Zelfvoorzienende campers en caravans welkom!

In verband met het coronavirus zijn deze terreinen tot 1 juli alleen geopend voor campers en caravans met een vast-/cassettetoilet en was/afwas mogelijkheden met stromend schoonwater en een vuilwatertank (douche is niet verplicht). Na 1 juli hopen we je ook te verwelkomen met een ander kampeermiddel (zoals tent, terreinwagen met daktent en vouwwagens).

 

Tot 1 juli geldt: Online reserveren is verplicht, je kunt dus niet op de bonnefooi komen. De sanitaire voorzieningen zijn gesloten, ook de vuurhutten en stookplekken zijn dicht. Op de terreinen wordt gehandhaafd door onze boa's en gelden de richtlijnen volgens de RIVM. Heb je vragen over je verblijf, bekijk dan de meest gestelde vragen.  

Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met optioneel stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Zanderdennen

7,8
Zanderdennen
Locatie en informatie

Locatie

Camping is bereikbaar via Heetweg en Lovinklaan

3775 KW Kootwijk

 

Omschrijving:

Langs slingerende wegen door het bos, voorbij de boswachterswoning, ligt natuurkampeerterrein Zanderdennen. Tussen de dennenbomen door glooit het stuifzandgebied: Kootwijkerzand. Kom je ook logeren tussen de dennen van de Veluwe?

 

Beschut

Zoek voor je tent of caravan een beschut plekje op één van de inhammen van dit rustige kampeerterrein. Kleine kinderen spelen hier op het overzichtelijke terrein, de oudere kinderen trekken erop uit om hutten te bouwen in het bos. Als je rond de schemer,

’s ochtends of ’s avonds, vanaf het terrein richting de boswachterij loopt, is een ontmoeting met een wild zwijn, ree of edelhert niet ondenkbaar. Het kampeerterrein is toegankelijk voor tenten, caravans, campers en vouwwagens, de plaatsen zijn allemaal voorzien van elektriciteit. Er is een sanitair gebouw en honden zijn toegestaan.

 

Kootwijk

Natuurkampeerterrein Zanderdennen ligt op de Veluwe in boswachterij Kootwijk. Tussen uitgestrekte bossen ligt hier een groot open gebied met heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. De ene helft stuift, de andere helft is begroeid met bijzondere mossen en grassen. Her en der verspreid staan vliegdennen, spontaan uit het zand omhooggekomen en in de meest onwaarschijnlijke bochten gekromd.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennismaken met de bewoners van boswachterij Kootwijk. Eén hiervan is het edelhert met zijn grote gewei. Je zou er maar de hele dag mee op je hoofd moeten lopen, zo’n enorm gewei van een kilo of acht. Maar hoe groter het gewei, hoe groter de kans om in de smaak te vallen bij de vrouwen. Hier lopen de edelherten bij wijze van spreken vlak langs je tent. Overal zie je hun vaste looppaden. En als je echt een keer spektakel wil, moet je hier in het burlseizoen (vanaf half september) een plekje zoeken.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Lees meer
  • Nationaal Park de Hoge Veluwe
  • Wild spotten hert/zwijn
  • Uitkijktoren Kootwijkerzand
253  Beoordelingen, Zanderdennen
7,8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,7
Staat van het sanitair
7,2
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
8,4
Rustig en stil
Heerlijke plek om te fietsen en wandelen
8,8
Wauw
Een prachtig gebied en een leuke, prima camping. Naar mijn zin waren de kampeerplekken wel ietwat dichtbij elkaar.
8,5
Rustig middenin de natuur
Het was er super rustig tot de schietoefeningen begonnen! Sanitair niet gebruikt, geen verwarming. Sowieso te weinig sanitair als het vol staat.
9
Heerlijk plekje
Net na de Nederlandse herfstvakantie, dus heerlijk rustig. Zalige wandelingen ,door heide en bos, super om te fietsen. Erg goed weer voor de tijd van het jaar. Om terug te komen!
6,6
Mooie plek
Een Mooie kampeerplek, dichtbij de zandverstuivingen, midden in het bos.
8,1

Tot 1 juli ben je op deze terreinen welkom met een camper of caravan met vast-/cassettetoilet en watervoorziening, andere kampeermiddelen zijn niet toegestaan. Online reserveren is verplicht! 

 

In ons boekingssysteem is het mogelijk om ook voor 1 juli een plek te reserveren met een tent of vouwwagen, dit is helaas echt niet toegestaan. Boekingen die worden gemaakt met een tent/vouwwagen worden (tot 1 juli) geannuleerd.