Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met prive sanitair en stroom, hond toegestaan (minimaal 3 nachten)

Kies je kampeermiddel

De Vlagberg

8,5
Vlagberg
Locatie en informatie

Locatie

Heideweg 1, voor navigatie Bosweg 42

5845 EN, Sint Anthonis

 

Omschrijving:

Aan de voet van het pittoreske Brabantse dorpje St. Anthonis, waar de schaapskuddes nog over de heide struinen, ligt natuurkampeerterrein De Vlagberg. Op zoek naar ruimte en comfort voor het hele gezin? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

Spelen en samen eten

Kinderen vermaken zich op de Vlagberg met de verschillende natuurlijke speeltoestellen, zoals boomhutten en boomstammen.

’s Avonds kan je met het hele gezin eten aan een lange tafel bij het ontmoetingsgebouw om je daarna terug te trekken met een lekker glas wijn bij de overdekte vuurplaats.

 

Ruime plekken

De ruime kampeerplekken zijn van elkaar gescheiden door struiken en bomen. De Vlagberg biedt een luxe sanitair gebouw met vloerverwarming, een wasmachine en een droger. Ook is er een blokhut waar je een boek kunt lezen bij de houtkachel of spelletjes kunt doen met de kinderen.

 

Kamperen tussen de schapen

Boswachterij Sint-Anthonis heeft veel te bieden. Zo loop je het ene moment door een naaldbos, om vervolgens op een prachtige heide uit te komen. Je kunt hier eindeloos struinen langs pittoreske boerderijtjes, vennen, graslanden en bosranden. Luister goed, dan hoor je misschien de schapen en Schotse hooglanders die hier grazen.

 

Op pad met de boswachter

Boswachter Wessel Pruissen organiseert graag wandelingen voor zijn gasten. Er valt hier zoveel te zien, ruiken en horen! De wandeling naar de schaapskooi is altijd een feest voor jong en oud. Maar mijn persoonlijke favoriet is denk ik de ''van licht naar donker wandeling''. De zonsondergang maakt van de omgeving een waar schouwspel. Eén van de dieren die je hier vast gaat ontmoeten is de bonte specht. Zie je in het bos een enorme berg sparrenkegels liggen onder een boom? Of hoor je telkens een hoog gepiep? Ineens zie je in de boom vlak achter je tent een holte. Even later komt er een grote bonte specht langs met een snavel vol rupsen. Voedertijd! Aan het rode petje zie je dat dit het mannetje moet zijn, bij het vrouwtje is de kop namelijk helemaal zwart.

 

Activiteiten in Noordoost-Brabant

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in Boswachterij Sint-Anthonis. Zelf op pad door de Boswachterij Sint-Anthonis kan natuurlijk ook.

 

Kant-en-klaar

Op kampeerterrein De Vlagberg kun je een compleet ingerichte De Waard tent van Holland tent huren. Voor meer informatie zie www.hollandtent.nl 

 

Lees meer
  • Modern sanitair/privé sanitair
  • Speelbos met waterpomp
  • Zeer geschikt voor kinderen
247  Beoordelingen, de Vlagberg
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,5
Staat van het sanitair
8,5
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
8,7
p wijnhoff
Prima
18-3-2019 De vlagberg is een mooie camping waar zeker in het voorseizorn veel rust is
6,6
JG de Hullu
De Vlagberg
9-3-2019 Fijne en rustige tijd. Iedere ochtend gewekt door de vele vogels.
9,4
C. van Doorn
Winterkamperen op de Vlagberg
2-3-2019 Natuurlijk door het zeer mooie weer, maar ook de camping (met privé sanitair), hebben bijgedragen aan een paar zeer fijne dagen en dat in februari.
9,8
jam Witte
Unieke ervaring
18-2-2019 Met ons gezin bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen (en hond) een unieke ervaring mogen beleven op het kampeerterrein van de Vlagberg. Mooie ruime camperplaats middenin het groen. Fijne sanitaire voorzieningen. Fantastisch speelbos, en wat geweldig om samen met de kinderen hout te hakken en bij onze eigen camper een eigen kampvuur te maken. Ook mooie wandelingen met de hond gemaakt door het bos! Onze kinderen kunnen niet wachten op ons volgende verblijf@
9,4
L.M. Prevaes
Zonnig wintercamp
18-2-2019 Heerlijk gekampeerd op de Vlagberg! Zonnetje, mooie plekken, rust... fijn dat je een vuurtje mag stoken. Wel veel “blik” op de tentplaatsen, ook de Vlagberg lijdt onder de camper hype. De overbezorgde (vervangende) boswachter mag iets meer in de rol van gastheer komen. Winterkamperen weten wat ze doen, zijn zelfsturend en hebben geen controle nodig.
7,9

Winterkamperen bij de boswachter

Winterkamperen is enorm  verfrissend en ontspannen op één van de winternatuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Met een geschikte uitrusting is de kou zo bedwongen tijdens het winterkamperen en geniet je dubbel en dwars van de rust en de natuur. Een kampvuur, warme chocomelk en glühwein onder een heldere sterrenhemel zorgen voor een onvergetelijke kampeerervaring in de winter. En wie weet word je ’s morgens gewekt door het geritsel van een hert dat voorbij loopt of een kraakhelder winterzonnetje op je dak. Winterkamperen brengt je moeiteloos in het ritme van de natuur. Kies jouw plek in de natuur om te kunnen winterkamperen.