je kunt weer op de bonnefooi komen en boeken bij de zuil als er plek is. Ook de trekkersvelden zijn weer geopend. De vuurhutten zijn nog gesloten.  

Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Middelpôlle

8,6
Middelpole
Locatie en informatie

Locatie

Westerpad 3

9163 KM Nes-Ameland

 

Omschrijving:

Kamperen op natuurkampeerterrein Middelpôlle, dat is ontwaken met de geluiden van vogels. De konijnen huppelen regelmatig rondom de tent. De kans is erg groot dat je in de ochtend- of avonduren van alles om je tent heen hoort. Wat wil je nog meer! Je ervaart het allemaal op de Middelpôlle op Ameland.

 

Tussen bos en duin

Aan de ene kant bossen, aan de andere kant duinen. En precies ertussenin ligt kampeerterrein De Middelpôlle. Op nog geen 10 minuten lopen van het strand en 15 minuten van het dorp Nes. Laat je via één van de vele wandel- of fietsroutes leiden langs de mooiste plekjes van dit Waddeneiland.

 

Beschutte plekken

Kampeerterrein Middelpôlle biedt beschutte kampeerplekken. Ook is er een open veld waar gespeeld kan worden. Voor de allerkleinste is er een zandbak. Het terrein biedt alleen plekken voor tenten en er is geen elektriciteit aanwezig.

 

Omringd door vogels

Het bijzondere duinreservaat Hagendoornveld met een eendenkooi en kleine rietveldjes ligt niet ver van het kampeerterrein. Hier broeden in de zomer zo’n 50 verschillende soorten vogels, waaronder de nachtegaal, roodmus en bruine kiekendief.

 

Op pad met de boswachter

Boswachter Jetse Nagtegaal vertelt je graag meer tijdens één van de excursies op het wad of op het strand. Eén van de dieren die je op Ameland zeker zal tegenkomen is het konijn. Dit terwijl konijnen bijna zeldzame dieren zijn geworden. Het is echt een genot om ze te observeren. Ze zijn zeer sociaal en kruipen, net als wij, graag bij elkaar. Ze bouwen hele steden. Regelmatig huppelen ze ‘gewoon’ over het kampeerterrein. Ze eten trouwens hun eigen ontlasting op. Voedingsstoffen die ze de eerste keer niet kunnen opnemen, zijn door de voorvertering nu wel beschikbaar. Slim!

 

Activiteiten op Ameland

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op Ameland. Zelf op pad over het eiland Ameland kan natuurlijk ook.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Holwerd-Ameland via Wagenborg Passagiersdiensten T 0900 9238

 

Parkeren

Kom je met de auto? Dan moet je deze parkeren op de openbare parkeerplaats in Nes. Dit is ongeveer 15 minuten lopen vanaf het kampeerterrein. 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein Middelpôlle kun je compleet ingerichte tent met inventaris huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.amelandtentverhuur.nl

Lees meer
  • Overdekte ontmoetingsplek
  • Tussen bos en duin
  • Vlakbij het dorp Nes
204  Beoordelingen, Middelpolle
8,6
Prijs/kwaliteit verhouding
8,6
Staat van het sanitair
8,4
Ligging en omgeving
9,4
Rust en ruimte
9,2
Super. Warm. Hartelijk
Prachtige plek, bijzonder mooie omgeving. Fijne warme camping. Zeer hartelijke gastheer en vrouw.
10
Prachtige, supercamping in de natuur
Ruime plaatsen, rustig en midden in de natuur. toch dicht bij Nes. Tip is wel zelf wc papier mee te nemen.
8,8
Mooie, rustige camping op heerlijke locatie
Wij stonden begin september '21 10 dagen op Middelpolle met een tent en onze kleuter van 3,5 jaar oud. Mooie en ruime kampeerplaatsen met voldoende privacy en heerlijk in het groen. Camping ligt pal naast een prachtige bos en op 0,8 km van het Noordzee strand: perfect. Ook om de hoek (5 minuten fietsen) van Nes met alle voorzieningen en ook een grote supermarkt. Dit was dus ideaal. Minder ideaal vinden wij dat er geen parkeervoorziening is direct naast de camping (onhandig als je met jonge kinderen kampeert, dan heb je de auto toch nog wel eens nodig) en ook is er geen vriezer aanwezig om koelelementen in te vriezen. Wij waren op een andere camping van de Staatsbosbeheer bovendien al verwend met een aanwezige wasmachine en droger, maar dat heeft Middelpolle ook niet. We hebben helaas 4 keer een wasmachine elders moeten zoeken omdat onze kleine het niet droog hield 's nachts of andere ongelukjes had. Voor gezinnen zouden een paar praktische voorzieningen deze camping dus echt meer tot een vakantie-ervaring voor de ouders kunnen maken ;) Maar aan de locatie en de grootte van de plaatsen is echt niets af te dingen.
8,6
Rustig
De Middelpôlle bij Nes op Ameland is meestal een stille camping. Tijdens mijn verblijf van een week was het redelijk vol maar gelukkig zijn de mensen die op deze camping verblijven van nature rustig ;-) Eén nacht was er lawaai vanaf Nes omdat daar een party was tot 6 uur 's morgens. Best verrassend omdat Nes bijna 2 km ver weg is en er een bos met duinen tussen de camping en het dorp ligt... Buiten het hoofdseizoen is het natuurlijk rustiger maar er zijn altijd heel veel konijnen en diverse vogels. In het seizoen zijn er altijd zwaluwnesten vol met lawaaiige jonkies
8,5
ontspannen genieten
Wij hebben een heerlijke nazomervakantie gehad op de Middenpôlle. Een prachtige en rustige camping, ruime plek rondom de tent. Lekker geluierd en gelezen. Als je levendigheid wilt, loop je zo even naar Nes.
9,6

Mocht je selectie geen beschikbaarheid tonen dan is het terrein echt vol. Maak dan een andere datumkeuze of bekijk een ander terrein. 

 

Per 1 september 2021 is online reserveren niet meer verplicht. Je kunt weer op de bonnefooi komen en boeken bij de zuil als er plek is. Ook de trekkersvelden zijn weer geopend. De vuurhutten zijn nog gesloten.  

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.